|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kontrola prometa u mreži
Imam 6 umreženih računala, još dva dolaze uskoro na istu internu mrežu. Kako i sa kojim programom kontrolirati izlaske na internet pojedinih računala. Umrežena su priko Zyksel svičera te ruterom na internet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Definiraj "kontrolirati izlaske"? Ograniciti ih vremenski? Po prometu? Po bandwidthu?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Router ti određuje koje IP ili MAC adrese mogu na na vanjsku mrežu ili internet, dakako možeš zabraniti to i na svakom računalu zasebno tj. podesiš firewal na računalu da može primati samo pakete iz svoga subneta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Sad su umreženi i imaju nazive od R1- R6. Moj je R6. Rečeno mi je da ima neki program, Client-41 i Server Administrator 41. (probao sam ali je previše kompliciran, a ja i neznam baš najbolje Engleski) Imam flat adsl paket, pa i nije važno koliko vrimena provedu na internetu. odmah da kažem, ovako kad pišem izgleda kao da je posal ali nije, nešto sasvim drugo, o tome mogu u drugoj temi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Čuj ja imam puno, puno godina, računalima se bavim od 1995 ali u bit mriža teka sad sam počeo ulaziti. Ovo sad što si napisao znam ali u mom odgovoru gori superUnknown-u je bit što mi triba. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Ok, zahvaljujem to bi otprilike bilo to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
hmm...mi na poslu imamo jedan komp kao cyber caffe, i prog je http://www.cafezee.com/download.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Zahvaljujem i na ovom prog. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Da, za vaše potrebe je potreban neki software...nemam pojma koji, no vidim da su vam dečki već dali nekakve solucije pa probajte. Hebi ga, nothing comes easy...pa morate malo pročeprkati... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
Zahvalio sam dečkima, pa sad pokušavam testirati koji je najbolji, ali to su kompleksni programi, i tribaš dobro poznavati engleski, tražim sad neki tutorial na našem ali nema. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Ma sve to ima previše opcija, i jedan i drugi prog, ima li šta jednostavnije. Ovaj drugi mi je napravija takvu zbrku da sam ga mora deinstalirati priko Safe mode, a onaj prvi traži u tray mode i registraciju i slične gluposti. Daj pomozite, jedna čista kontrola priko jednog računala koje prati potrošeno vrime i izlaske na internet, a svi su umreženi priko svičera u LAN (interni) i priko jednog rutera izlaze na internet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
- da bi mogao mjeriti potrošeno vrijeme "na internetu" serverska strana programa (onaj s kojeg ti gledaš) mora imati klijentske komponente instalirane na _svakoj_ radnoj stanici ili moraš imati pametan switch i _mrcinu_ od servera koji ti može progutati port mirroring sa svih stanica istovremeno pa da im sniffaš promet (u tom slučaju ti treba i software za automatiziranu analizu dumpova jer to ručno nećeš stići raditi taman da cijeli dan sjediš za tim). - da bi mogao pratiti tko je gdje bio i uključivati ga/isključivati "s interneta", također moraš imati isti setup ili firewall of 15000 USD kojeg ne želiš ići učiti. ako uzmeš to dvoje gore navedeno, ne gine ti neki client/server setup ili investicija u infrastrukturu i mrežno znanje. smartlaunch je tebi kompliciran zato što je to program za cyber cafe-e pa ima i ono što tebi ne treba (što ti niti ne moraš koristiti) no bez malo truda nema ništa. ja ne bi uopće tražio dalje. taj je program stabilan i moćan i nije niti pretjerano skup (nekih 1000 USD za 10 nodova ako se ne varam). ako ima štogod bolje/jeftinije rado bi i ja znao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Kod nas je to rijeseno preko routera na kojem se vrti pppoe server. Dakle nesto kao kada se spajas na t-com. E kod nas se spajas na router pa mozes vidjeti kolko je netko bio na netu, skinuo, bla bla. No ako ti je software prekompliciran probaj zamisliti setiranje routera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
|
|