|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
Prvi utisci o novoj konfi...
E, prije svega da vam svima iskreno zafalim za pomoc jer bez vas bi bio izgubljen bla bla A sada ozbiljno: Epox 8rda+ rev2.2 2x 512 MB Kingmax PC433 Mobile 2500+ IQYHA Zalman 7000Cu Hipomedia Midi Tower 400W Club Radeon 9800SE E kao sto vecina zna, najvise me interesovala i zabrinjavala ova memorija, i upravo s njom imam najvise problema... 512MB zasada radi po defaultu na 166mhz, 200 nece pa nece... probat cu to jos malo potvikat... napon memorije nisam dizao, jer valjda bi trebala po defaultu raditi na 200mhz! 2x512MB u DC modu je jos gore... tek sto se win98se ucitaju, komp zablokira... majku mu, nisam znao da je ovoliko nekvalitetna, ali nadam se da cu je uspjeti zamjeniti... Club3D sam na opce iznenadjenje uspio modati u 9800Pro, imam oko 5200 3d mark 2003, iskreno, prezadovoljan sam grafickom! Sa Zalmanom sam se namucio jer sam mislio da samo Abit ima problema sa instalacijom ovog masivnog kulera, ali i Epox isto! Morao sam otpiliti onaj dio coolera, i usput kondenzator malo iskriviti... uf, preznojio sam se dok sam to uradio, al kasnije sam se nagradio jednim ![]() Zasada su naponi stabilni, PSU ima 380W realnih i ne cuje se, iako nije bas poznato, ali mi rece ovaj iz firme u kojoj sam kupio, a s njim sam pravo dobar, da je bolje od coDEGENa! ![]() Dakle, hvala vam svima jos jednom na savjetima, bez vas bi bio ko macka bez repa ili riba bez vode ili... Trenutno vozim na mobilca na 1833mhz( 11x166x1,45v), graficka je 9800se-> 9800pro @ stock, 100% artifact free... Ici ce to jooos gore! (samo da rijesim problem sa prokletim Kingmaxom) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
512 MB keksići SuperRama su poznati da baš i navaljaju. Pitaj Isusa, on ih je 6 zamijanio i užas. Mijenjaj ih i uzmi nakaj drugo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Koje su ti latencije memorije? Ako je 2.0-2-2-6 normalno da ti nemoze na DDR400 radit. Stavit na 2.0-3-3-6 ili ako nemoze ni tako stavi na 2.5-3-3-6- BTW: Zasto korisits prastare Windoze 98??? Koliko ja znam oni imaju problema sa 1 GB rama.
![]() |
#4 |
Registered User
|
Sto se Win98SE tice, snimio sam sebi onaj najnoviji Unofficial SP, tako da izmedju mnogobrojnih tweakova ispravlja i problem sa max. prepoznavanjem do 512MB RAM. Na WinXP prelazim tek kad izadje SP2. Latencije memorije su 2.5,3,3,7 dakle defaultno ocitavanje BIOSa po SPD memorije. Sutra cu malo jos pogledati sve ovo, probat rijesiti problem najnovijim BIOSom, pa eto drzite mi fige... Znam za Kingmax, katastrofa su ovi moduli od 512MB i da sam barem prije to saznao, za razliku od 256 modula. ![]() Nadam se da cu ih uspjeti zamjeniti uskoro, jer ovima iz firme je nestalo bilo kakvih 512MB modula... Peace! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Treba kaj skurit??
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Prijatelju, ne znam ja kakvu ti vezu doma imas, ja sam na 33.600 modemu, pa mi se bas ne skidaju svi moguci updateovi i hot-fixevi poslije SP1, a i preveliki je rizik sa ovim sasserima i blasterima, unatoc svim hotfix rjesenjima. Mislim, hebes hotfix ako ti je virus vec uletio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Treba kaj skurit??
|
Imam ISDN i na jednom kanalu je skidao negdje 15 sati sve hotfixeve. Dosad nisam imao nekih problema s virusima jer na posječujem stranice "iznad 18", a i ne dobivam spam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
E pa instaliraj sebi Win98SE SP1.5 i ne trebaju ti nikakvi drugi programcici ![]() Ne svidja mi se kad vidim u trayu milion razlicitih gluposti i nekih programa koji mi nesto mute u pozadini, jednostavno volim cist desktop i tray, sta cu kad sam minimalista ![]() A da se vratimo malo na temu, debelo smo OT. Naime, kako natjerat 1GB KingSrot memorije da radi na Epoxovih 200MHz default FSB?: wtf : |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
što se tiče kingmaxa fakat gro ljudi javlja da im ne radi...očito je izišla neka crap serija koji naši trgovci bez imalo grižnje savjesti prodaju ![]() i po meni kingmax nije šrot...kroz ruke mi je prošlo više stickova (512Mb@ DDR 400 non "Super Ram") i svi su radili 2.0-3-3-7 i više prime+3dmark (u isto vrijeme) 100% stabilno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Ma nisam mislio da su svi losi, vidim ja po recenzijama vani i ovdje u PCEkspertu da je to vrlo isplativa memorija (mislim na 256MB PC433), ali cudo jedno da nitko nije testirao module od 512MB Superram kategorije?! Ne mogu vjerovati da je tolika razlika izmedju modula od 256 i 512 istog proizvodjaca i proizvodne oznake... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Imaš pod ostalo topic koji se zove "Hardware i firma koji su me raspizdili" tam pročitaj moje iskustvo s tom memorijom. nemoj se zajebavat s Win 98 jer koliko god taj neoficijleni SP podržavao više memorije sve je to upitno jer on ne podržavaju USB 2.0 i neznam koliko vole brze kompove Kaj se tiče WIN XP SP2 to če se još čekati jedno duže vrijeme, a kaj s etiče skidanja hotfixeva to jedino služi tome da ti sjebe komp. Svaki hotfix ti otvori barem dve nove rupe.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ove 512Mb 433Mhz Kingmaxe odma vraćaj, Isus ih je zamijenio 6, moj frend 4... Uzmi HC500 ako imaš para i frlji ih kolko god idu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Re: Prvi utisci o novoj konfi...
Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 |
Stoka
Datum registracije: Dec 2003
|
Ma koga god vidim da se potuži na kingmax uglavnom ima epox matičnu i naravno athlona!! uživaj u trayu ![]()
![]() |
#16 |
Registered User
|
Ama ljudi kako ne shvatate da je do memorije a ne do Windowsa, nece ni da ucita Windowse do kraja kada stavim default latencije, nekad nece ni da POSTa... Najnoviji SP daje podrsku za sve, pa i za USB2.0. Stvarno nemam nikakvih problema koji se doticu samog OS-a, belive it or not ![]() E ovako, danas sam, odmoran i skoncentrisan, uspio natjerati da radi u Dual Channel, ali pazi sad, na 3-5-5-9 latencijama... bilo koji broj nize rezultira u zastopavanju, cak i na 2.9v dodjeljenih memoriji ![]() Dakle, 2x512MB Dual Channel zasad bez problema pod Win98SE. Preko noci cu ga PRIME-ovat, da vidim da li je dovoljno stabilan... Procesor sam nagurao na 2500MHz (12,5x200, mnozitelj ne ide vise od ovog), pod 1.75V. Zalman sve to hladi na max. brzini, temp. 40-42 °C citano iz BIOS-a ![]() Isus, procitao sam taj post jos prije, i sve sto mogu reci je da je zalosno... ![]() Radeonku nisam klokao, samo je modana, a rezultat u 3dmarku 2001 na default postavkama je 17.450 ... ajde, barem to radi kako treba ![]() Sutra idem do firme da vidim imaju li kakve memorije, ali po ovom najnovijem cjeniku imaju samo 512mb module od A-data PC2700, tj PC333... Nisam bas upoznat s njom, mozda vi znate vise?? I ne vjerujem da je do Epoxa, vec do ovih 512MB modula ... Sto se tray-a tice, koja kriza, covjece, kako mozes zivit s pogledom na taj kaos... :clap: : baad : : nono : : bonker : |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Stoka
|
nije mi jasmo zašto na 19" samungu 900 nf držiš na 1152*864 i to na 85 hz kada ON MOŽE U 1280*1024 U 100HZ???
![]() |
#19 |
Registered User
|
Evo ljudi, nakon nekoliko kombinacija memorije u utorima, uspio sam je natjerati bez greske da radi sa 2.5/3/3/7 latencijama... Hehe, kako koji dan prolazi, komp. se sve bolje ponasa. ![]() Ako se itko sjeca onog mog topica o razlicitim Kingmax memorijama, trebao bi znati da sam uzeo jedan modul bez zelenog cipa, a jedan s njim. I na moje opste zaprepastenje, memorija u DC radi na ovim postavkama, SAMO i JEDINO ako je onaj modul bez zelenog cipa u BANK-0, a onaj sa zelenim cipom u BANK-1. Eto, sada radi na default postavkama, ali sada mi se proc nesto vise grije, oko 45-46°C na 2500Mhz. Probao sam staviti FSB na 205, memoriju na najlabavije postavke i 2.9V, i imam greske u primeu cak i na 1.9V za proc. Hm, vjerovatno nije do njega, vec (opet) do memorije... :confused: Moze li mi netko reci od vas, tko ima Zalmana, pricvrstio sam ga sa ona dva vijka kako i pise u upustvu, medjutim, jedan vijak sam uspio stegnuti do kraja, a ovaj drugi nikako ne mogu do kraja, vec samo do pola... Vijak je fino usao u lezaj, ne znam zasto ne ide... P.S primjetio sam danas, slucajno isprobavajuci da li je hladnjak dobro legao na procesor, da ga mogu lagano VRTITI, tj. OKRETATI po procesoru (Zalmana). Da li je i kod vas ovako? Bojim ga se vise stezati da ne bi slucajno jezgu ostetio... hmmm.. Ajd uzdravlje ![]() P.S.S Samsung: na 100Hz mi je mutnija slika nego na 85Hz, a 1280x1024 mi je presitno, i nije 4:3 omjer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Treba kaj skurit??
|
Zalman bi trebao sjest kak spada. Izgleda da je taj tvoj Kingmax zadnje smeće ak neće na 410. Freeku je Samsuna 333 na 2.8V išao na 420 na CAS 2, a na 430 na CAS 2.5. Imam i ja 19" Samsunga pa je slika fenomenalna na 1280x1024 @ 100Hz. ( trenutno na 85 jer mi se ne da instalirat monitor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
|
Ovi iz firme bi trebali za koji dan dobiti neke nove 512MB module , pa budem isprobao... Sto se tice reze, meni je 1152x864 na 100Hz mutnija nego na 85Hz. Jednostavno, brzo sam uporedjivao ove 2 vrijednosti i zakljucio kako je 85Hz nesto ostrija, a posto ionako nema smisla ici iznad 85Hz, ostavio sam na ovoj vrijednosti. Na 1280x1024 ne mogu se nikako naviknuti, mozda bi mogao na 1280x960 jer je slika 4:3. 1280x1024 sve izoblici na monitoru, kruznica nije kruznica, nego elipsa... itd.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Treba kaj skurit??
|
Onda il imaš monitor koji nijestandardnih dimanzija ekrana il ti je zdeformiran ili ... ne znam dalje. Meni je slika najbolja na 1280x1024 i 100Hz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Stoka
|
onda su modeli IFT očito bolji od NF, jedino što ti imaš malo veću dijagonalu! Slika mi je na 1152*864@100hz savršena, naravno prije toga sam se malo igrao s kalibracijom! Još sam te zaboravio pitati ako ti se vide one dvije crte na ekranu koje drže mrečicu, to me ful nervira kod nf modela i sony g220
![]() |
#25 |
Treba kaj skurit??
|
Izgleda da je onda do dijegonale. Imam te dvije crte, al sam se naviknuo na njih i više ih niti ne vidim.To je jedina mala zamjerka monitoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Meni nisu smetale te crte na, vidio sam ih samo na bijeloj površini... Inače istina 1280x1024 + grafika = nono meni se isto te reza uopće ne sviđa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Treba kaj skurit??
|
Ja ih isto sam vidim na bijeloj podlozi. Ja sam se naviknuo na tu rezu i sve mi izgleda normalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Stoka
|
Ja se zapravo nemam što bunit jer sam ja sebi shebao onaj antirefleksivni sloj tako da mi je na sredini monitora jedna fleka!! Zna li ko kako to popravit??
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|