![]() |
Instalacija eksternog kucista & HDD
Jucer sam kupio eksterno kuciste "Welland, 3.5", USB 2.0 External Enclosure, SATA Interface" i "WESTERN DIGITAL HDD WD 1600AAJS, Kapacitet [GB] 160, Sučelje SATA II, Buffer [MB] 8, Format 3,5"".
U uputstvima mi pise da prije ugradnje hard diska u ekst. kuciste, obavezno stavim disk u MASTER mod. Dalje kaze da prikljucim uredaj preko USB-a i da ce se uredaj automatski pojaviti pod "My computer", sto se ne dogada. Kad pogledam pod Device Manager, comp prepoznaje hard disc. Isto se dogada kada spajam preko SATA kabela. Molim nekoga da mi objasni kako se hard disc stavlja u master mod. Molim Vas za pomoc! Hvala! |
Treba ga prvo particionirati i formatirati, tek onda će se vidjeti u My Computeru. Desni klik na My Computer > Manage > Disk Management i dalje ćeš valjda znati. Propust u uputama.
SATA diskovi na sebi nemaju jumpera za određivanje prioriteta pa je to s master modom još jedan propust. :) |
Ovo prvi puta radim, pa ako ti nije problem da mi pokazes proceduru kako se to radi. Hvala!
P.S. Pise da mi je taj disk (Disk 2) offline http://img235.imageshack.us/img235/8031/manlx3.jpg |
Skuzio proceduru :)
Puno hvala! |
Obavezno disk prebaci iz dynamic u basic mod dok ne bude prekasno...
|
Citiraj:
Koja je razlika izmedu ta dva moda? |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:16. |