|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Lan + wireless + net = problem.Trebam pomoć!
Situacija je sljedeca. Imam dva kompa na razlicitim lokacijam , i oni su povezani preko bezicne veze. oba dva idu preko ap-a koji je postavljen na trecoj lokaciji i normalno radi u ap modu dok od kompjutera ap-ji rade u client modu. i sve to radi lijepo. E sada problematicni dio. na jednom kompu imam adsl i htio bi taj adsl sherati i na drugi komp ali problem je da je adsl totalno na drugoj ip adresi od wirless-a da objasnim malo , na tom kompu mi wireless ide u jednu mreznu karticu(koristim d-link ap u client modu) a adsl na drugu , totalno razlicite ip adrese. E sada kako taj adsl sherati na dugi komp preko wirless-a a da ne mjenjam ip adrese (ip adrese se nesmiju mjenjati iz nekih drugih razloga ali necu sada o tome kako nebi bezveze zakomplicirao stvar sada) Eto i sada trazim neko resenje koje ne spominje mjenjanje ip adresa i postavljanje jos jednog kompa koji bi bio server pa da on to radi. Bilo bi lijepo kada bi neki programcic to radi ali ja takvo nesto nisam nasao na netu. Ako treba jos koja informacija samo recite jer ja sam ostao bez ideja. E da na oba kompa je instaliran windows xp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Jedno od mogućih rješenja je Dijeljenje interneta ili ICS (Internet connection sharing) koji se sastavni dio XP - a. Vidi Sticky - je 1. i 2. Napomena: To računalo MORA imati IP adresu 192.168.0.1. Bez toga je nemoguće napraviti sharing. Alternative: AnalogX Proxy WinGate Internet gateway (free for 2 users) NAT32 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
ili napraviš bridge konekciju između te dvije kartice na kojima je spojen adsl. Mislim da bi onda trebalo raditi. Jedino je mana što onda taj komp mora biti upaljen da bi ovaj drugi mogao na net |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
pa mora u oba slucaja bit upaljen... a hoce li radit ovo bridgeanje? jer nije modem na istoj podmreži zbog IP-a... brijem da ovaj komp koji oce stavit na net nece vidjet modem? EDIT: ili ako stavi gateway na modem, onda ce net funkionirat? neznam...
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Ubosti u switch i AP i ADSL modem i postaviti ih u isti subnet (192.168.1.xx) EDIT: jos bolja varijanta spojit AP u ADSL router ukoliko ga imaš...
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
a probao sam bridge konekciju napraviti i onda mi je wireless prestao raditi , nisam mogao uopce pingati glavni ap i drugi komp. Probao sam i ICS .sherao sam adsl sa wirelesom i onda je adsl prestao raditi. samo sta mi racunalo nema ip adresu 192.168.0.1 vec ima adresu 192.168.1.2 ( to je za adsl ip adresa) Sada cu isprobati AnalogX Proxy pa davidim i to ![]() Hvala na savjetima |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
http://technet.microsoft.com/en-us/l.../bb457038.aspx |
|
![]() |
![]() |