|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Instalacija eksternog kucista & HDD
Jucer sam kupio eksterno kuciste "Welland, 3.5", USB 2.0 External Enclosure, SATA Interface" i "WESTERN DIGITAL HDD WD 1600AAJS, Kapacitet [GB] 160, Sučelje SATA II, Buffer [MB] 8, Format 3,5"". U uputstvima mi pise da prije ugradnje hard diska u ekst. kuciste, obavezno stavim disk u MASTER mod. Dalje kaze da prikljucim uredaj preko USB-a i da ce se uredaj automatski pojaviti pod "My computer", sto se ne dogada. Kad pogledam pod Device Manager, comp prepoznaje hard disc. Isto se dogada kada spajam preko SATA kabela. Molim nekoga da mi objasni kako se hard disc stavlja u master mod. Molim Vas za pomoc! Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Treba ga prvo particionirati i formatirati, tek onda će se vidjeti u My Computeru. Desni klik na My Computer > Manage > Disk Management i dalje ćeš valjda znati. Propust u uputama. SATA diskovi na sebi nemaju jumpera za određivanje prioriteta pa je to s master modom još jedan propust. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ovo prvi puta radim, pa ako ti nije problem da mi pokazes proceduru kako se to radi. Hvala! P.S. Pise da mi je taj disk (Disk 2) offline http://img235.imageshack.us/img235/8031/manlx3.jpg Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 31.08.2007. u 17:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Skuzio proceduru ![]() Puno hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
|
Obavezno disk prebaci iz dynamic u basic mod dok ne bude prekasno...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|