|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
![]() Sto trebam napravit da sa oba racunala mogu ici na net. Dakle, racunala su umrezena, XP, ADsl Siemens modem na USB. Da li uopce oba mogu biti istovremmeno on line, i da koje su postavke da to radi???? (nisam wireless) Zadnje izmijenjeno od: pikachu1. 08.01.2008. u 22:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
koji siemens imash? inače, pogledaj http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59331 jedna od solucija ti je modem staviti u router mode, njega ubosti u switch, te kompove na switch. na kompovima nastelati IP, gateway staviti adresu od modema/ routera i to bi bilo više manje to. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
modem je siemens ADSL A-100-1
modem je siemens ADSL A-100-1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kiflica sa sezamom
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
sto i gdje trebam ukljuciti- jel to ovo?
na properties konekcije, pod advanced- ukljuciti nesto pod Internet connection sharing, dopusitii da drugo racunalo korisisti internet konekciju i odrediti onu konekciju koja povezuje ova dva racunala. ili sto? sto trebam napraviti na racunalu koje nije spojeno na modem.? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Kiflica sa sezamom
|
Citiraj:
Recimo neka ti ovo računalo s modemom ima sljedeće postavke za TCP/IP na LAN vezi: IP 192.168.1.1 Subnet mask 255.255.255.0 Ostalo prazno, a drugo računalo na kojem nije modem neka ima ovako: IP 192.168.1.2 Subnet mask 255.255.255.0 Default Gateway 192.168.1.1 Na računalu na kojem je modem moraš u postavkama broadband konekcije uključiti Internet Connection Sharing i odabrati vezu preko koje su spojena ta 2 računala, kao što si i sam dobro mislio. Tako bi trebalo raditi, probaj pa javi! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Kao prvo, bitno da su ti IP-jevi unutar iste podmreže i u istoj skupini IP adresa. Recimo neka ti ovo računalo s modemom ima sljedeće postavke za TCP/IP na LAN vezi: IP 192.168.1.1 Subnet mask 255.255.255.0 Ostalo prazno, a drugo računalo na kojem nije modem neka ima ovako: IP 192.168.1.2 Subnet mask 255.255.255.0 Default Gateway 192.168.1.1 Na računalu na kojem je modem moraš u postavkama broadband konekcije uključiti Internet Connection Sharing i odabrati vezu preko koje su spojena ta 2 računala, kao što si i sam dobro mislio. Tako bi trebalo raditi, probaj pa javi! Hvala ti Shotif17!!!!! Podesio sam na prvom racunalu rucno IP, a na drugom sam dao automatsko (zapravo u prvom pokusaju sam upisao rucno, proradilo, pa puklo) onda sam ga stavio na automatsko, pojavio se gateway u Konekcijama. I sada radi!!!! Malo me je zezalo dok nisam postavio IP unutar iste grupe. ali, puno hvala, proradilo je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Kiflica sa sezamom
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Internet Connection Sharing zna raditi probleme s vremenom. Bilo bi bolje da si nabaviš neki adsl modemo s lan portovima i prebaciš ga u router mode. Naime, sa ICS, drugi komp ne može na net ako je prvi isključen ili nije spojen na net. Nabavkom durgog modema i prebacivanjem u router mode rješavaš taj problem tako da svaki od njih može na net neovisno o drugom kompu.
![]() |
#10 | |
Kiflica sa sezamom
|
Citiraj:
![]() Naravno slažem se s coconutom što se tiče nabavke routera, to je idealno rješenje za spajanje više računala na internet preko iste konekcije, međutim ICS je besplatno rješenje pa može itekako poslužiti kao privremeno... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
In Rainbows
Datum registracije: Sep 2007
|
a koliko kosta najjeftiniji adsl router sa vise LAN portova a da ipak valja nesto
![]() |
#12 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
kupiš si polovni Siemens SE555 za 250 kn, još ti dođe i kao WLAN.
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Potraži na Tržnici. Znam da ih se moglo naći i po 100kn.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|