|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
spajanje novog napajanja!help
kupio sam danas fortron atx 350W-PNF napajanje i sapphire x1950gt grafu i sve to ljepo zamjenio sa starim komponentama upalio komp i sve fino radi. ...ali! odem ja u occt da pokrenem test i vidim kak je sve to stabilno kad ono odma javi da je naso errore.na onim slikama se svuda vide velike oscilacije na naponima.sad se ja bojim da nisam nes krivo spojio napajanje na maticnu?maticna mi ima onaj 24 pinski konektor a napajanje samo 20 pinski al to sam spojio isto kak je i staro bilo(onak da s jedne strane bude 4 pina prazno) i gore malo ispod psu je bio prikopcan jedan kvadraticast 4pinski konektor sa 2 zute i 2 crne zice.umjesto tog sa starog napajanja ja sam spojio isti takav sa novog samo kaj su 2 zice crne a 2 zute sa crnom crtom po duzini.i jedan isti takav konektor samo sa crvenom zutom crnom i narancastom zicom na kojem pise 24 je osto slobodan jer nisam znao kam da ga ukopcam! molim vas pomozite ak sam kaj krivo ukopco! ak treba stavit cu slike sam da mi se bat od fotica malo napune... e da i grafu sam spojio pomocu dobivenog kabela na onaj molex(ko od przilice) konektor... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
vidi, ovaj za plocu ne mozes ubosti pogresno. 20 pinski ce u 24 pinski konektor sjesti samo s prave strane. no rekao bi da je ovaj sto ti je "visak" s brojem 24 na sebi ostatak 24 pinskog konektora (kojeg novo brand napajanje sigurno mora imati), dakle to ide u konektor na plocu gdje si spojio 20 pinski. vjerovatno su odvojeni jer je nekad na stare ploce nemoguce spojiti danasnja 24pinska napajanja jer su proizvodjaci maticne bas kraj konektora stavili neki element. da ne bi bilo rekla-kazala pa puff probas ga ubosti. ako grijesim nece moci sjesti u prestala 4 mjesta, svi ti konektori su oblikom zasticeni od pogresnog spajanja. sto se tice graficke zar nema taj fortron PCIe konektor na sebi? zasto si spajao molexe preko adaptera? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
heh evo ipak nije visak onaj s brojem 24 ![]() i sad sam sve kablove pregledo i nema nijedan na koji bi se grafa direktno mogla spojit neg se mora s onim iz molexa...osim ak nisi mislio na nes drugo :/ idem sad malo testirat s occt da vidim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() evo sa novim napajanjem i grafom testovi i svejedno mi se cine isti ko i ovi sa starim svim... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=91035 ![]() jel zna neko mozda u cemu je stvar?(gornje je novo donje je staro.staro meni cak izgleda bolje...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
Postoje neke stvari pred kojima se zatvaraju oci te se ne spominje (vjerovatno zbog puno zelim kluokati tema). Oscilacije postoje na svim napajanjima, one su male ili velike. Takodjer moras shvatit da su velike razlike u idle i load.(nije isto hodas li ili trcis) Prema ovim grafovima-nemas se sto brinuti. Takodjer bi bilo dobro (ukoliko imas mogucnost) pogledati ovo sa multimetrom, naravno i on ima svoju odredjenu preciznost prikaza ali otom-potom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a normalno da moze. naravno kasnije opet provrtis ovaj test cisto da opet imas razloga panicariti ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|