PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Kontrola prometa u mreži (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=76780)

tonini 11.08.2007. 21:53

Kontrola prometa u mreži

Imam 6 umreženih računala, još dva dolaze uskoro na istu internu mrežu.
Kako i sa kojim programom kontrolirati izlaske na internet pojedinih računala. Umrežena su priko Zyksel svičera te ruterom na internet.

^SuperUnknown^ 11.08.2007. 22:25

Definiraj "kontrolirati izlaske"? Ograniciti ih vremenski? Po prometu? Po bandwidthu?

Striček 11.08.2007. 23:51

Router ti određuje koje IP ili MAC adrese mogu na na vanjsku mrežu ili internet, dakako možeš zabraniti to i na svakom računalu zasebno tj. podesiš firewal na računalu da može primati samo pakete iz svoga subneta...

tonini 12.08.2007. 07:43

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 787407)
Definiraj "kontrolirati izlaske"? Ograniciti ih vremenski? Po prometu? Po ?

Ne, ne triba ih ograničavati vrimenski niti, po prometu (ne znam što je bandwidth) već kad ja sidnem za moje moje računalo da mogu vidit tko je od njih i koliko vrimena potrošio na internetu ili da kad ja uključim moje računalo da znam, da li su na internetu i od kada, i onda kad priđu svaku miru, da ih mogu isključiti sa interneta.
Sad su umreženi i imaju nazive od R1- R6. Moj je R6. Rečeno mi je da ima neki program, Client-41 i Server Administrator 41. (probao sam ali je previše kompliciran, a ja i neznam baš najbolje Engleski)
Imam flat adsl paket, pa i nije važno koliko vrimena provedu na internetu. odmah da kažem, ovako kad pišem izgleda kao da je posal ali nije, nešto sasvim drugo, o tome mogu u drugoj temi.

tonini 12.08.2007. 07:49

Citiraj:

Autor Striček (Post 787452)
Router ti određuje koje IP ili MAC adrese mogu na na vanjsku mrežu ili internet, dakako možeš zabraniti to i na svakom računalu zasebno tj. podesiš firewal na računalu da može primati samo pakete iz svoga subneta...

Čuj ja imam puno, puno godina, računalima se bavim od 1995 ali u bit mriža teka sad sam počeo ulaziti. Ovo sad što si napisao znam ali u mom odgovoru gori superUnknown-u je bit što mi triba.

shimpa 12.08.2007. 20:04

malo previše banaliziraš stvari, za to sve što bi ti htio ti treba nešto poput ovog. To je software za cyber cafe-e, no ne pada mi na pamet ništa drugo što će ti to sve raditi.

tonini 12.08.2007. 21:08

Citiraj:

Autor shimpa (Post 788037)
malo previše banaliziraš stvari, za to sve što bi ti htio ti treba nešto poput ovog. To je software za cyber cafe-e, no ne pada mi na pamet ništa drugo što će ti to sve raditi.

Ok, zahvaljujem to bi otprilike bilo to.

walbandon 12.08.2007. 23:43

hmm...mi na poslu imamo jedan komp kao cyber caffe, i prog je http://www.cafezee.com/download.htm

tonini 13.08.2007. 07:33

Citiraj:

Autor walbandon (Post 788242)
hmm...mi na poslu imamo jedan komp kao cyber caffe, i prog je http://www.cafezee.com/download.htm

Zahvaljujem i na ovom prog.

Striček 13.08.2007. 09:10

Citiraj:

Autor tonini (Post 787553)
Čuj ja imam puno, puno godina, računalima se bavim od 1995 ali u bit mriža teka sad sam počeo ulaziti. Ovo sad što si napisao znam ali u mom odgovoru gori superUnknown-u je bit što mi triba.

Bandwidth=propustnost (količina bitova/byteova u jedinici vremena...npr 1Mbit/s, 512kB/s). Slično kao i vodovodna cijev...što je veći promjer, profil cijevi time veća količina vode prođe u jedinici vremena.

Da, za vaše potrebe je potreban neki software...nemam pojma koji, no vidim da su vam dečki već dali nekakve solucije pa probajte. Hebi ga, nothing comes easy...pa morate malo pročeprkati...

tonini 13.08.2007. 13:49

Citiraj:

Autor Striček (Post 788357)
Bandwidth=propustnost (količina bitova/byteova u jedinici vremena...npr 1Mbit/s, 512kB/s). Slično kao i vodovodna cijev...što je veći promjer, profil cijevi time veća količina vode prođe u jedinici vremena.

Da, za vaše potrebe je potreban neki software...nemam pojma koji, no vidim da su vam dečki već dali nekakve solucije pa probajte. Hebi ga, nothing comes easy...pa morate malo pročeprkati...

Zahvalio sam dečkima, pa sad pokušavam testirati koji je najbolji, ali to su kompleksni programi, i tribaš dobro poznavati engleski, tražim sad neki tutorial na našem ali nema.

tonini 17.08.2007. 07:52

Ma sve to ima previše opcija, i jedan i drugi prog, ima li šta jednostavnije. Ovaj drugi mi je napravija takvu zbrku da sam ga mora deinstalirati priko Safe mode, a onaj prvi traži u tray mode i registraciju i slične gluposti. Daj pomozite, jedna čista kontrola priko jednog računala koje prati potrošeno vrime i izlaske na internet, a svi su umreženi priko svičera u LAN (interni) i priko jednog rutera izlaze na internet.

shimpa 17.08.2007. 09:57

- da bi mogao mjeriti potrošeno vrijeme "na internetu" serverska strana programa (onaj s kojeg ti gledaš) mora imati klijentske komponente instalirane na _svakoj_ radnoj stanici ili moraš imati pametan switch i _mrcinu_ od servera koji ti može progutati port mirroring sa svih stanica istovremeno pa da im sniffaš promet (u tom slučaju ti treba i software za automatiziranu analizu dumpova jer to ručno nećeš stići raditi taman da cijeli dan sjediš za tim).

- da bi mogao pratiti tko je gdje bio i uključivati ga/isključivati "s interneta", također moraš imati isti setup ili firewall of 15000 USD kojeg ne želiš ići učiti.

ako uzmeš to dvoje gore navedeno, ne gine ti neki client/server setup ili investicija u infrastrukturu i mrežno znanje.

smartlaunch je tebi kompliciran zato što je to program za cyber cafe-e pa ima i ono što tebi ne treba (što ti niti ne moraš koristiti) no bez malo truda nema ništa. ja ne bi uopće tražio dalje. taj je program stabilan i moćan i nije niti pretjerano skup (nekih 1000 USD za 10 nodova ako se ne varam).

ako ima štogod bolje/jeftinije rado bi i ja znao.

mann 17.08.2007. 10:56

Kod nas je to rijeseno preko routera na kojem se vrti pppoe server. Dakle nesto kao kada se spajas na t-com. E kod nas se spajas na router pa mozes vidjeti kolko je netko bio na netu, skinuo, bla bla.

No ako ti je software prekompliciran probaj zamisliti setiranje routera.

tonini 17.08.2007. 19:14

Ja nisam stvarno naša ništa bolje od ovig programa ali tražit ču i dalje.
E da a kako se kontrolira promet u PC igraonama.

shimpa 18.08.2007. 10:51

Citiraj:

Autor mann (Post 791538)
Kod nas je to rijeseno preko routera na kojem se vrti pppoe server. Dakle nesto kao kada se spajas na t-com. E kod nas se spajas na router pa mozes vidjeti kolko je netko bio na netu, skinuo, bla bla.

zgodna fora moram priznati. stvarno zgodna. :goood: pppoe ili pptp server?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:27.