Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.06.2007., 22:00   #1
technix
Registered User

technix's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Preporuka za nekakav bajk

Ima tko na forumu da se malo kuži u bicikle? Kupujem ovih dana bajk pa mi treba preporuka što da uzmem za 1500-1700 kn (ni kune više), budući da sam totalni noob po tom pitanju.
Raleigh, Nakamura, Diamondback...? MTB ili treking? Uglavnom gradska vožnja ali bi se nekad zaletio malo off road.
Trebaju mi neke osnovne smjernice na što da obratim pozornost. posebno me zanima trebam li gledati visinu rame u odnosu na moju visinu (oko 187 cm, svidio mi se jedan Raleigh samo mi se čini da mu je rama nešto niža), felge, suspenzija itd. A malo veće je ograničenje što ga kupujem u Osijeku.
technix je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2007., 22:07   #2
Garak
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Za te novce (1700kn) vjerojatno postoji jedan jedini model koji možeš odabrati od svake marke. Gledaš da ti veličina rame odgovara. Na tvoju visinu bi isla 20-21" rama. Prednja suspenzija se podrazumijeva, dok straznju za taj novac ne mozes dobiti, a nije ni prebitna.
Ako taj offroad znači lagani makadam tu i tamo onda možeš gledati trekking, ako pak želiš kroz šumu i preko brda onda MTB obavezno.
Garak je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.06.2007., 22:36   #3
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Trebao bih i ja neko biciklo, višenamjenski, za otić po cigarete, na pivu... da ne pukne štel ili točak kad zapnem od bankinu vraćajući se sa pive...

Dakle trebam "pevec" biciklo koje odiše kvalitetom i pouzdanošću, dostupnost rezervnih djelova u lokalnoj željezariji i da ima blatobrane po mogućnosti.

Cijena... do 500kn max, molim preporuku - hvala.
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2007., 23:39   #4
technix
Registered User

technix's Avatar

Citiraj:
Autor Garak Pregled postova
Za te novce (1700kn) vjerojatno postoji jedan jedini model koji možeš odabrati od svake marke.
Istina, jedino sam našao par Nakamura na sniženju (sa 2500-2700 kn na cca 1800)

Citiraj:
Autor Garak Pregled postova
Gledaš da ti veličina rame odgovara. Na tvoju visinu bi isla 20-21" rama. Prednja suspenzija se podrazumijeva, dok straznju za taj novac ne mozes dobiti, a nije ni prebitna.
o.k, to mi je korisna informacija, a što se tiče suspenzije - ne treba mi ni prednja a kamoli zadnja
Staro 20.06.2007., 23:51   #5
TomG
®

TomG's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
nakamura iz merkatora...
vozam leginog cesto ...looodnica...
svi su njihovi bičikljeti odlicni
TomG je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2007., 09:43   #6
Garak
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor technix Pregled postova
Istina, jedino sam našao par Nakamura na sniženju (sa 2500-2700 kn na cca 1800)
Da se naći prošlogodišnjih modela i do 40% popusta, a prošlogodišnji modeli nisu ništa loši od ovogodišnjih i razlikuju se u sitnicama, neki samo u boji.

Citiraj:
Autor technix Pregled postova
o.k, to mi je korisna informacija, a što se tiče suspenzije - ne treba mi ni prednja a kamoli zadnja
Samo ti uzmi neku prednju suspenziju, ruke i zglobovi će ti biti zahvalni
Garak je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2007., 10:36   #7
sick_boy
Premium
Moj komp

sick_boy's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Možda bih i ja trebao nešto slično. Trenutno vozim burazov "Biciklist" sa prednjom i stražnjom suspenzijom (interesantno je da je zadnji amortizer postavljen okomito, a ne vodoravno, kao na većini bicikala u toj klasi), ali moguće je da će ga zatražiti nazad, pa ću se morati snalaziti.

Koliku veličinu rame da gledam za mojih nevelikih 175cm?

iBase MI980VF-4700EQ Motherboard
Intel Core I7-4700EQ (2.4-3.4Ghz, 4 cores, 8 threads)
16GB DDR3L RAM 1600 MHz
250 GB Samsung 860 Evo mSATA SSD
1TB Seagate Barracuda 7200 2.5" HDD
ATI RX550 4GB
Kolink Satellite mATX Cube Case
Delta Electronics GPS-350EB-200 A ATX 350W PSU
Acer 27" 1440p 75Hz Freesync IPS monitor
Cherry MX Board 1.0 keyboard, brown switches
LOGITECH G305 Lightspeed mouse
Arch Linux/Win 10

Lenovo Idepad 5 pro:
AMD Ryzen 7 6800HS
16GB DDR5 RAM 5600 MHz
1TB Micron nVme HDD
16" 2160x1600 16:10 IPS Display
Windows 11

Fujitsu Esprimo:
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7500
4GB DDR2 RAM
WDC WD1600AAJS-0 160GB
Seagate ST4000DM000 4TB
openmediavault 4.1.17

Philips 55PUS7373/12 55" 4K HDR VA Direct LED TV
Toshiba 50" QLED 4K Dolby Vision/Dolby Atmos TV
TCL 40ES560 40" FullHD TV
Pioneer BDP-160 BD player
Maxell SB-3000 soundbar
Onkyo TX-SV444 AV Receiver
Onkyo DX-7333 CD Player
Audio-Technica AT-LP2XGY gramofon
Mirage 290is bookshelf speakers
sick_boy je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2007., 11:14   #8
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
http://www.dropbike.com/

probaj se raspitati na gore navedenom linku

frend mi je pričao da su fakat ok ekipa i da su mu preporučili kako da si složi bajk nešto kao pcekspert ali samo za bicikle
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2007., 11:58   #9
veve
woot!!!
Moj komp

veve's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ja furam Fuji Nevada 2.0 i zadovoljan sam

Gledaj kakve specifikacije ima bicikl jer ko i uvijek imas one kod kojih placas ime, ako hoces gotov bicikl Trek, Fuji, Gary Fisher http://www.rog-joma.hr Scott, Giant http://www.turbo-sport.com/Products/...i/Default.aspx ili ako ti se da mozda samom nabavljati dijelove i sklapati i pogledaj ono kaj je ti je Hamm predlozil
veve je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2007., 22:00   #10
technix
Registered User

technix's Avatar

Ipak sam odlučio utrošiti veću svotu od planirane, pa sam na kraju uzeo Merida matts sub 40-v. Hvala Srkyju na stručnim savjetima i asistiranju pri kupovini

evo i linka (siva verzija):

http://www.merida-bikes.co.uk/products/Sub40-V.php

što se mene tiče, misija je ispunjena - može i lock

Zadnje izmijenjeno od: technix. 07.07.2007. u 15:59.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.06.2007., 02:48   #11
Angelus
A mighty pirate!

Angelus's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
oke technix poslovali smo,bio sam na biciklu,ako si uočio da je malo agresivnije dvokotačno nogopokretalo,tako da ti mogu dati par savjeta...

Ovako GT bicikli su ti predobri,bit ćeš jako zadovoljan s njima,i to ako si malo iskusniji korisnik isto(cjene ne znam)
Univega zakon,ali cjene manje zakon,no nađe se

Moja pila-Karaton Gepida,ukratko,dobra pila
-šifterica se jako dobro da podesit makar je i sama dobro podešena,ako si laik,nemoj podešavat jer će se samo loše stvari događat,govorim iz iskustva,no ja sam naučio tako da već ide
-kočnice treba malo stegnut,tj. šarafčić koji drži sajlu inaće kočnica zna puštat,točnije čeljust se opušta polako
-diskerice nema,normalne kočione čeljusti su tamo,
-alu bicikl,jako lagan
-sjedalo je "sportsko",ako hoćeš nabacit lean back pozu i uživat u vožnji biciklom onda ti nikako ne odgovara

vidim da si napisao da je kupnja obavljena,no eto ako zatreba eto ti i moj info
Angelus je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2007., 15:29   #12
Srky
Moderator
Moj komp

Srky's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Angelus Pregled postova
oke technix poslovali smo,bio sam na biciklu,ako si uočio da je malo agresivnije dvokotačno nogopokretalo,tako da ti mogu dati par savjeta...

Ovako GT bicikli su ti predobri,bit ćeš jako zadovoljan s njima,i to ako si malo iskusniji korisnik isto(cjene ne znam)
Univega zakon,ali cjene manje zakon,no nađe se

Moja pila-Karaton Gepida,ukratko,dobra pila
-šifterica se jako dobro da podesit makar je i sama dobro podešena,ako si laik,nemoj podešavat jer će se samo loše stvari događat,govorim iz iskustva,no ja sam naučio tako da već ide
-kočnice treba malo stegnut,tj. šarafčić koji drži sajlu inaće kočnica zna puštat,točnije čeljust se opušta polako
-diskerice nema,normalne kočione čeljusti su tamo,
-alu bicikl,jako lagan
-sjedalo je "sportsko",ako hoćeš nabacit lean back pozu i uživat u vožnji biciklom onda ti nikako ne odgovara

vidim da si napisao da je kupnja obavljena,no eto ako zatreba eto ti i moj info

Vozim takodjer Karatona

http://www.olimpia.hu/english/reszle...2005.php?id=10

Nazalost nema ga vise u onoj staroj dobroj izvedbi sa Deoreom, sad je neka dirt izvedba sto mi se nimalo ne svidja.

Ali eto technixa smo vec osigurali sa Meridom, bolji bic za te novce nije mogao dobit u Osijeku to je činjenica.
CD-RW/DVD Toshiba SDR1712C & Pioneer DVR-110DLogitech G400 & Ultra-X, G51 on Audigy SE@X-Fi Xtreme
Corsair VX450W@Sharkoon Silvation - 2 x Chieftec 120mm@7VWindows 7 Ultimate 64bit, Iskon ADSL 8192/512kbit@Enkom A1521-I
Srky je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2007., 16:52   #13
Angelus
A mighty pirate!

Angelus's Avatar

srky imaš isti ko ja,samo što su na mojem trenutno hotster electra gume,naš kak ubojito izgleda =)

http://www.chainreactioncycles.com/I...Full/16883.jpg

gume su predobre,jako često koristim stražnju kočnicu do maksa,i to stvarno do maksa, a gume jedva imaju ogrebotine

da ta merida je stvarno dobra,nego srky da se okoristim ovom prilikom,šta je sa os lanom?pojela ga magla?
Staro 24.06.2007., 18:22   #14
ZMAJ
Premium

eto ja ti se kuzim bar malo

posto 1700kn nije bas velika suma za bicikl bilo bi dobro kad bi mogao naci neki na popustu...

po mogucnosti sa Alivio opremom jer inace u tu cijenu spada Acera... (naravno ako se radi o sihmanu), a ako je SRAM onda bi moglo biti i bolje jer su ugl kmponente SRAMA jeftinije a nekad i ujedno kvalitetnije

Takoder najbolje bi da obides par shopova i tamo si vidis i popricas sa prodavacima (vidim da nisi iz zg-a pa ti nemogu preporuciti, ali napisati cu za zagrepcane

Vlaška ima par shopova:

- fumić (drze svasta... glavni brend je author)
- rog-joma (svasta... Trek, Gary Fisher...)
- markoprojekt (ugl. Wheeler)

U maksimirskoj (2 stanice prije svetica (gledano s kvatrica) ima jedan shop sa KTM biciklima.

U ilici keindel-sport (tamo sam ja kupio svog corrateca, a drze jos i cannondale koji je po meni najbolji, ali je i skuuup)

Izmeud bukovca i remeta ima jos jedan vrhunski ducan: ciklo-centar (drze ugl. Kona bicikle, i nesto manje Caprine)

Takoder na vrbiku ima dsg i u njemu univega i haro
ZMAJ je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2007., 18:23   #15
ZMAJ
Premium

eto ja ti se kuzim bar malo

posto 1700kn nije bas velika suma za bicikl bilo bi dobro kad bi mogao naci neki na popustu...

po mogucnosti sa Alivio opremom jer inace u tu cijenu spada Acera... (naravno ako se radi o sihmanu), a ako je SRAM onda bi moglo biti i bolje jer su ugl kmponente SRAMA jeftinije a nekad i ujedno kvalitetnije

Takoder najbolje bi da obides par shopova i tamo si vidis i popricas sa prodavacima (vidim da nisi iz zg-a pa ti nemogu preporuciti, ali napisati cu za zagrepcane

Vlaška ima par shopova:

- fumić (drze svasta... glavni brend je author)
- rog-joma (svasta... Trek, Gary Fisher...)
- markoprojekt (ugl. Wheeler)

U maksimirskoj (2 stanice prije svetica (gledano s kvatrica) ima jedan shop sa KTM biciklima.

U ilici keindel-sport (tamo sam ja kupio svog corrateca, a drze jos i cannondale koji je po meni najbolji, ali je i skuuup)

Izmeud bukovca i remeta ima jos jedan vrhunski ducan: ciklo-centar (drze ugl. Kona bicikle, i nesto manje Caprine)

Takoder na vrbiku ima dsg i u njemu univega i haro
ZMAJ je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2007., 23:55   #16
Srky
Moderator
Moj komp

Srky's Avatar

Citiraj:
srky imaš isti ko ja,samo što su na mojem trenutno hotster electra gume,naš kak ubojito izgleda =)

http://www.chainreactioncycles.com/I...Full/16883.jpg

gume su predobre,jako često koristim stražnju kočnicu do maksa,i to stvarno do maksa, a gume jedva imaju ogrebotine

da ta merida je stvarno dobra,nego srky da se okoristim ovom prilikom,šta je sa os lanom?pojela ga magla?

Ja imam Schwalbe Land Crouser gore i guma je pre***ena za letit po zavojima (ako si umjeren )

Da OS-LAN je umro privremeno, dok ne preselim forum na drugu domenu. Trenutno je u fazi premjestanja al sad cemo vidjet....

@ZMAJ

Bajs je kupljen
CD-RW/DVD Toshiba SDR1712C & Pioneer DVR-110DLogitech G400 & Ultra-X, G51 on Audigy SE@X-Fi Xtreme
Corsair VX450W@Sharkoon Silvation - 2 x Chieftec 120mm@7VWindows 7 Ultimate 64bit, Iskon ADSL 8192/512kbit@Enkom A1521-I
Staro 26.06.2007., 00:43   #17
Angelus
A mighty pirate!

Angelus's Avatar

pričaj mi o letenju u zavojima,to mi dobro ide,...ali letenje u stvari,uf...neki klinac mi izletio u 8 mjesecu prošle godine IZ GRMA iznenadno spuco se u njega letio dva metra i slomio ključnu kost....prema doktoru kad slomiš ključnu neide se dva tjedna u školu,a prvi dan škole je točno pao na moj treći tjedan ozljede,prpustio sam koncert dobar ujedno...?...shall i continue ^^

EDIT:to su one serijske jel,ja sam ih promjenio jer mi se jedna oderala potpuno...reko sam već....često koristim stražnju kočnicu,sad sam počeo i neš sitno trickat na biciklu,zamalo juče pao pokušavajući napravit jedan trik koji se radi na motoru,tj napravio sam ga ali u jednom trenutku mi ošla ravnoteža
Staro 28.06.2007., 17:03   #18
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Ukrali mi bicikl. Buraz ga vozio i krele ga nije zaključo

Svjetloplavi metalik, marke Author, ima crne blatobrane napred i nazad, lokot crni ispod sica, star ni 2 mjeseca, vrijedan 2500 kn. Područje Dubrave i Poljanica.

Plačem zadnjih dva sata Ljuta sam bijesna i tužna u isto vrijeme...

***em vam mater cigoši ak vam nađem svoj bajk spaliću vam kuću a sinove silovati!
Ladybug je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2007., 17:12   #19
Optik
________

Datum registracije: Dec 2006
A nis Lady sad stisni vrat bratu i nek ti kupi isti taki
Optik je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2007., 17:13   #20
technix
Registered User

technix's Avatar

Citiraj:
Autor Ladybug Pregled postova

Svjetloplavi metalik, marke Author, ima crne blatobrane napred i nazad, lokot crni ispod sica, star ni 2 mjeseca, vrijedan 2500 kn. Područje Dubrave i Poljanica.

Plačem zadnjih dva sata Ljuta sam bijesna i tužna u isto vrijeme...
moje saučešće .. Zbog takvih stvari sam si odmah pribavio i bullet proof ključanicu, a bajk držim u stanu. Eventualno ga ostavim 5 min ispred trgovine zaključanog i na vidnom mjestu.
Staro 28.06.2007., 22:34   #21
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
I mom legi maznuli Bigfuta, strava, bicevi se ponovo kradu nenormalno, barem u mom gradu, ak ne buc onda ti bar sic maznu

evo i moja pila:

http://www.dinamic.hr/Wob/2824M.html
Staro 28.06.2007., 22:56   #22
Srky
Moderator
Moj komp

Srky's Avatar

Citiraj:

EDIT:to su one serijske jel,ja sam ih promjenio jer mi se jedna oderala potpuno...reko sam već....često koristim stražnju kočnicu,sad sam počeo i neš sitno trickat na biciklu,zamalo juče pao pokušavajući napravit jedan trik koji se radi na motoru,tj napravio sam ga ali u jednom trenutku mi ošla ravnoteža

Nisu serijske, one su odma isle dole cim sam kupio bajs i stavio sam ovo:

Schwalbe Land Cruiser

100kn komad je te gume

Za jedno 6 mjeseci cu morat stavljat nove pa razmisljam o ovome:

http://www.schwalbe.com/gbl/en/bicyc...n_subPoint=MTB

Malo jesu skuplje (oko 300kn komad) ali je guma strava...
Staro 28.06.2007., 23:00   #23
Costa
Moderator

Costa's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Autor Ladybug Pregled postova
Baš sranje Meni se to na jarunu dogodilo. Probaj obilazit Hrelić sljedećih par tjedana i obavezno prijavi krađu.
Costa je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2007., 23:20   #24
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Prijavila sam krađu već. Onak, 2 sata nakon. I pregledavali smo kvart satima. Al ja sam ko da mi je netko bebu oteo. Više se služim njom nego autom. Imala je i ime. Imale smo planove... Trebale smo turu po Zagorju proći, prošli mjesec je isplaćena. Voljela je Bundek i pogotovo Vukovarsku i plato kod Trga kralja Tomislava. Prela je u sedmoj iako nije voljela šestu. Ownala je rinzole a bile smo ko Bonnie n Clyde. Now the bastards took her away
Ladybug je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2007., 01:25   #25
Angelus
A mighty pirate!

Angelus's Avatar

čujte ja kao čovjek bez vozačke sam se naučio par trikova u ove godine iskustva

BTW ladybug moja sućut

što ćešće možete ostavljajte bajk u hrpi bicikala
ako niste freak i cjepidlaka nemojte se brinut o čistoći bajka,lopovi su glupi i gledaju samo lickane bajkove

nemojte nikad vezat gumu zanešto jer se guma jako lagano skine,a ako vam je stvarno jedina opcija vežite zadnju,no rama je uvjek najbolja

toe to
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno