|
![]() |
#1 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Modanje prastarog Macase Casea...
Evo s obzirom da imam sad vremena preko ljeta odlučio sam malo modati jedan stari Macase koji imam još iz davnih dana... To je jedan od onih u koje je autronic svojevremeno slagao PII strojeve (ako se neko sjeća) uglavnom dosta čvrsta i tečka konstrukcija, stranice sam posijao negdje već odavno i prednju masku i slučajno naletim na kostur pa reko baš bi mogao nešto složit... E sad dakle radit ću sve novo i stranice i masku i naravno rupe za hlađenje bušit... Sad je pitanje prvo koji materijal uzeti za nove stranice da se da kolko tolko lako obrađivati (radi bušenja rupa) i da se da bude (što bolje) zvučno izolirana unutrašnjost time, razmišljam dal da uzmem drvo ili metal ili plastiku (pleksi)... Onda hlađenje sa kojim ventovima da rješim? 92mm, 120mm ili čak 140mm? Tehničke stvari (raspored fanova i ostalo) su moja briga tražim onako - inspiraciju, sugestije... ![]()
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
svaki materijal ima svoje prednosti i mane. te nemožeš tek tako izabrati "koji je najlakši", za prvi put možda drvo... što se tiče izolacije, to bi svakako trebao spužvu stavljati... što se tiče ventova, kada već radiš custom, onda ili 120 ili 140, manje nije isplativo, ali probaj složiti sa čim manje ventova, možda neke tunele za zrak ili nešto ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
|
Dobra sugestija tunele ću probati složiti svakako mada to neće bit lako... Btw nema sikiranja oko "prvi put" nisam baš jako trapav ![]() ![]() Makar je uvjek mogu i napravit od cekas žice... ![]()
![]() |
#4 |
Ex-Gastarbajter
|
čuj, drvo je najlakše za bušit, rezat, a i ako fališ, ne košta puno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
A kakva slikica casa? Ja nebi uzimao drvo jer mi je to ružno. Radije zemiš lima, imas ga svagdje, željezarije, zrežu ti na mjere i ti samo dramelom izbušiš potrebne rupe. Tako sam ja radio, samo što sam besplatno dobio lima (2mm). ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
|
Slikica će biti kad ga napravim... ![]() Ali prvo moram u grad po materijal, a em mi se neda samo za to ić, em nisam još odlučio 100 što ću, našao sam dvije stranice casea i njih ću iskoristit (rezat ću za ventove i prefarbati) a masku i drugu stranicu ću napravit novo - od čega još neznam... Prednju masku razmišljam da složim od iverice, one sa presvlakom da igleda kao drvo pa (nije ni tak ružna) ali mi se čini da bi to svejedno izgledalo nekak jeftino i nabacano, IMO najboje bi bilo brushed aluminij naći negdje ali pitaje je di toga ima za kupit... Razmišljao sam i da razrežem prednji dio (na limu casea mislim) i namećem gore 120mm ventove na 5V i pokrijem ik nekom mrežnatom maskom slično kao što ima npr stacker... A na ovoj stranici naspram ploče i gore iznad drivova da stavim 120mm i da zakačim jedan 92mm (120 neće stati) iza na card slotove na casu...
![]() |
#8 |
Ex-Gastarbajter
|
a čuj, sa drvom se mogu jako lijepe stvari napravit, meni je recimo u idejama bio alu lim, ali njega savit i složit da se poklapa bez imalo lufta (znači manje od 0.5mm) je jako, jako, teško ako nemaš puno iskustva... dok drvo jako lako središ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Beskorisna bitanga...
|
Renezise sad kad ovo čitam si mi dao ideju što ću složit, samo sebe bi izlupao kako mi nije palo na pemet... ![]() Napravit ću masku i stranicu od jednog komada i zakačit na šarke kao haubu od auta, ako nešto treba mjenjati u kanti samo ga otvorim i to je to, a to mi omogućuje da s nutarnje strane po maski i stranici mogu povući ventilatorske kablove cjelom dužinom fino i da mi se ne vuku po caseu... ![]()
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
ja sam nabavio 3mm aluminija tj alu lima kako kaze Renesis i od tog ću napravit novu prednju stranu za staro kućište. ništa lakše. samo moram nabavit drmal, moj krepo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|