|
![]() |
#1 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
Gašenje windoza XP
Ima jedna stvar koja mi nije jasna odkako koristim win XP, a tiče se gašenja. Kada odem na start - shut down i naredim kompu da se zgasi onda to traje prilično dugo. Sve se uredno odvrti ,pojavi se "windows is shutting down..." i onda se indikator aktivnosti diska upali na nekih 20 sek. (možda i duže), pa se tek nakon tog vremena komp zgasi. Uvjeren sam da je ovo isključivo do windowsa pošto mi se to dešava na raznim mašinama i na potpuno različitim konfiguracijama. Na novom laptopu sam nedavno napravio clean install i gašenje traje jednako dugo kao na staroj mašini sa instalacijom koja ima 3 god. Savjeti? Komentari...? Inače, imam standardan win xp sp2. Već sam se naviknuo na to dugačko gašenje tak da me više toliko niti ne iritira, ali volio bih znati radi čega se to događa i može li se to nekako ubrzati...
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
tak je meni bila stvar sa dugačkim paljenjem dok nisam uzeo drugu "distribuciju" ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Start -> run -> regedit -> idi na HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\ -> nadi opciju WaitToKillAppTimeout i stavi joj vrijednost na 1000 kao i opciju HungAppTimeout (stavi je na 1000 takoder) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
V.I.P. član
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() još da nadovežem: u istom "direktoriju" u regetitu imaš "autoEndTasks. stavi vrijednost 1 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
ok ako netko ima recept za ovo ![]() kada dignem AV tipa nod ili kaspersky OS se full dugo "diže" tj. windoze se dignu..vidim desk ali je u principu slijedeće cca dvije minuta sustav nesposoban za rad ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Meni se to dešava uvijek kad stavim ESET Smart Security. Čim postavim fiksni ip odma se ubrza ESET, i sve normalno radi kad upalim komp. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
ISti problem ali samo na DualCore konfi i samo sa Kaspersky AVom, inače kod njega kad isključim proaktivnu zaštitu sve je za 5.Sada na C2D koristim NOD32 3.0.xxx i ne bloka ništa! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
jel se kad se komp ponovo upali pojavi nekakva greška? Koja i screenshot, te svi oni tehnički podaci u txt stavite. Probajte komp upalit u safe modu ako vam zastane na učitavanju oni drivera, tj nemože ih učitat ili mu fakat dugo treba napišite si ime tog filea i nađite ga na kompu i onda maknite taj program koji sastoji taj file. ovo govorim jer je meni tako bilo na jednom kompu s Alcoholovim120% onaj a347bus ili kako se već zove s nečim klao a taman joj nove windowde stavio. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|