|
![]() |
#1 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Pisanje @ i točke kod mail adresa na internetu i forumima
samo jedno pitanje:zašto neki ljudi zadnjih dana ne pišu @ i . za***ancija ili?tnx
David linčujem Davida Finčera Zadnje izmijenjeno od: BladeRunner. 02.05.2007. u 01:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Preseljeno sa Tržnice. Uglavnom, Spam roboti (nazovimo to tako) pretražuju stranice na netu (pa i forume) i traže valid email adrese kako bi onda slali spam na njih. Zato ljudi stavljaju ili ovako (at) ili DOT ili _MAKNI ME_ u e-mail adrese koje ostavljaju na netu. Mada su ti roboti danas sve pametniji, tako da treba to izbjegavati ili ostaviti mail na alternativan način (npr. slika koja ne vodi nigdje, a na njoj piše tvoja mail adresa). Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 02.05.2007. u 01:49. Razlog: Tipfeler |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
ajme,ovo mi nekad nebi palo napamet,bolesno...nisan zna da je spamanje postalo tako sofisticirano ...Fleks i još neki to još rade na good old way.. ;-)
![]() |
#5 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() A kad jednom dođeš na Spam listu, pa ti na mail počnu stizati "Enlarge your penis and your tits" i takva sranja, ne buš ih se nikada riješio. Jedino, promjenom mail-a... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
... inače, valja biti pametan i kad pišemo na taj način. npr, spideri danas znaju bez ikakvog beda prepoznati kada umjesto "@" stavimo "(at)", umjesto "." "(dot)" i slične stvari. tak da ispada ko da nismo ništa napravili. isto tako znaju skužiti i format koji npr. ja najviše volim koristiti, dakle mirko@podu**NOSPAM**zece.hr. so... what to do? hm-hm. većina najčešće korištenih sranja ne pomaže, dakle napasti ih na njihovom teritoriju... tipa... zaj*** spidere gdje si ne mogu pomoći. ovo još nisam provjerio s gospodom koja se bave programiranjem, pa ne mogu garantirati jer nemam pojma o programiranju, ali pretpostavljam da im EndOfLine znakovi mogu totalno sj... parsanje, točkazarez i slični također... npr. mirko@podu;;;no;spam;;;zece.hr ima nekoga ovdje tko bi mogao dati neki popis znakova (po mogućnosti non-printable i unicode) koje je užasno teško na brz način parsati pomoću perla i common lispa?
![]() |
#8 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
meni je dojadilo sve to skupa. na ovom t-comovom mail mi je uključen spam filter, i dodao sam rule da automatski briše ako ima [SPAM] u subjectu. funkcionira izvrsno. ako već znam da mi mora doći neki aktivacijski mail od nečega, onda samo privremeno isključim taj rule, pa opet upalim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Jedini nedostatak ovoga sa sličicom što nije klikabilno, nego user mora sam upisati mail. Ako se pak pod sličicu stavi da vodi na mail, opet nisi ništa postigao, jer vrlo vjerojatno spideri (dobro je Horza rekao, nisu roboti neko spideri) čitaju HTML. Jer pazi, tako se riješavaju robota na forumima (ono, moraš napisati slova koja su u nekoj sličici) pa zašto ne i tako mail ostavljat ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
bilo bi zgodno da se doda na forum 'pošalji e-mail korisniku' prilikom cega se treba unjet parbrojki i slova sa slike |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|