![]() |
Seagate 500gb 32mb cache?
Kakvi su ti diskovi?
Citam tu sta ljudi pisu i ima svega: http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16822148288 Jel to neka kvarljiva serija jer vidim da njih dosta ima problema s tim diskovima ili su OK. Fora je sta ja ako bi uzimao bi uzeo odma 2 komada za raid0 da zamjene ovu 2 od 120gb sta imam vec 4 godine i koji su stvarno odlicni, ali su mi lagano postali premali a i prespori, samo sta su mi eto jako pouzdani, pa me malo strah mjenjat, a pogotvo zbog raid-a... E da i koja je fora sa tim firmwerima sta ljudi pisu, sat akos atvim neki los ode disk, ili ni nemogu sam flesat nego sta dobijem dobijem? |
Nemožeš sam fleshati HDD njega se ne flesha u kućnoj radinosti kao matične (što isto nije baš pametno IMHO ako nemaš baš potrebu al ajde) nego kakav dobiješ dobiješ ako misliš 7200.11 kupit onda ionako mislim da s njima nikad niti nije bio debakl s firmwareima iako se nakraju ispostavilo da ovaj ili onaj firmware ne uspravaju stvarni rad...
|
Nisam mislio da fw usporava hdd nego da je los i da zbog njega hdd umire..
Al eto zanimaju me iskustva ljudi koji imaju doticnu seriju diska, jesu li kvarljivi, jer na onom linku ima dosta mrtvih i to u jako kratkom roku i svi se zale na nekakvo kliktanje i slicno... Pa ako ima neko da me malo prosvjetli bio bi zahvalan. |
IMHO kupovanje svega što nije "server certified" rang diskova ti je rizik danas, e sad ta kategorija diskova ima bome i svoju cjenu koju iskreno sumnjam da misliš platiti jer ti to niti netreba, što se firmwarea na diskovima tiče i crkavanja istih - uzročno posljeddičćne veze toga (ako uopće postoje) znaju samo oni koji su ih napravili i to tebe niti netreba posebno brinuti jer na seagate npr imaš 3god garancije svuda a neki ddućani već daju i punih 5g kod nas tako da si svakako što se toga tiče miran a naravno redoviti backup se podrazumjeva posebno sa RAID 0 poljem u igri...
Što se kliktanja tiče to je x puta prožvakana tema i AFAIK klik smrti netreba dalje komentirati ali nema ti novijih serija koje su tolko bile podložne tome kao neke prije... |
7200.11 je jos uvijek prenova serija da bi se moglo govoriti o nekakvoj kvarljivosti. Pitanje je koliko se uopce "isplati" pricati danas o nekoj kvarljivosti. Disk je disk, kao takav je podlozan kvarenju zbog nebrojeno mnogo faktora, a backup je backup, sustav izbjegavanja stete kad (ne ako) disk krepa.
|
Prije dva tjedna sam kupio taj disk i veselo se vrti. Brzina je odlična, mada je kod mene spojen na SATA150 a ne SATA300. U autocadu rastere otvara barem 30% brže.
O pouzdanosti ne mogu ništa pametno reći. Ima 5 godina garancije pa mi to daje neku nadu. Za sada imam i 2 godine stari Maxtor 300GB ATA133 na kojem držim kopije fileova za svaki slučaj. |
Citiraj:
|
Paaa da potrošna roba je IMHO pravi izraz ali ono server stvari ipak su (valjda) predviđene da daju veći broj radnih sati - teoretski... :)
|
Citiraj:
Istina, u serverskom svijetu se drugacije gleda na to i nitko se ne uznemirava time. :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:48. |