|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Preporuka za nekakav bajk
Ima tko na forumu da se malo kuži u bicikle? Kupujem ovih dana bajk pa mi treba preporuka što da uzmem za 1500-1700 kn (ni kune više), budući da sam totalni noob po tom pitanju. Raleigh, Nakamura, Diamondback...? MTB ili treking? Uglavnom gradska vožnja ali bi se nekad zaletio malo off road. Trebaju mi neke osnovne smjernice na što da obratim pozornost. posebno me zanima trebam li gledati visinu rame u odnosu na moju visinu (oko 187 cm, svidio mi se jedan Raleigh samo mi se čini da mu je rama nešto niža), felge, suspenzija itd. A malo veće je ograničenje što ga kupujem u Osijeku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Za te novce (1700kn) vjerojatno postoji jedan jedini model koji možeš odabrati od svake marke. Gledaš da ti veličina rame odgovara. Na tvoju visinu bi isla 20-21" rama. Prednja suspenzija se podrazumijeva, dok straznju za taj novac ne mozes dobiti, a nije ni prebitna. Ako taj offroad znači lagani makadam tu i tamo onda možeš gledati trekking, ako pak želiš kroz šumu i preko brda onda MTB obavezno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Trebao bih i ja neko biciklo, višenamjenski, za otić po cigarete, na pivu... da ne pukne štel ili točak kad zapnem od bankinu vraćajući se sa pive... Dakle trebam "pevec" biciklo koje odiše kvalitetom i pouzdanošću, dostupnost rezervnih djelova u lokalnoj željezariji i da ima blatobrane po mogućnosti. Cijena... do 500kn max, molim preporuku - hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
nakamura iz merkatora... vozam leginog cesto ...looodnica... svi su njihovi bičikljeti odlicni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Možda bih i ja trebao nešto slično. Trenutno vozim burazov "Biciklist" sa prednjom i stražnjom suspenzijom (interesantno je da je zadnji amortizer postavljen okomito, a ne vodoravno, kao na većini bicikala u toj klasi), ali moguće je da će ga zatražiti nazad, pa ću se morati snalaziti. Koliku veličinu rame da gledam za mojih nevelikih 175cm?
![]() |
#8 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
http://www.dropbike.com/ probaj se raspitati na gore navedenom linku frend mi je pričao da su fakat ok ekipa i da su mu preporučili kako da si složi bajk ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Ja furam Fuji Nevada 2.0 i zadovoljan sam Gledaj kakve specifikacije ima bicikl jer ko i uvijek imas one kod kojih placas ime, ako hoces gotov bicikl Trek, Fuji, Gary Fisher http://www.rog-joma.hr Scott, Giant http://www.turbo-sport.com/Products/...i/Default.aspx ili ako ti se da mozda samom nabavljati dijelove i sklapati i pogledaj ono kaj je ti je Hamm predlozil |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Ipak sam odlučio utrošiti veću svotu od planirane, pa sam na kraju uzeo Merida matts sub 40-v. Hvala Srkyju na stručnim savjetima i asistiranju pri kupovini ![]() evo i linka (siva verzija): http://www.merida-bikes.co.uk/products/Sub40-V.php što se mene tiče, misija je ispunjena - može i lock ![]() Zadnje izmijenjeno od: technix. 07.07.2007. u 15:59. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
A mighty pirate!
Datum registracije: Feb 2007
|
oke technix poslovali smo,bio sam na biciklu,ako si uočio da je malo agresivnije dvokotačno nogopokretalo,tako da ti mogu dati par savjeta... Ovako GT bicikli su ti predobri,bit ćeš jako zadovoljan s njima,i to ako si malo iskusniji korisnik isto(cjene ne znam) Univega zakon,ali cjene manje zakon,no nađe se Moja pila-Karaton Gepida,ukratko,dobra pila -šifterica se jako dobro da podesit makar je i sama dobro podešena,ako si laik,nemoj podešavat jer će se samo loše stvari događat,govorim iz iskustva,no ja sam naučio tako da već ide -kočnice treba malo stegnut,tj. šarafčić koji drži sajlu inaće kočnica zna puštat,točnije čeljust se opušta polako -diskerice nema,normalne kočione čeljusti su tamo, -alu bicikl,jako lagan -sjedalo je "sportsko",ako hoćeš nabacit lean back pozu i uživat u vožnji biciklom onda ti nikako ne odgovara vidim da si napisao da je kupnja obavljena,no eto ako zatreba eto ti i moj info |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Vozim takodjer Karatona ![]() http://www.olimpia.hu/english/reszle...2005.php?id=10 Nazalost nema ga vise u onoj staroj dobroj izvedbi sa Deoreom, sad je neka dirt izvedba sto mi se nimalo ne svidja. Ali eto technixa smo vec osigurali sa Meridom, bolji bic za te novce nije mogao dobit u Osijeku to je činjenica. ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
A mighty pirate!
|
srky imaš isti ko ja,samo što su na mojem trenutno hotster electra gume,naš kak ubojito izgleda =) http://www.chainreactioncycles.com/I...Full/16883.jpg gume su predobre,jako često koristim stražnju kočnicu do maksa,i to stvarno do maksa, a gume jedva imaju ogrebotine da ta merida je stvarno dobra,nego srky da se okoristim ovom prilikom,šta je sa os lanom?pojela ga magla? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
eto ja ti se kuzim bar malo ![]() posto 1700kn nije bas velika suma za bicikl bilo bi dobro kad bi mogao naci neki na popustu... po mogucnosti sa Alivio opremom jer inace u tu cijenu spada Acera... (naravno ako se radi o sihmanu), a ako je SRAM onda bi moglo biti i bolje jer su ugl kmponente SRAMA jeftinije a nekad i ujedno kvalitetnije Takoder najbolje bi da obides par shopova i tamo si vidis i popricas sa prodavacima (vidim da nisi iz zg-a pa ti nemogu preporuciti, ali napisati cu za zagrepcane ![]() Vlaška ima par shopova: - fumić (drze svasta... glavni brend je author) - rog-joma (svasta... Trek, Gary Fisher...) - markoprojekt (ugl. Wheeler) U maksimirskoj (2 stanice prije svetica (gledano s kvatrica) ima jedan shop sa KTM biciklima. U ilici keindel-sport (tamo sam ja kupio svog corrateca, a drze jos i cannondale koji je po meni najbolji, ali je i skuuup) Izmeud bukovca i remeta ima jos jedan vrhunski ducan: ciklo-centar (drze ugl. Kona bicikle, i nesto manje Caprine) Takoder na vrbiku ima dsg i u njemu univega i haro |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
eto ja ti se kuzim bar malo ![]() posto 1700kn nije bas velika suma za bicikl bilo bi dobro kad bi mogao naci neki na popustu... po mogucnosti sa Alivio opremom jer inace u tu cijenu spada Acera... (naravno ako se radi o sihmanu), a ako je SRAM onda bi moglo biti i bolje jer su ugl kmponente SRAMA jeftinije a nekad i ujedno kvalitetnije Takoder najbolje bi da obides par shopova i tamo si vidis i popricas sa prodavacima (vidim da nisi iz zg-a pa ti nemogu preporuciti, ali napisati cu za zagrepcane ![]() Vlaška ima par shopova: - fumić (drze svasta... glavni brend je author) - rog-joma (svasta... Trek, Gary Fisher...) - markoprojekt (ugl. Wheeler) U maksimirskoj (2 stanice prije svetica (gledano s kvatrica) ima jedan shop sa KTM biciklima. U ilici keindel-sport (tamo sam ja kupio svog corrateca, a drze jos i cannondale koji je po meni najbolji, ali je i skuuup) Izmeud bukovca i remeta ima jos jedan vrhunski ducan: ciklo-centar (drze ugl. Kona bicikle, i nesto manje Caprine) Takoder na vrbiku ima dsg i u njemu univega i haro |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||||||||||
Moderator
|
Citiraj:
Ja imam Schwalbe Land Crouser gore i guma je pre***ena za letit po zavojima (ako si umjeren ![]() Da OS-LAN je umro privremeno, dok ne preselim forum na drugu domenu. Trenutno je u fazi premjestanja al sad cemo vidjet.... @ZMAJ Bajs je kupljen ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
A mighty pirate!
|
pričaj mi o letenju u zavojima,to mi dobro ide,...ali letenje u stvari,uf...neki klinac mi izletio u 8 mjesecu prošle godine IZ GRMA iznenadno spuco se u njega letio dva metra i slomio ključnu kost....prema doktoru kad slomiš ključnu neide se dva tjedna u školu,a prvi dan škole je točno pao na moj treći tjedan ozljede,prpustio sam koncert dobar ujedno...?...shall i continue ^^ EDIT:to su one serijske jel,ja sam ih promjenio jer mi se jedna oderala potpuno...reko sam već....često koristim stražnju kočnicu,sad sam počeo i neš sitno trickat na biciklu,zamalo juče pao pokušavajući napravit jedan trik koji se radi na motoru,tj napravio sam ga ali u jednom trenutku mi ošla ravnoteža |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Ukrali mi bicikl. Buraz ga vozio i krele ga nije zaključo ![]() Svjetloplavi metalik, marke Author, ima crne blatobrane napred i nazad, lokot crni ispod sica, star ni 2 mjeseca, vrijedan 2500 kn. Područje Dubrave i Poljanica. Plačem zadnjih dva sata ![]() ***em vam mater cigoši ak vam nađem svoj bajk spaliću vam kuću a sinove silovati! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
A nis Lady sad stisni vrat bratu i nek ti kupi isti taki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
I mom legi maznuli Bigfuta, strava, bicevi se ponovo kradu nenormalno, barem u mom gradu, ak ne buc onda ti bar sic maznu ![]() evo i moja pila: http://www.dinamic.hr/Wob/2824M.html
![]() |
#22 | |||||||||||
Moderator
|
Citiraj:
Nisu serijske, one su odma isle dole cim sam kupio bajs i stavio sam ovo: Schwalbe Land Cruiser 100kn komad je te gume Za jedno 6 mjeseci cu morat stavljat nove pa razmisljam o ovome: ![]() http://www.schwalbe.com/gbl/en/bicyc...n_subPoint=MTB Malo jesu skuplje (oko 300kn komad) ali je guma strava... ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Prijavila sam krađu već. Onak, 2 sata nakon. I pregledavali smo kvart satima. Al ja sam ko da mi je netko bebu oteo. Više se služim njom nego autom. Imala je i ime. Imale smo planove... Trebale smo turu po Zagorju proći, prošli mjesec je isplaćena. Voljela je Bundek i pogotovo Vukovarsku i plato kod Trga kralja Tomislava. Prela je u sedmoj iako nije voljela šestu. Ownala je rinzole a bile smo ko Bonnie n Clyde. Now the bastards took her away ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
A mighty pirate!
|
čujte ja kao čovjek bez vozačke sam se naučio par trikova u ove godine iskustva BTW ladybug moja sućut što ćešće možete ostavljajte bajk u hrpi bicikala ako niste freak i cjepidlaka nemojte se brinut o čistoći bajka,lopovi su glupi i gledaju samo lickane bajkove nemojte nikad vezat gumu zanešto jer se guma jako lagano skine,a ako vam je stvarno jedina opcija vežite zadnju,no rama je uvjek najbolja toe to |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|