|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
damn, pa zar nevidite da ShebY vec ima sample. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Intel će vjerojatno biti bolji za Prime, SuperPI i slično, a AMD će biti bolji za database i web servere i slično |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Prime nije samo za stress testing ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
.
|
Aha, tnx na infu, ja sam mislio da je samo za stress testing ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pod naletima kopita zla
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
Brkaš 2 različite stvari - ono za što je Intel dobar i ono za što ga korisnici koriste. Po onome što sam vidio, Intel će i dalje sa imati ukupno prednost u performansama (čak i naprema ovoj generaciji, Quad-ova), a polet će dobiti i kad dođe Yorkfield, što će biti uskoro. Jer za dobru platformu nije važno imati samo dobar procesor. Barcelona se na serverskom tržištu muči sa pločama. Phenom bi trebao ipak biti bolje podržan, ali o tome ćemo 20.11. kada Phenom bude izvan NDA. Glupo je sada govoriti o ičemu, kad nema poštenog review-a Barcelone, a kamoli tek Phenom procesora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
Evo malo rezultata dok se ne pojave reviewi: http://www.investorvillage.com/smbd....sg&mid=3246183 16 jezgri, specfp AMD (rezultat 160) http://www.spec.org/cpu2006/results/...908-02000.html Intel (rezultat 113) http://www.spec.org/cpu2006/results/...904-01982.html btw, intel je imao 64gb rama naspram 32 kod amd-a, brži disk, i 433 MHZ više |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
Tih SPEC® CFP2006 rezultata sam se nagledao i načitao podosta. I mogu ti reći da je sa tim programom moguće na istom procesoru imati i 50% (uglavnom, puno veće) rezultate, ovisi za koji proc je bolje kompajliran (čije instrukcije bolje koristi). Marketing AMD-a i Intela radi punom parom. Svi se busaju prsa u prsa sa tim rezultatima, a čak niti malim slovima na kraju svega neće napisat da su ga prilagodili svojim procesorima. Vidio sam te rezultate na XS-u, pa je lik neki donio reze od Xeona nekog koji je pak bio u svemu slabiji od AMD-ovog pandana, a imao je score preko 180. Sad ću fino reći kao i Jelc - kad dođe kod nas, kad ga stavim u komp, sam pokrenem to i to na tim i tim postavkama - onda ću vjerovati i reći kako nešta radi i moći uspoređivati sa drugim rezultatima. Nemoj mislit da sam sad za Intel, nego samo velim - marketing je kuja i dok ne vidiš na 10 review-a da vele jedno te isto ili još bolje, sam probaš kako radi, onda možeš reći - taj je bolji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
![]() Intel je trenutno DALEKO bolji u svemu što stane u cache, te nešto malo manje u onome što ne stane, ali i ne opterećuje FSB previše (tj tipično desktop okruženje) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
|