|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Malo OT: Razdjeljivanje telefonske linije
Daklem ovako - u stanu koji je u procesu adaptacije imam 4 telefonske uticnice i samo jednu dolaznu telefonsku liniju. Zelim tu liniju lijepo razdijeliti tako da na sve 4 tel. uticnice imam direktan signal. Pretpostavljam da bi to trebao nekako paralelno spojiti, pa je pitanje slijedece - kako to najlakse napraviti buduci da sam stvari s tehnickog davno zaboravio ![]() ![]() Hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
To ti se ubiti tako i radi, oblankiraš sve žice, zdravoseljački ih spojiš sve zajedno na dolaznu liniju, izoliraš i to je to. Da platiš nekom monteru identično bi ti tako napravio jer nema tu puno filozofije, bitno je dobro spojiti i izolirati, spakovati u kutiju, prije toga označiti koja je koja soba i to je to. Ja sam ih sve tako spojio na tavanu. Stavio sam veču kutiju, unutra doveo liniju, stavio spliter, i iz njega na sve sobe i adsl.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
nope, nemaš beda stim, samo to fino napravi i bude ti sve ok radilo. Nisam niti provjeravo, niti čuo, da imaš nekakav uređaj koji hi to odradio za tebe i eventualno pojačao signal na svaku utičnicu. Eventualno neka kućna centrala.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Za klasičnu T-com telefoniju , nema problema. Centrale sve podnose. Za ove gore navedene , stvar je koliko opterećenje može podnijet sam uređaj, npr Thomson 780...... To se isproba.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Ok, hvala svima. Kad bi mi jos netko mogao pokazat sliku kako to tocno spojim da se ne zeznem bilo bi sjajno. Mislio sam odblankirat zice pa ih onak zajedno sve zavrnut i onda to jos eventualno malo zalit s lemom i izolirat sve skupa s obicnom izolir trakom... To bi funcioniralo jel tak? Btw, nece bit ni Iskon ni Amis nego obicni Maxadsl zbog MaxTV-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Moglo bi i ovisiti kakve imas telefone, dal se iskljucivo napajanju iz TK mreze ili se stekaju i u struju. Ja imam spojena dva telefona paralelno na Thompson modem i radi bez greske.
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Na mjestu gdje ti dolazi tf linija u kuću stavi neku kutiju. Nek ti majstor koji dođe stavljati ADSL stavi splitter u nju (dotični je veličine kutije šibica), a onda iza njega napraviš kako je Darth rekao.
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|