PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   geforce4 molim informacije! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=89568)

de sign 02.12.2007. 20:25

geforce4 molim informacije!

Imam stariju grafičku gainward geforce4 ti 4800se.
Nisam gamer ali se povremeno znam uloviti na neku igru.
Volim ispitivati mogućnosti hardvera kojeg imam pa sam tako krenuo u istraživanje ove kartice. Budući da je prastara, nema baš previše dostupnih informacija na netu.
Siguran sam da će netko od vas znati podosta o njoj.

Dosta me zbunjuje to što se navedeni model vrlo rijetko spominje a umjesto njega se u toj generaciji najčešće spominju 4200 i 4600 baziranima na nv17 i 25 dok je moja na nv28.
Everest pokazuje da je riječ o Gainward GeForce4 PowerPack! Ultra/750-8X XP. Vidim po nekim člancima da je ta kartica bila u svoje vrijeme zvijer.
Nisam ziher dali everest 100% točno dijagnosticira o kojem je hardveru riječ!? To me zanima zbog OC-anja.

Dali gainward kod modela geforce 4800SE ima samo powerpack verziju ili?

Također imam problem kod aktivacije skrivenih opcija u nVidijinom panelu. Imam instalirani Forceware 93.71.
Skinuo sam coolbits 2.0 koji je ubacio podatke u registry (provjerio sam) ali i dalje ništa od skrivenih opcija (samo 3D settings i u performance izborniku samo SLI opcija).

Skrivene opcije sam djelomično riješio sam RivaTuner 2 ali u hardware monitoringu mi se ne očitava temperatura procesora i fan speed. Kako to aktivirati?

Defaultne postavke cpu/ram za Gainward GeForce4 PowerPack su 275/550 što je riva i detektirala. OCao sam karticu na 300/630 i benchmarkao sa 3Dmark 10tak puta i sve radi odlično ali me brine što ne vidim kakva je temp. CPU-a.

Ima li tko kakvu korisnu informaciju za ovu staru dobrodržeću karticu?

Hvala!

nino 02.12.2007. 20:30

Mislim da jos u tim serijama nije bilo senzora za temp. na grafi. Nek me netko ispravi ako grijesim.

greg SE 02.12.2007. 20:46

da, nije bilo temp. senzora. djeca, nist ne znaju :D

da, kartica je bila u svoje vrijeme zvijer. ali ako si citao clanke/reviewe vidio si da bas i nije bila toliko jaca od 4200/4400 sestara. dodaj na to paprenu cijenu, slabu dostupnosti i sklonost rikavanju kod nekih proizvodjaca i dobit ces odgovor na to zasto ih bas i nije bilo previse.
ne bi ti preporucivao previse OCa, kartica je stara, elementi stisnuti svojim godinama i sumljam da moze na duge staze izdrzati clockove koje je mogla kad je bila mlada. a u novim naslovima je ionako ne mozes koristiti zbog nedostatka dx9 podrske.
a bilo bi steta da rikne, nije ih puno vise ostalo. opcenito od 4xxx serije, ovakvih pogotovo.

de sign 02.12.2007. 23:41

Da, kartica je zapravo 4400 sa 8x agp. Ima li pipeline-na za otključati ili je to 4 za svagda?

nino 02.12.2007. 23:45

Nemas tu nista za otkljucat. Zauvijek.

de sign 02.12.2007. 23:48

Citiraj:

Autor nino (Post 885688)
Nemas tu nista za otkljucat. Zauvijek.

thx! :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:17.