|
![]() |
#1 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Konfa za HTPC...
E dakle... trebam pomoc... Slozit cu si HTPC, nece biti koristen za igre i rad, nego samo kao divx/mp3/jpg masina, spojena na net radi nekih rss feedova... potencijalno bi ju koristio i za neki tv-capture ako uguram unutra tv karticu... e sad, imam dilemu oko komponenata, tocnije procesora... Konfu bi bazirao na ovoj ploci... ima gbit lan, 4 sata konektora i za mene dovoljno usb-ova... grafu bi stavio ovu (zbog pasivca i tisine), ugurao recimo 1GB RAM-a i 2 diska po 320 GB... zanimaju me 2 stvari: - jel ploca dobar izbor, ima li ista isto tak ok ali za manje para? - koji procesor da stavim gore? jel bi dosta bio onaj celeron kaj ide u socket 775? eto, hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
hmm, pogledaj ako ima kakva HD2600PRO pasivna... pa da imaš odmah i platformu za HD filmove... u tom slučaju celeron bi ti sve progurao... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Celeron D, pa cak i onaj Prescott 336 je dobar izbor za to sto tebi treba, ima 256kB kesa i jeftin do jaja polovni [cca 100kn se da nategnut]. Ja bi na tvom mjestu ciljao polovnu plocu sa i915G chipsetom kakvu sam i sam nedavno ulovio na trznici [Gigabyte GA-8I915G-MF za 150kn], polovnih 1GB DDR-a za 200kn i voila, superjeftina konfa za malo para, bolje nego bacati pare za nove komponente. Sad jos cekam da stigne X800XL za 280 kn i gasim i onboard grafiku, hehe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Ova mi se cini stvarno ok, a skoro 200 KN jeftinija. Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 |
I hate mondays..........
|
Hvala na savjetu, narucil sam si tu Asrock plocu, celerona i 2x1GB rama... dalje cemo vidjet... nisam nigdje vidio 2600 grafu sa pasivcem, ima mozda ko kakav link? takodjer, sto se tice undervoltanja celerona, jel mi mozete to malo bolje pojasnit? i koji bi mi pasivac onda preporucili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
undervoltanje je jednostavno, ako ploča podržava, vidi u manualu ploče ili gdje ako ima za podesit voltaže manje od defaultne... onda jednostavno na stock frekvi možeš smanjit voltažu dosta, čak i do 1.0 ili manje volti... a onda ide lako i na pasivu ![]() pasivac? čim veći ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Master of the VCR
Datum registracije: Oct 2007
|
sory što upadam, ali ja sam nekako više za gigabyte ploče. sastavio sam jedan sa ovom s3H i stvarno je dobra. sve imaju onboard grafu, prva nv7025 a druge r1250, podržavaju shader 2.0 a M68 i shader 3.0! imaju codere već ugrađene pa sve radi dobro i bez diskretne grafulje... a dobrih i jeftinih proceva (semprona) ima, pa čak i novi LE, puno hladniji od starih ... evo, ako nekog zanima: MB Gigabyte M68SM-S2, sAM2, GeForce 7025, VGA, DVI, FW, LAN, mATX MB Gigabyte MA69GM-S2H, sAM2, AMD 690G, VGA,DVI, HDMI, TV-OUT, SATA II, GLAN, FW, mATX MB Gigabyte MA69VM-S2, sAM2, AMD 690V, VGA,TV-OUT, SATA II, GLAN, mATX MB Gigabyte MA69G-S3H, sAM2, AMD 690G, TV-OUT,VGA, HDMI,SATA II, GLAN, FW, ATX cijene su od 396-520 kn uz 5% popusta za cash... a kućište sam uzeo frontier desktop opera (media centar) - solidno izrađeno, lijepo izgleda a ipod 300 kn je s napajanjem koje služi svrsi (2 raila od 15A) 400w... jedino sam počupao sve ventove (4 kom dolazi uz kućište) i stavio zallmane na 7v... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
I hate mondays..........
|
da jos dodatno pitam, jel mi dost giga rama za ovo kaj sam reko, ili je ipak 2 bolje? mislim, znam da je vise=bolje, al je li bas potrebno s ovim za kaj meni treba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Giga rama čisto ok, ja imam na svom htpcu gigu rama i nikad ih ni ne popunim, ono, čist ok. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|