|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2004
|
![]() -Samsung 757MB 17", FLAT, 0.20D/P, H(30-96kHz), V(50-160Hz), P(250MHz), 1920x1440@64Hz, 1280x1024@85Hz, Highlight, Magicbright -Intel Pentium 4 2.0 GHz, 512 KB Level 2 Advanced Transfer Cache, 400 MHz, 478-pin BOX -mbo abit is7-e, i865pe, ddr, zvuk, s-ata, socket 478 -ram pc-3200, 256mb, brand name, ddr 400 mhz -hdd 80.0 gb seagate, serial ata, 8mb cache, 7200 -vga canyon geforce4 mx 440, 64mb ddr, agp 8x, tv (vidio sam da ima podrsku za linux,ati nema-ima li to veze?) -dvd±rw nec nd-2500, bulk -floppy drive 3.5'', 1,44mb -modem neto dragon 56k, interni, softverski sve zajedno dode oko 5500 kn, bodzet mi je do 7000 kn namjena:audio-video, rad na racunalu, NE igranje (posto sam lijeceni ovisnik o video igrama) os: mandrake 1.koje kuciste, tipkovnicu, misa i tv-karticu? (izbor je velik, a meni se neda kupovat macka u vreci) 2.kolika mi je tocno proc snaga potrebna za kvalitetan video capture? (citao sam o pragu od 1 ghz, ali to je prevec sturo;znam da su mnogi imali problema po tom pitanju) 3.sta mi jos eventualno fali? e, bas vam hvala :clap: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Za dobar capturing je potrebno min. pravih 2 GHZ kod AMD -a.(dal je dovoljan intel 2.0 na 400 FSB, ne znam) Moj je sad 2,2 i na granici je za hvatanje u letu direktno u divx. Ako hvatas video u mpeg2 procesorski zahtjevi padaju
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Miš MX500, kučište nešto od kvalitetnijih (ponajviše zbog napajanja) Aopen, Chieftec, Antec itd... Proc za u letu u Divx min 2.0-2.2. Sve ispod toga- velika mogučnost ispadanja frejmova, nesihronizacija zvuka i slike itd. Ko ti je rekao da ATI nema podršku za Linux:confused: Ja ga vozio i na 8500 i na 9500. Grafičku nibih tu uzimao s obzirom na ostatak kompa nikada... Što ti još fali? Veći HDD s obzirom na AV capturing ambicije. Vjeruj mi, moj od 120 GB nije mi nekad dovoljan kad se zaigram a nemam niti jenu igru instaliranu. Skupljam pare za još jednu pa u RAID, koji je neizbježan ak se misliš malo ozbiljnije pozabaviti AV. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Re: molim savjet
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Re: Re: molim savjet
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
Hvala za misa ![]() 1. Interesira me mora li se nuzno AV materijal snimati komprimirano? Je li to moguce obaviti naknadno? Jasno da bi tako dulje trajalo, ali proc bi bio manje opterecen, a kvaliteta za red velicine visa 2. je li Matrox bolje rjesenje od Seagatea? Vidio sam neko prepucavanje na forumu po tom pitanju, a u specifikacijama stoji da je Seagate 3 do 5 dB tisi, sto je mnogo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
U svezi s onim " kada bih znao sva sto me ..." - to sam, naime napisao jucer, nakon visesatne seanse, bio sam lagano umoran i sada uvidjam da sam pogrijesio. Ni me sram priznat pogresku. Kada bi svi tako mislili, na forumima se ne bi moglo nista saznati. Obecajem da cu, ako ju steknem, dalje nastaviti prenositi mudrost. Ponekad to i cinim, ali nevezano s informatikom. Tu sam pocetnik ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
2. Imam dvije barakude od 80GB i uopce ih ne cujem da rade ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Re: Re: Re: molim savjet
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
![]() Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Citiraj:
"System requirements You'll need Windows 95, 98, Me, NT, or 2000 to run Huffyuv. " Dakle, stvar se neda pokrenut s linux os-a. Sta sad? Moze li pomocu Wine-a? :burn: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
|
|
Oglas
|