|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2004
|
Dual Boot
Zanima me kako se radi dual boot i koji sistem ide prvi na instalaciju a koji drugi (kad su sistemi istog tipa npr. XP prof i Home Ed. )
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ako se radi o XP-ima svejedno koji ide prvi. Najlakše-pokreneš instalaciju recimo iz home, izabereš novu instalaciju, ne upgrade, na D particiju recimo i to je to...Kod prvog restarta izbaci ti boot loader koji OS želiš i gotovo. Ako se radi o kombinaciji 98/me i XP ova prva dva moraju biti na C particiji, ili prvoj pod FAT 32, ako su ostale u NTFS sustavu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Je to je u redu ali mene zanima kad imam 2 fizicki odvojena diska a ne particije i na svakom od njih instaliran recimo na prvom XP prof. a na drugom XP home, kako dobiti dual boot jer sam ja to isprobao ali uvijek dize samo jedan OS i uopce ne pita sta ima na ovom drugom disku
![]() |
#5 |
Premium
|
ako sam dobro shvatio, čovjek ima dva odvojena diska sa već instaliranim sustavima i sad ga zanima kako da to spoji u dual boot. u tom slučaju vjerujem da je najjednostavnije rješenje nabavit neki boot-manager koji će to riješiti nadasve jednostavno. ljudi ovdje će ti sugerirati koji je bolji od kojega, ja se s tim nisam susretao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
To što je AMD napisao to jt to i zanima me koji boot manager uzeti neki koji je jednostavan i kako se radi sa njim
![]() |
#7 |
Premium
|
ak je to to, onda nemaš frke, same windoze ti sve poštelaju. samo pazi da ako ti je home ed. na fat32 sustavu da njega prvog instaliraš |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Instaliras i pri sljedecem startu te ceka prozorcic u kojem biras s kojeg diska/particije bootat.
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Xp-ei ti imaju boot manager koji se instalira kad ćeš instalirati drugi OS. Na C: particiju će ti se instalirati boot datoteka. Primjerice ja imam 3 HDD-a (vidi u sigu) na kojima je 7 particija i instalirani su Win Me, Win 2000 Pro i Win XP Pro, a po potrebi sa CD-a dignem LINUX Knopix.
![]() |
#10 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
evo ovako odi u System Proprties/Advanced Klikni na botun Settings koji se nalazi Startup & Recovery dijelu Oznaci Time to display list of operating systems i odaberi koliko vremena oces da ti meni bude aktivan Klikni na edit i u datoteci koja se otvorila u notepadu iza zadnjeg reda napisi jos jedanput taj zadnji red s tim da umjesto brojeva diska koji su tu stavis brojeve diska i particije na kojoj je druga instalacija windowsa (vjerojatno multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1), ali naravno da moze bit i drugacije pa se malo poigraj) Sada bi pri bootu treba dobivat menu u kojem mozes izabrat izmedju vise os-ova Uz sve ovo naravno disk na kojem je instalacija windowsa u kojoj si ovo minja mora imat prioritet pri bootanju ali buduci da ti se ta instalacija windowsa digla vjerojatno vec ima
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|