|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
geforce4 molim informacije!
Imam stariju grafičku gainward geforce4 ti 4800se. Nisam gamer ali se povremeno znam uloviti na neku igru. Volim ispitivati mogućnosti hardvera kojeg imam pa sam tako krenuo u istraživanje ove kartice. Budući da je prastara, nema baš previše dostupnih informacija na netu. Siguran sam da će netko od vas znati podosta o njoj. Dosta me zbunjuje to što se navedeni model vrlo rijetko spominje a umjesto njega se u toj generaciji najčešće spominju 4200 i 4600 baziranima na nv17 i 25 dok je moja na nv28. Everest pokazuje da je riječ o Gainward GeForce4 PowerPack! Ultra/750-8X XP. Vidim po nekim člancima da je ta kartica bila u svoje vrijeme zvijer. Nisam ziher dali everest 100% točno dijagnosticira o kojem je hardveru riječ!? To me zanima zbog OC-anja. Dali gainward kod modela geforce 4800SE ima samo powerpack verziju ili? Također imam problem kod aktivacije skrivenih opcija u nVidijinom panelu. Imam instalirani Forceware 93.71. Skinuo sam coolbits 2.0 koji je ubacio podatke u registry (provjerio sam) ali i dalje ništa od skrivenih opcija (samo 3D settings i u performance izborniku samo SLI opcija). Skrivene opcije sam djelomično riješio sam RivaTuner 2 ali u hardware monitoringu mi se ne očitava temperatura procesora i fan speed. Kako to aktivirati? Defaultne postavke cpu/ram za Gainward GeForce4 PowerPack su 275/550 što je riva i detektirala. OCao sam karticu na 300/630 i benchmarkao sa 3Dmark 10tak puta i sve radi odlično ali me brine što ne vidim kakva je temp. CPU-a. Ima li tko kakvu korisnu informaciju za ovu staru dobrodržeću karticu? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Mislim da jos u tim serijama nije bilo senzora za temp. na grafi. Nek me netko ispravi ako grijesim.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
da, nije bilo temp. senzora. djeca, nist ne znaju ![]() da, kartica je bila u svoje vrijeme zvijer. ali ako si citao clanke/reviewe vidio si da bas i nije bila toliko jaca od 4200/4400 sestara. dodaj na to paprenu cijenu, slabu dostupnosti i sklonost rikavanju kod nekih proizvodjaca i dobit ces odgovor na to zasto ih bas i nije bilo previse. ne bi ti preporucivao previse OCa, kartica je stara, elementi stisnuti svojim godinama i sumljam da moze na duge staze izdrzati clockove koje je mogla kad je bila mlada. a u novim naslovima je ionako ne mozes koristiti zbog nedostatka dx9 podrske. a bilo bi steta da rikne, nije ih puno vise ostalo. opcenito od 4xxx serije, ovakvih pogotovo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Da, kartica je zapravo 4400 sa 8x agp. Ima li pipeline-na za otključati ili je to 4 za svagda? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Nemas tu nista za otkljucat. Zauvijek.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|