Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.12.2007., 20:25   #1
de sign
Premium

de sign's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
geforce4 molim informacije!

Imam stariju grafičku gainward geforce4 ti 4800se.
Nisam gamer ali se povremeno znam uloviti na neku igru.
Volim ispitivati mogućnosti hardvera kojeg imam pa sam tako krenuo u istraživanje ove kartice. Budući da je prastara, nema baš previše dostupnih informacija na netu.
Siguran sam da će netko od vas znati podosta o njoj.

Dosta me zbunjuje to što se navedeni model vrlo rijetko spominje a umjesto njega se u toj generaciji najčešće spominju 4200 i 4600 baziranima na nv17 i 25 dok je moja na nv28.
Everest pokazuje da je riječ o Gainward GeForce4 PowerPack! Ultra/750-8X XP. Vidim po nekim člancima da je ta kartica bila u svoje vrijeme zvijer.
Nisam ziher dali everest 100% točno dijagnosticira o kojem je hardveru riječ!? To me zanima zbog OC-anja.

Dali gainward kod modela geforce 4800SE ima samo powerpack verziju ili?

Također imam problem kod aktivacije skrivenih opcija u nVidijinom panelu. Imam instalirani Forceware 93.71.
Skinuo sam coolbits 2.0 koji je ubacio podatke u registry (provjerio sam) ali i dalje ništa od skrivenih opcija (samo 3D settings i u performance izborniku samo SLI opcija).

Skrivene opcije sam djelomično riješio sam RivaTuner 2 ali u hardware monitoringu mi se ne očitava temperatura procesora i fan speed. Kako to aktivirati?

Defaultne postavke cpu/ram za Gainward GeForce4 PowerPack su 275/550 što je riva i detektirala. OCao sam karticu na 300/630 i benchmarkao sa 3Dmark 10tak puta i sve radi odlično ali me brine što ne vidim kakva je temp. CPU-a.

Ima li tko kakvu korisnu informaciju za ovu staru dobrodržeću karticu?

Hvala!
de sign je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2007., 20:30   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Mislim da jos u tim serijama nije bilo senzora za temp. na grafi. Nek me netko ispravi ako grijesim.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.12.2007., 20:46   #3
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
da, nije bilo temp. senzora. djeca, nist ne znaju

da, kartica je bila u svoje vrijeme zvijer. ali ako si citao clanke/reviewe vidio si da bas i nije bila toliko jaca od 4200/4400 sestara. dodaj na to paprenu cijenu, slabu dostupnosti i sklonost rikavanju kod nekih proizvodjaca i dobit ces odgovor na to zasto ih bas i nije bilo previse.
ne bi ti preporucivao previse OCa, kartica je stara, elementi stisnuti svojim godinama i sumljam da moze na duge staze izdrzati clockove koje je mogla kad je bila mlada. a u novim naslovima je ionako ne mozes koristiti zbog nedostatka dx9 podrske.
a bilo bi steta da rikne, nije ih puno vise ostalo. opcenito od 4xxx serije, ovakvih pogotovo.
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2007., 23:41   #4
de sign
Premium

de sign's Avatar

Da, kartica je zapravo 4400 sa 8x agp. Ima li pipeline-na za otključati ili je to 4 za svagda?
Staro 02.12.2007., 23:45   #5
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Nemas tu nista za otkljucat. Zauvijek.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2007., 23:48   #6
de sign
Premium

de sign's Avatar

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Nemas tu nista za otkljucat. Zauvijek.
thx!
Oglasni prostor