Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.01.2008., 18:45   #1
RisingPower
čudovište

RisingPower's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Gašenje windoza XP

Ima jedna stvar koja mi nije jasna odkako koristim win XP, a tiče se gašenja. Kada odem na start - shut down i naredim kompu da se zgasi onda to traje prilično dugo. Sve se uredno odvrti ,pojavi se "windows is shutting down..." i onda se indikator aktivnosti diska upali na nekih 20 sek. (možda i duže), pa se tek nakon tog vremena komp zgasi. Uvjeren sam da je ovo isključivo do windowsa pošto mi se to dešava na raznim mašinama i na potpuno različitim konfiguracijama. Na novom laptopu sam nedavno napravio clean install i gašenje traje jednako dugo kao na staroj mašini sa instalacijom koja ima 3 god.

Savjeti? Komentari...?

Inače, imam standardan win xp sp2. Već sam se naviknuo na to dugačko gašenje tak da me više toliko niti ne iritira, ali volio bih znati radi čega se to događa i može li se to nekako ubrzati...
Staro 14.01.2008., 18:53   #2
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
tak je meni bila stvar sa dugačkim paljenjem dok nisam uzeo drugu "distribuciju" windowsa
Buger je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.01.2008., 18:59   #3
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor RisingPower Pregled postova
Inače, imam standardan win xp sp2. Već sam se naviknuo na to dugačko gašenje tak da me više toliko niti ne iritira, ali volio bih znati radi čega se to događa i može li se to nekako ubrzati...
naravno...

Start -> run -> regedit -> idi na HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\ -> nadi opciju WaitToKillAppTimeout i stavi joj vrijednost na 1000 kao i opciju HungAppTimeout (stavi je na 1000 takoder)
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2008., 19:43   #4
Vjeko
V.I.P. član
Moj komp

Vjeko's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Bullet1 Pregled postova
naravno...

Start -> run -> regedit -> idi na HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\ -> nadi opciju WaitToKillAppTimeout i stavi joj vrijednost na 1000 kao i opciju HungAppTimeout (stavi je na 1000 takoder)

još da nadovežem: u istom "direktoriju" u regetitu imaš "autoEndTasks. stavi vrijednost 1
Vjeko je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2008., 20:32   #5
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
ok ako netko ima recept za ovo

kada dignem AV tipa nod ili kaspersky OS se full dugo "diže" tj. windoze se dignu..vidim desk ali je u principu slijedeće cca dvije minuta sustav nesposoban za rad
Hamm je online   Reply With Quote
Staro 14.01.2008., 20:40   #6
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova

kada dignem AV tipa nod ili kaspersky OS se full dugo "diže" tj. windoze se dignu..vidim desk ali je u principu slijedeće cca dvije minuta sustav nesposoban za rad

Meni se to dešava uvijek kad stavim ESET Smart Security. Čim postavim fiksni ip odma se ubrza ESET, i sve normalno radi kad upalim komp.
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2008., 22:29   #7
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Zato jer NOD a vjerojatno i Kaspersky u onome vremenu uspostavljaju vezu s routerom provjeravaju IP routera
Joke je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2008., 23:32   #8
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova

ISti problem ali samo na DualCore konfi i samo sa Kaspersky AVom, inače kod njega kad isključim proaktivnu zaštitu sve je za 5.Sada na C2D koristim NOD32 3.0.xxx i ne bloka ništa!
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2008., 08:40   #9
kasko
Premium
Moj komp

kasko's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
jel se kad se komp ponovo upali pojavi nekakva greška?
Koja i screenshot, te svi oni tehnički podaci u txt stavite.
Probajte komp upalit u safe modu ako vam zastane na učitavanju oni drivera, tj nemože ih učitat ili mu fakat dugo treba napišite si ime tog filea i nađite ga na kompu i onda maknite taj program koji sastoji taj file. ovo govorim jer je meni tako bilo na jednom kompu s Alcoholovim120% onaj a347bus ili kako se već zove s nečim klao a taman joj nove windowde stavio.
kasko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno