![]() |
Gašenje windoza XP
Ima jedna stvar koja mi nije jasna odkako koristim win XP, a tiče se gašenja. Kada odem na start - shut down i naredim kompu da se zgasi onda to traje prilično dugo. Sve se uredno odvrti ,pojavi se "windows is shutting down..." i onda se indikator aktivnosti diska upali na nekih 20 sek. (možda i duže), pa se tek nakon tog vremena komp zgasi. Uvjeren sam da je ovo isključivo do windowsa pošto mi se to dešava na raznim mašinama i na potpuno različitim konfiguracijama. Na novom laptopu sam nedavno napravio clean install i gašenje traje jednako dugo kao na staroj mašini sa instalacijom koja ima 3 god.
Savjeti? Komentari...? Inače, imam standardan win xp sp2. Već sam se naviknuo na to dugačko gašenje tak da me više toliko niti ne iritira, ali volio bih znati radi čega se to događa i može li se to nekako ubrzati... |
tak je meni bila stvar sa dugačkim paljenjem dok nisam uzeo drugu "distribuciju" :D windowsa
|
Citiraj:
Start -> run -> regedit -> idi na HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\ -> nadi opciju WaitToKillAppTimeout i stavi joj vrijednost na 1000 kao i opciju HungAppTimeout (stavi je na 1000 takoder) |
Citiraj:
još da nadovežem: u istom "direktoriju" u regetitu imaš "autoEndTasks. stavi vrijednost 1 |
ok ako netko ima recept za ovo :)
kada dignem AV tipa nod ili kaspersky OS se full dugo "diže" tj. windoze se dignu..vidim desk ali je u principu slijedeće cca dvije minuta sustav nesposoban za rad :) |
Citiraj:
Meni se to dešava uvijek kad stavim ESET Smart Security. Čim postavim fiksni ip odma se ubrza ESET, i sve normalno radi kad upalim komp. |
Zato jer NOD a vjerojatno i Kaspersky u onome vremenu uspostavljaju vezu s routerom provjeravaju IP routera ;)
|
Citiraj:
|
jel se kad se komp ponovo upali pojavi nekakva greška?
Koja i screenshot, te svi oni tehnički podaci u txt stavite. Probajte komp upalit u safe modu ako vam zastane na učitavanju oni drivera, tj nemože ih učitat ili mu fakat dugo treba napišite si ime tog filea i nađite ga na kompu i onda maknite taj program koji sastoji taj file. ovo govorim jer je meni tako bilo na jednom kompu s Alcoholovim120% onaj a347bus ili kako se već zove s nečim klao a taman joj nove windowde stavio. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:47. |