Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.08.2007., 18:19   #1
svemir
Premium

Datum registracije: Aug 2005
Lan + wireless + net = problem.Trebam pomoć!

Situacija je sljedeca.
Imam dva kompa na razlicitim lokacijam , i oni su povezani
preko bezicne veze. oba dva idu preko ap-a koji je postavljen na trecoj lokaciji i normalno radi u ap modu dok od kompjutera ap-ji rade u client
modu. i sve to radi lijepo.
E sada problematicni dio.
na jednom kompu imam adsl i htio bi taj adsl sherati i na drugi komp ali problem je da je adsl totalno na drugoj ip adresi od wirless-a
da objasnim malo , na tom kompu mi wireless ide u jednu mreznu karticu(koristim d-link ap u client modu) a adsl na drugu , totalno razlicite ip adrese. E sada kako taj adsl sherati na dugi komp preko wirless-a a da ne mjenjam ip adrese (ip adrese se nesmiju mjenjati iz nekih drugih razloga ali necu sada o tome kako nebi bezveze zakomplicirao stvar sada)
Eto i sada trazim neko resenje koje ne spominje mjenjanje ip adresa i postavljanje jos jednog kompa koji bi bio server pa da on to radi.
Bilo bi lijepo kada bi neki programcic to radi ali ja takvo nesto nisam nasao na netu.
Ako treba jos koja informacija samo recite jer ja sam ostao bez ideja.
E da na oba kompa je instaliran windows xp.
svemir je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2007., 08:52   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Jedno od mogućih rješenja je Dijeljenje interneta ili ICS (Internet connection sharing) koji se sastavni dio XP - a. Vidi Sticky - je 1. i 2. Napomena: To računalo MORA imati IP adresu 192.168.0.1. Bez toga je nemoguće napraviti sharing.

Alternative:
AnalogX Proxy
WinGate Internet gateway (free for 2 users)
NAT32
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.08.2007., 09:39   #3
wlcasemodding
Premium

wlcasemodding's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
ili napraviš bridge konekciju između te dvije kartice na kojima je spojen adsl. Mislim da bi onda trebalo raditi. Jedino je mana što onda taj komp mora biti upaljen da bi ovaj drugi mogao na net
wlcasemodding je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2007., 12:11   #4
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
pa mora u oba slucaja bit upaljen...

a hoce li radit ovo bridgeanje? jer nije modem na istoj podmreži zbog IP-a... brijem da ovaj komp koji oce stavit na net nece vidjet modem?

EDIT: ili ako stavi gateway na modem, onda ce net funkionirat? neznam...

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2007., 12:22   #5
Srky
Moderator
Moj komp

Srky's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ubosti u switch i AP i ADSL modem i postaviti ih u isti subnet (192.168.1.xx)

EDIT: jos bolja varijanta spojit AP u ADSL router ukoliko ga imaš...
CD-RW/DVD Toshiba SDR1712C & Pioneer DVR-110DLogitech G400 & Ultra-X, G51 on Audigy SE@X-Fi Xtreme
Corsair VX450W@Sharkoon Silvation - 2 x Chieftec 120mm@7VWindows 7 Ultimate 64bit, Iskon ADSL 8192/512kbit@Enkom A1521-I
Srky je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2007., 12:31   #6
svemir
Premium

Datum registracije: Aug 2005
a probao sam bridge konekciju napraviti i onda mi je wireless prestao raditi , nisam mogao uopce pingati glavni ap i drugi komp.
Probao sam i ICS .sherao sam adsl sa wirelesom i onda je adsl prestao raditi.
samo sta mi racunalo nema ip adresu 192.168.0.1 vec ima adresu 192.168.1.2 ( to je za adsl ip adresa)

Sada cu isprobati AnalogX Proxy pa davidim i to
Hvala na savjetima
svemir je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2007., 15:26   #7
Striček
Write in ©
Moj komp

Striček's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor svemir Pregled postova
a probao sam bridge konekciju napraviti i onda mi je wireless prestao raditi , nisam mogao uopce pingati glavni ap i drugi komp.
Probao sam i ICS .sherao sam adsl sa wirelesom i onda je adsl prestao raditi.
samo sta mi racunalo nema ip adresu 192.168.0.1 vec ima adresu 192.168.1.2 ( to je za adsl ip adresa)

Sada cu isprobati AnalogX Proxy pa davidim i to
Hvala na savjetima
To su dvije različite mreže....moraš ih bridgati i taj komp na kojem radiš mostić između dvije mrežne kartice mora raditi kao "router".
http://technet.microsoft.com/en-us/l.../bb457038.aspx
Striček je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno