Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.01.2008., 14:58   #1
majk
Premium
Moj komp

majk's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
ploca za ultrajeftinu konfu

Savijet oko ploce za ultrajeftinu AM2 ne-sempron konfu - istinski best buy

Pretpostavka je da sve ploce imaju integrusu i da su mATX.

Ima li tko koju od navedenih ploca i kakva su iskustva?
Da li koja od ovih ploca ima regulaciju napona procesora ili nekakve overclockerske mogucnosti?!

Ploce (sve su u cjenovnom rangu 300-340kn):

ECS AMD690GM-M2, sAM2, AMD 690G, VGA, SATA II , RAID, GLAN <--- ima DVI i bezobrazno je jeftina, nesto ne valja s njom?

Gigabyte M61SME-S2 (L), sAM2, GeForce 6100, VGA, SATA II, LAN, mATX <--- drugi izbor, ne cini se losa

ECS GeForce6100SM-M, sAM2, GeForce 6100, VGA, SATA II, mATX

Gigabyte MA69VM-S2, sAM2, AMD 690V, VGA, SATA II, GLAN, mATX <---- nesto je skuplja cca 360kn, nema DVI

ASROCK, s. AM2, ALiveNF6G-VSTA, GeForce 6100, ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR 2, LAN

Proc:
CPU AMD Athlon64 LE-1600 BOX, s. AM2, Orleans, 2.2GHz, 1MB c., HTT 1000 MHz <------ cca 280-300kn

Ram:
DDR2 1GB PC6400 (800MHz) <---- dva komada (cca 270kn)

Nadam se da ovo troje nece doci vise od cca 800kn. Osim ako cijene nisu isle gore nakon novogodisnjih inventura.

Zadnje izmijenjeno od: majk. 06.01.2008. u 15:30.
majk je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2008., 16:42   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ako uzmeš MA69VM-S2, ne stavljaj najnoviji BIOS jer će ti je shebati. ECS nije loša, ali se netko baš ovih dana žalio tu na nju.
Oglas

Oglas
Staro 06.01.2008., 17:28   #3
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Ako uzmeš MA69VM-S2, ne stavljaj najnoviji BIOS jer će ti je shebati. ECS nije loša, ali se netko baš ovih dana žalio tu na nju.
Ja Izbjegavaj jer ploca nije dugotrajna , meni je nakon par tjedana pocela raditi probleme ako istovremeno koristis sve sto je na njoj integrirano i onda kad sam to isao rijesiti preko novog biosa je ploca umrla dakle , kvaliteta nula bodova , istina je da ima DVI ali ne daje nista bolju sliku nego gigabyte sa 690v i obicnim video izlazom , dok recimo gigabyte ma69gm-s2h koja je skuplja osjetno i ima DVI daje na mom monitoru bolju sliku ... nisi naveo u svom popisu jednu koja je meni zanimljiva i koju cu uzeti umjesto ove ecs - a to je msi sa 690v chipsetom , kosta 315kn , dakle cijena joj je odlicna ...
Router je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2008., 18:02   #4
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Ako uzmeš MA69VM-S2, ne stavljaj najnoviji BIOS jer će ti je shebati.
Koji BIOS?

Ja ju uredno vozim sa ovim predzadnjim, F6 BIOS-om. Izašao je još i noviji F7 koji dodaje podršku za Phenom procesore.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2008., 18:07   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Došla je sa F3. Kad sam stavio F6 (disketom), ploča je umrla. Srećom, dobio sam odmah istu na kojoj sam ostavio F3 i radi bez problema.
Staro 06.01.2008., 18:20   #6
majk
Premium
Moj komp

majk's Avatar

Citiraj:
Autor Router Pregled postova
Ja Izbjegavaj jer ploca nije dugotrajna , meni je nakon par tjedana pocela raditi probleme ako istovremeno koristis sve sto je na njoj integrirano i onda kad sam to isao rijesiti preko novog biosa je ploca umrla dakle , kvaliteta nula bodova , istina je da ima DVI ali ne daje nista bolju sliku
Znaci ECS sa AMD 690 chipsetom je nepouzdana. Steta jer ta masina bi radila kao Vmware server sa Linuxom i XP gore (web, print, filesharing, VPN, RDP server) I to 24/7

Citiraj:
gigabyte ma69gm-s2h koja je skuplja osjetno i ima DVI daje na mom monitoru bolju sliku ...
Radim na MA69-S3H vec tri mjeseca i ne mogu se pozaliti na nista. Ali je 150kn skuplja. Ako bih tako gledao onda mogu uzeti i X2 proc... ali naglasak je na ovih oko 800kn

Citiraj:
nisi naveo u svom popisu jednu koja je meni zanimljiva i koju cu uzeti umjesto ove ecs - a to je msi sa 690v chipsetom , kosta 315kn , dakle cijena joj je odlicna ...
Ovo su ploce dostupne u RI trenutno (Vemil, Ventex, Links, Hgspot).
Gdje si to vidio? Ja sam nasao tu plocu po puno visoj cijeni...
Staro 06.01.2008., 18:48   #7
Router
Hejter

Iq centar .
Staro 06.01.2008., 19:27   #8
panaso
Premium
Moj komp

panaso's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor majk Pregled postova
Znaci ECS sa AMD 690 chipsetom je nepouzdana. Steta jer ta masina bi radila kao Vmware server sa Linuxom i XP gore (web, print, filesharing, VPN, RDP server) I to 24/7
Kako sam ja razumio nije ECS nepouzdan nego gigabyte

Svima ostalim jedan bravo na odgovore kratki i jasni
panaso je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2008., 19:31   #9
Router
Hejter

Citiraj:
Autor panaso Pregled postova
Kako sam ja razumio nije ECS nepouzdan nego gigabyte

Svima ostalim jedan bravo na odgovore kratki i jasni
ECS je nepozdan , to sam ja napisao i iza toga stojim a za gigabyte je drugi kolega iznio slicnu tezu
Staro 06.01.2008., 20:20   #10
majk
Premium
Moj komp

majk's Avatar

Onda ispadne da je najbolje uzeti ovu Gigabyticu sa nvidijom i izbjegavati ove ultrajeftine 690G ploce...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.01.2008., 23:28   #11
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ja sam sebi za HTPC uzeo Gigabyte MA69GM-S2H, ploča je izvrsna, a pogotovo me oduševila plejada konektora (DVI, VGA, HDMI, komponenti i s-video )
Staro 06.01.2008., 23:48   #12
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Došla je sa F3. Kad sam stavio F6 (disketom), ploča je umrla. Srećom, dobio sam odmah istu na kojoj sam ostavio F3 i radi bez problema.
Ne znam, moja je došla mislim sa F2 BIOS-om, flešao sam ju prvo sa F5 pa onda sa F6, oba puta flash memorijom (stickom, ključićem whatever) i oba puta prošlo bez problema.

Stvarno nemam nikakve zamjerke na ploču, kad sam ju prvi put flashnuo dobio sam bolje opcije za OC, pa se da čak i to, i to fino. FSB na 280 bez dizanja napona (ploča je inače nesposobna za potonje). Stabilna, ne grije se previše, integruša, dostatan bundle. Za te pare savršena. A podržavat će i Phenome u budućnosti.

Ali sad na temu, ipak mislim da bi ti ova MA69GM-S2H bolje pristajala za takvu konfu.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2008., 21:07   #13
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Ja sam sebi za HTPC uzeo Gigabyte MA69GM-S2H, ploča je izvrsna, a pogotovo me oduševila plejada konektora (DVI, VGA, HDMI, komponenti i s-video )
I ja bi izabrao baš tu, iako ako nije hića možda bolje pričekati slijedeću generaciju AMD chipseta jer će ponuditi dosta više
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2008., 21:36   #14
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
ECS je nepozdan , to sam ja napisao i iza toga stojim a za gigabyte je drugi kolega iznio slicnu tezu
lose si quotao i to je uzrok zabune. i ja sam prvo pomislio da referiras na gigabytovu plocu.

sto se tice ove ECS slozio sam na njoj neku konfu prije nekoliko tjedana, koristi se sve integrirano (low budget net/mm konfa) i nisam primjetio neke probleme.
greg SE je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno