|
![]() |
#1 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Zgurati 120mm vent u rupu sirine 118mm?
Ovak, uzeo sam GMC Neo kuciste i sad bi ja umjesto 2x80 sprijeda i straga stavio po jedan 120mm vent. No ono udubljenje di se sarafe ventovi je za oko 3-4mm preusko jer ne pocinje odmah kod IO limica nego centimetar dalje: http://pcekspert.com/jpg/articles/GM...ic-slika_2.jpg Manji je problem ona kukica za lokot ali to se lako poravna. http://pcekspert.com/jpg/articles/GM...ic-slika_4.jpg Sad ja primam ideje kako nagurat tu 120mm vent. Palo mi je na pamet osmirglati vent tako da postane uzi. Ili slagat svojevrsno postolje pa da se vent pol sarafi na onaj dio u ravnini IO limica a druga 2 sarafa preko tog postolja... Jos koja ideja? Neka od ove dvije? Zasto/zasto ne? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ja bih da sam na tvojem mjestu uzeo deremel i zrezao ovu mrezicu da skroz ubijem strujanje zraka i zbusio nove rupice za vent . . dobis tisinu i dobar protok . .
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Za ove ventove na zadnjoj stranici bi ostao na 80 mm varijanti. Dva takva venta, makar i sa smanjenim naponom / br. okretaja bi trebali imati veći protok zraka od jednog 120 mm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
prcknedl
|
@ Nikky: Nije meni do protoka nego do buke. U trenutnom kompu imam CM 120mm LED i 2 Revoltec Airguarda 80mm, svi na 5V i Barracudu ATA IV i nije mi dovoljno tiho. ![]() @ Damarko: Da, mrezice ce ici dole, ali meni vent uopce ne stane u onu udubinu izmedju IO shielda i ruba kucista... @riba: Razmisljao sam i o tome, ali ono s vezicama mi se i ne cini tak cvrsto. Mozda da maknem sve osim coskova di su rupice za montazu... A ne znam...cini mi se bolje imat neki okvir oko venta, makar znam da nis ne bude strsalo i ev. zapinjalo u vent. Budem jos malo razmisljal, dajte i vi... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
pobrusit vent i zgurat ga nakoso? ili jednostavno ga udaljit od ruba, i onda ce stat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
OK, a gdje piše da vent mora biti s "unutarnje" strane? Zvizni ga s vanjske, otvori rupetinu ispod njega za protok i uživaj u tišini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
prcknedl
|
Citiraj:
@Nikky: Jok, onda bi se pak potukao s bocnom stranicom. A skidat vent da bi maknuo bocnu je blago receno neprakticno. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Hm, da, nije mi palo na pamet |
![]() |
![]() |
|