![]() |
ploca za ultrajeftinu konfu
Savijet oko ploce za ultrajeftinu AM2 ne-sempron konfu - istinski best buy :goood:
Pretpostavka je da sve ploce imaju integrusu i da su mATX. Ima li tko koju od navedenih ploca i kakva su iskustva? Da li koja od ovih ploca ima regulaciju napona procesora ili nekakve overclockerske mogucnosti?! Ploce (sve su u cjenovnom rangu 300-340kn): ECS AMD690GM-M2, sAM2, AMD 690G, VGA, SATA II , RAID, GLAN <--- ima DVI i bezobrazno je jeftina, nesto ne valja s njom? Gigabyte M61SME-S2 (L), sAM2, GeForce 6100, VGA, SATA II, LAN, mATX <--- drugi izbor, ne cini se losa ECS GeForce6100SM-M, sAM2, GeForce 6100, VGA, SATA II, mATX Gigabyte MA69VM-S2, sAM2, AMD 690V, VGA, SATA II, GLAN, mATX <---- nesto je skuplja cca 360kn, nema DVI ASROCK, s. AM2, ALiveNF6G-VSTA, GeForce 6100, ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR 2, LAN Proc: CPU AMD Athlon64 LE-1600 BOX, s. AM2, Orleans, 2.2GHz, 1MB c., HTT 1000 MHz <------ cca 280-300kn Ram: DDR2 1GB PC6400 (800MHz) <---- dva komada (cca 270kn) Nadam se da ovo troje nece doci vise od cca 800kn. Osim ako cijene nisu isle gore nakon novogodisnjih inventura. |
Ako uzmeš MA69VM-S2, ne stavljaj najnoviji BIOS jer će ti je shebati. ECS nije loša, ali se netko baš ovih dana žalio tu na nju.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja ju uredno vozim sa ovim predzadnjim, F6 BIOS-om. Izašao je još i noviji F7 koji dodaje podršku za Phenom procesore. |
Došla je sa F3. Kad sam stavio F6 (disketom), ploča je umrla. Srećom, dobio sam odmah istu na kojoj sam ostavio F3 i radi bez problema.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Gdje si to vidio? Ja sam nasao tu plocu po puno visoj cijeni... |
Iq centar .
|
Citiraj:
Svima ostalim jedan bravo na odgovore kratki i jasni |
Citiraj:
|
Onda ispadne da je najbolje uzeti ovu Gigabyticu sa nvidijom i izbjegavati ove ultrajeftine 690G ploce...
|
Ja sam sebi za HTPC uzeo Gigabyte MA69GM-S2H, ploča je izvrsna, a pogotovo me oduševila plejada konektora (DVI, VGA, HDMI, komponenti i s-video :eek:)
|
Citiraj:
Stvarno nemam nikakve zamjerke na ploču, kad sam ju prvi put flashnuo dobio sam bolje opcije za OC, pa se da čak i to, i to fino. FSB na 280 bez dizanja napona (ploča je inače nesposobna za potonje). Stabilna, ne grije se previše, integruša, dostatan bundle. Za te pare savršena. A podržavat će i Phenome u budućnosti. Ali sad na temu, ipak mislim da bi ti ova MA69GM-S2H bolje pristajala za takvu konfu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
sto se tice ove ECS slozio sam na njoj neku konfu prije nekoliko tjedana, koristi se sve integrirano (low budget net/mm konfa) i nisam primjetio neke probleme. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:45. |