|
![]() |
#1 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Seagate 500gb 32mb cache?
Kakvi su ti diskovi? Citam tu sta ljudi pisu i ima svega: http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16822148288 Jel to neka kvarljiva serija jer vidim da njih dosta ima problema s tim diskovima ili su OK. Fora je sta ja ako bi uzimao bi uzeo odma 2 komada za raid0 da zamjene ovu 2 od 120gb sta imam vec 4 godine i koji su stvarno odlicni, ali su mi lagano postali premali a i prespori, samo sta su mi eto jako pouzdani, pa me malo strah mjenjat, a pogotvo zbog raid-a... E da i koja je fora sa tim firmwerima sta ljudi pisu, sat akos atvim neki los ode disk, ili ni nemogu sam flesat nego sta dobijem dobijem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Nemožeš sam fleshati HDD njega se ne flesha u kućnoj radinosti kao matične (što isto nije baš pametno IMHO ako nemaš baš potrebu al ajde) nego kakav dobiješ dobiješ ako misliš 7200.11 kupit onda ionako mislim da s njima nikad niti nije bio debakl s firmwareima iako se nakraju ispostavilo da ovaj ili onaj firmware ne uspravaju stvarni rad...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Nisam mislio da fw usporava hdd nego da je los i da zbog njega hdd umire.. Al eto zanimaju me iskustva ljudi koji imaju doticnu seriju diska, jesu li kvarljivi, jer na onom linku ima dosta mrtvih i to u jako kratkom roku i svi se zale na nekakvo kliktanje i slicno... Pa ako ima neko da me malo prosvjetli bio bi zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
IMHO kupovanje svega što nije "server certified" rang diskova ti je rizik danas, e sad ta kategorija diskova ima bome i svoju cjenu koju iskreno sumnjam da misliš platiti jer ti to niti netreba, što se firmwarea na diskovima tiče i crkavanja istih - uzročno posljeddičćne veze toga (ako uopće postoje) znaju samo oni koji su ih napravili i to tebe niti netreba posebno brinuti jer na seagate npr imaš 3god garancije svuda a neki ddućani već daju i punih 5g kod nas tako da si svakako što se toga tiče miran a naravno redoviti backup se podrazumjeva posebno sa RAID 0 poljem u igri... Što se kliktanja tiče to je x puta prožvakana tema i AFAIK klik smrti netreba dalje komentirati ali nema ti novijih serija koje su tolko bile podložne tome kao neke prije...
![]() |
#5 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
7200.11 je jos uvijek prenova serija da bi se moglo govoriti o nekakvoj kvarljivosti. Pitanje je koliko se uopce "isplati" pricati danas o nekoj kvarljivosti. Disk je disk, kao takav je podlozan kvarenju zbog nebrojeno mnogo faktora, a backup je backup, sustav izbjegavanja stete kad (ne ako) disk krepa.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Prije dva tjedna sam kupio taj disk i veselo se vrti. Brzina je odlična, mada je kod mene spojen na SATA150 a ne SATA300. U autocadu rastere otvara barem 30% brže. O pouzdanosti ne mogu ništa pametno reći. Ima 5 godina garancije pa mi to daje neku nadu. Za sada imam i 2 godine stari Maxtor 300GB ATA133 na kojem držim kopije fileova za svaki slučaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Istina, u serverskom svijetu se drugacije gleda na to i nitko se ne uznemirava time. ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|