Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.11.2007., 18:10   #1
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Normalne temperature ?

Proc AMD X2 4000+ sa hladnjakom, Nvidia 7900 gs sa originalnim hladnjakom.
Kupih novo napajanje Chieftec 400 W, pa kad je bal, uzeh i dva 12 cm ventilatora te ih spojih po propisu. Očekujući pad temperature po Everest senzoru, ne dogodi se ništa. Vrijednosti u idlu su i dalje : CPU 40 C a grafa nemalih 50 C. Diskovi Seagate 160 Gb + 80 Gb su svaki na 40 C.
Pitanje : jesu li to normalne temperature ? ( u sobi je 24 C )
Staro 09.11.2007., 18:14   #2
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Proc i grafa jesu malo povišeni, ali ništa alarmantno.
No, diskove bi mogao probat ohladit sa ventilatorom ispred njih (ako ga nisi već stavio).

Napisao si dosta malo podataka, koji hladnjak na procu. Pretpostavljam da je BOX pa temp. i nisu loše. Idle malo govori o tome, probaj opteretit dio po dio ako već ne možeš sve skup pa onda kaži temp.
Vuco je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.11.2007., 18:29   #3
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Proc i grafa jesu malo povišeni, ali ništa alarmantno.
No, diskove bi mogao probat ohladit sa ventilatorom ispred njih (ako ga nisi već stavio).

Napisao si dosta malo podataka, koji hladnjak na procu. Pretpostavljam da je BOX pa temp. i nisu loše. Idle malo govori o tome, probaj opteretit dio po dio ako već ne možeš sve skup pa onda kaži temp.
Na procu je hladnjak kojeg dobih s njime a diskovlje se hladi ventom koji je postavljen da vuče zrak upravo preko njih. No, u međuvremenu su vrijednosti pale na 46 C grafa a diskovlje po 35 C. Ništa nisam dirao osim što je monitor otišao u mirovanje. Btw, pošto sam nevježa, daj ideju čime tj. kako opteretiti sustav pa da vidimo kako stvari stoje
Staro 09.11.2007., 18:48   #4
rib@
Premium

rib@'s Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Na procu je hladnjak kojeg dobih s njime a diskovlje se hladi ventom koji je postavljen da vuče zrak upravo preko njih
Ovo vuče mi bas i nije jasno.
U vecini kucista protok ise od napred prema otraga, prema tome zrak se upuhuje u kuciste preko diskova, a najcesce se izbacuje kroz napajanje i vent iza procesora.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa
rib@ je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2007., 18:54   #5
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Citiraj:
Autor rib@ Pregled postova
Ovo vuče mi bas i nije jasno.
U vecini kucista protok ise od napred prema otraga, prema tome zrak se upuhuje u kuciste preko diskova, a najcesce se izbacuje kroz napajanje i vent iza procesora.
Upravo tako, samo što napisah da "vuče" a ne upuhuje, no ventovi su pravilno postavljeni.
Staro 09.11.2007., 18:58   #6
rib@
Premium

rib@'s Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Upravo tako, samo što napisah da "vuče" a ne upuhuje, no ventovi su pravilno postavljeni.
U tom slucaju bi se svakak trebala vidjeti razlika s ventilatorima i bez, barem na temp diskova
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa
rib@ je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2007., 19:08   #7
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Proc AMD X2 4000+ sa hladnjakom, Nvidia 7900 gs sa originalnim hladnjakom.
Kupih novo napajanje Chieftec 400 W, pa kad je bal, uzeh i dva 12 cm ventilatora te ih spojih po propisu. Očekujući pad temperature po Everest senzoru, ne dogodi se ništa. Vrijednosti u idlu su i dalje : CPU 40 C a grafa nemalih 50 C. Diskovi Seagate 160 Gb + 80 Gb su svaki na 40 C.
Pitanje : jesu li to normalne temperature ? ( u sobi je 24 C )
Ukratko... Da to su normalne temperature...
Staro 09.11.2007., 23:15   #8
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ovako, za proc ako želiš opteretit - Prime v25.4
Ako proc želiš opteretit kako ga u normalnim uvjetima nikada ne bi - S&M (više grije od Prime-a)

Za grafu osim 3Dmarka, ja koristim RTHDRIBL () - možda nije kao 3Dmark, ali zagrije dobro grafu i moš pratit temp. jer se vrti unutar prozora. Inače, po meni ultimate test za grafu (ako se oće max. temp. naći, je test iz 3Dmarka 2005 mislim, onaj test sa zelenom travom - taj test je meni uvijek dizao temp. najviše).

HDD ? Hmmm, defragmentacija ?
Kopiranje fajlova ?
Everest Ultimate ima neki test za disk pa da njega eventualno pokreneš (samo pazi da ne pokreneš onaj koji briše se sa diska ).
Vuco je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno