Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.12.2007., 21:48   #1
Yaxyo
Dok je nama nas :)
Moj komp

Yaxyo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Račun (banka)

Htio bih si otvoriti nekakav bankovni račun no nemam nikakvog znanja o tome. Ono što me zanima je moguća uplata sa x računa na taj moj te obrnuta radnja. Ne trebaju mi kartice i sl. Znači recimo kod kupovina/prodaja raznih da su moguće uplate/isplate.
Ono što bi još bilo sjajno je da mogu uplaćivati na paypal, odnosno zanimaju me rapidshare accounti. Uplatim, oni meni pošalju user/password i riješena stvar. Ne znam kakvo je danas stanje sa tim. Znam da se prije nije moglo isplatiti(?!?). Meni bi trebale obadvije opcije - isplata i uplata.
Ono što bi također bilo bitno, ukoliko je moguće, da mogu primati novce sa Google Adsense na taj račun. Baš malo gledam i ne mogu pronaći informaciju da li uplaćuju na bankovne račune no bilo bi mnogo jednostavnije od čekova.

Zanima me da li je potrebno mjesečno uplaćivati novce na račun da bi opstao, kakve su kamate, porezi i sl. pa ako nekome tko se razumije nije problem objasniti malo te preporučiti neku banku. Povući koju usporedbicu, paralelu i sl. Možda kakvu caku. Volio bih da je omogućeno internet bankarstvo da ne moram u banku svaki put.

Još sam, oko pola godine, maloljetan pa ne bi bilo loše da mogu na svoje ime otvoriti račun no u suprotnom ću na jednog od roditelja.

Unaprijed zahvaljujem svima na odgovorima.

Lijep pozdrav

Yaxyo je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2007., 23:11   #2
mann
Premium

mann's Avatar

Datum registracije: May 2004
Odi u Erste i otvori Ziro. Ak budes radio prek studentskog trebat ce ti. Dobijes Visu i mozes se regati na paypal. Za google nemam poima. naravno normalno mozes primati novce, slat and all.

Vodjenje racuna je mislim nekih 50 -ak kuna godisnje. Ak ubodes studentski racun onda mislim da za tu lovu dobijes i sms, netbanking i nekakve pokloncice. Inace je netbanking 5kn mjesecno.
mann je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.12.2007., 08:30   #3
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ako si maloljetan mislim da mozes otvoriti račun samo uz pismeno odobrenje od roditelja (ne drzi me za rijec, nisam siguran, mozda netko bolje zna).
Sto se tice uplata/isplata sa PayPal racuna, zaboravi. Za to ti treba kreditna kartica a nju mozes dobiti iskljucivo ako imas redoviti mjesecni priljev novac (citaj - placu). Mozda Erste ima drugaciju politiku sto se tice toga ali sumnjam, jer banka mora imati neku sigurnost glede naplate troskova koristenja kreditne kartice. Prilikom otvaranja racuna dobije se Maestro (za kunski) i Visa Electron (za devizni) ali ta Visa je debitna kartica i kao takva neprihvatljiva kao sredstvo placanja na inozemnim siteovima.

Ako si student onda mozes otvoriti u Zagrebackoj Banci studentski "1 Za Sve" u kojem dobijes kunski i devizni racun, internet bankarstvo i dosta drugih stvari, sve za 5 kuna mjesecno. Ako i nisi student imas Optimum paket, isti kao Student, ali 20 kuna mjesecno.

Za uplatu na tvoj (devizni) racun iz inozemstva nema problema ali pitanje je da li ce biti prihvatljivo drugoj strani posto su provizije nemale.
Staro 14.12.2007., 14:09   #4
mann
Premium

mann's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Matta Pregled postova
Ako si maloljetan mislim da mozes otvoriti račun samo uz pismeno odobrenje od roditelja (ne drzi me za rijec, nisam siguran, mozda netko bolje zna).
Sto se tice uplata/isplata sa PayPal racuna, zaboravi. Za to ti treba kreditna kartica a nju mozes dobiti iskljucivo ako imas redoviti mjesecni priljev novac (citaj - placu). Mozda Erste ima drugaciju politiku sto se tice toga ali sumnjam, jer banka mora imati neku sigurnost glede naplate troskova koristenja kreditne kartice. Prilikom otvaranja racuna dobije se Maestro (za kunski) i Visa Electron (za devizni) ali ta Visa je debitna kartica i kao takva neprihvatljiva kao sredstvo placanja na inozemnim siteovima.

Ako si student onda mozes otvoriti u Zagrebackoj Banci studentski "1 Za Sve" u kojem dobijes kunski i devizni racun, internet bankarstvo i dosta drugih stvari, sve za 5 kuna mjesecno. Ako i nisi student imas Optimum paket, isti kao Student, ali 20 kuna mjesecno.

Za uplatu na tvoj (devizni) racun iz inozemstva nema problema ali pitanje je da li ce biti prihvatljivo drugoj strani posto su provizije nemale.
Visa electron nije samo vezana na devizni nego i na ziro, ovisno o bankama. Visa electron kao takva se moze registrirati na paypal -u...
mann je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2007., 20:50   #5
Yaxyo
Dok je nama nas :)
Moj komp

Yaxyo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Zahvaljujem. Budem sad poslije blagdana otišao u banku i razmotrio mogućnosti.
Lijep pozdrav.

Yaxyo je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2007., 00:58   #6
Shotif17
Kiflica sa sezamom
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor mann Pregled postova
Visa electron nije samo vezana na devizni nego i na ziro, ovisno o bankama. Visa electron kao takva se moze registrirati na paypal -u...
Na koji način? Meni javlja da mi je neispravan broj kartice, mada sam ga 6 puta provjerio...

EDIT: Točnije, ovo mi javlja:
This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.

Radi se o Visa Electron vezanoj uz devizni račun u ZaBa-i...

Zadnje izmijenjeno od: Shotif17. 15.12.2007. u 01:15.
Shotif17 je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2007., 12:31   #7
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
OT: ako trebate pomoć u vezi rapid akaunta, to vam mogu ja kupiti, i poslati acc i pass na mail, a vi meni kn na račun. brzo i bezbolno
jollyb je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2007., 13:27   #8
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Kod kupovine PayPalom bitno je da kartica na poleđini, tamo gdje dođe potpis, ima tzv. kontrolni broj koji ima 3 znamenke. Dakle, nije bitna banka ni kartica (bankomat, kreditna, debitna,...) nego taj broj. Više o tome imaš u članku 'PayPal dostupan u Hrvatskoj'.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49021
Staro 16.12.2007., 15:03   #9
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
E nije baš bitno da ima cvc2 broj iliti troznamenkasti broj, ja sam si npr. pokušavao isplatiti dobitak sa bwina. Međutim, nisam nikako mogao. Otišao sam do zabe (tam imam otvoren račun) i kažem im problem i veli mi žensak sve je to ok al vaša Visa electron kartica nije kreditna kartica već je debitna, a sa debitnim karicama nije moguće vršiti uplate i isplate.
Staro 16.12.2007., 15:18   #10
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Citiraj:
Autor Matt Pregled postova
i veli mi žensak sve je to ok al vaša Visa electron kartica nije kreditna kartica već je debitna, a sa debitnim karicama nije moguće vršiti uplate i isplate.

E, upravo o tome ja pricam.

Oglas
Staro 16.12.2007., 15:23   #11
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
sa debitnim karticama mozes raditi kupovine na posu i dizanje love na bankomatu/šalteru.

ali ne mozes placati na netu fale ti oni brojevi iza (zaboravio sam kak se zovu) to ja recimo imam na svom mastercardu
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2007., 15:44   #12
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Ljudi sad ja vas pitam na koji račun si ja uopće mogu isplatiti? Nije neka velika svota al za 200kn kupim lijep poklon djevojci ili razveselim sebe s nečim. Al sam sebičan
Imam znači devizni, master card, žiroračun?
Staro 16.12.2007., 16:04   #13
walbandon
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
matt , pa, nr ovako:
Citiraj:
Autor jollyb Pregled postova
OT: ako trebate pomoć u vezi rapid akaunta, to vam mogu ja kupiti, i poslati acc i pass na mail, a vi meni kn na račun. brzo i bezbolno
walbandon je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2007., 21:10   #14
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Citiraj:
Autor Matt Pregled postova
Ljudi sad ja vas pitam na koji račun si ja uopće mogu isplatiti? Nije neka velika svota al za 200kn kupim lijep poklon djevojci ili razveselim sebe s nečim. Al sam sebičan
Imam znači devizni, master card, žiroračun?
Žiro račun ti je od firme ili ti radis neke poslice pa ga imas (posto je to obicno za pravne osobe) ?

Trebao bi moci primiti na svoj devizni račun bez problema. Opet sve ovisi o politici tog subjekta koji ti treba isplatiti novce. Oni samo trebaju tvoje podatke i IBAN tvoje banke.

Primjerice, ja bez problema sa svog deviznog računa uplatim frendu u SAD na njegov račun odredjenu sumu dolara, platim proviziju i to je to. Lova mu sjedne u roku od 3-5 radnih dana.
Staro 16.12.2007., 21:47   #15
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

walbi, sve to štima al hebat ću ih sve dok mi ne omoguće da si ja sam uplatim i isplatim. Ako su mogli bez beda primiti 10eur preko Mastera onda će mi isto tako poslati moje novce putem bankovne transakcije.

Ma sad kad sam sve sredio skužio di kaj treba upisati, bez dijakritičkih znakova i Zagrebacka banka dd, bez točkica kod dd, sad me hebe i veli da ZABAHR2X nije dobar Swift kod. Poslao sam im jasan i glasan upit pa ću vidjeti kaj sad ne štima. Al ono ograđuju se da ne povjeruješ! Za sve probleme ti vele da se javiš svojoj banci.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno