PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Malo OT: Razdjeljivanje telefonske linije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=66078)

Dr.Gonzo 08.04.2007. 15:42

Malo OT: Razdjeljivanje telefonske linije

Daklem ovako - u stanu koji je u procesu adaptacije imam 4 telefonske uticnice i samo jednu dolaznu telefonsku liniju. Zelim tu liniju lijepo razdijeliti tako da na sve 4 tel. uticnice imam direktan signal. Pretpostavljam da bi to trebao nekako paralelno spojiti, pa je pitanje slijedece - kako to najlakse napraviti buduci da sam stvari s tehnickog davno zaboravio :) Sve je vec pripremljeno, samo moram znati kako da to spojim da dobijem najbolji rezultat (a ne da samo slijepim sve zice zajedno :))

Hvala unaprijed!

Darth Vader 08.04.2007. 19:25

To ti se ubiti tako i radi, oblankiraš sve žice, zdravoseljački ih spojiš sve zajedno na dolaznu liniju, izoliraš i to je to. Da platiš nekom monteru identično bi ti tako napravio jer nema tu puno filozofije, bitno je dobro spojiti i izolirati, spakovati u kutiju, prije toga označiti koja je koja soba i to je to.

Ja sam ih sve tako spojio na tavanu. Stavio sam veču kutiju, unutra doveo liniju, stavio spliter, i iz njega na sve sobe i adsl.

the_ghost 09.04.2007. 01:36

s time da ti je kod 4 linije mozda biti upitno da li ce ti raditi, mozda napon previse padne

Darth Vader 09.04.2007. 09:14

nope, nemaš beda stim, samo to fino napravi i bude ti sve ok radilo. Nisam niti provjeravo, niti čuo, da imaš nekakav uređaj koji hi to odradio za tebe i eventualno pojačao signal na svaku utičnicu. Eventualno neka kućna centrala.

the_ghost 09.04.2007. 12:14

well, na iskonu (thomson 780, a onda i na amisu) ti nece raditi vise od 3 telefona u paraleli... just fyi

zlatko 09.04.2007. 16:32

Citiraj:

Autor the_ghost (Post 695400)
well, na iskonu (thomson 780, a onda i na amisu) ti nece raditi vise od 3 telefona u paraleli... just fyi

Za klasičnu T-com telefoniju , nema problema. Centrale sve podnose. Za ove gore navedene , stvar je koliko opterećenje može podnijet sam uređaj, npr Thomson 780...... To se isproba.

Dr.Gonzo 09.04.2007. 22:39

Ok, hvala svima. Kad bi mi jos netko mogao pokazat sliku kako to tocno spojim da se ne zeznem bilo bi sjajno. Mislio sam odblankirat zice pa ih onak zajedno sve zavrnut i onda to jos eventualno malo zalit s lemom i izolirat sve skupa s obicnom izolir trakom... To bi funcioniralo jel tak? Btw, nece bit ni Iskon ni Amis nego obicni Maxadsl zbog MaxTV-a.

the_ghost 10.04.2007. 00:25

Citiraj:

Autor zlatko (Post 695603)
Za klasičnu T-com telefoniju , nema problema.

mislim da niti oni vise od 4 ne podrzavaju... to sam samo cuo doduse...

Bono 10.04.2007. 00:40

Moglo bi i ovisiti kakve imas telefone, dal se iskljucivo napajanju iz TK mreze ili se stekaju i u struju. Ja imam spojena dva telefona paralelno na Thompson modem i radi bez greske.

bojler 13.04.2007. 18:42

Citiraj:

Autor Dr.Gonzo (Post 695875)
Ok, hvala svima. Kad bi mi jos netko mogao pokazat sliku kako to tocno spojim da se ne zeznem bilo bi sjajno. Mislio sam odblankirat zice pa ih onak zajedno sve zavrnut i onda to jos eventualno malo zalit s lemom i izolirat sve skupa s obicnom izolir trakom... To bi funcioniralo jel tak? Btw, nece bit ni Iskon ni Amis nego obicni Maxadsl zbog MaxTV-a.

To ti mjenja cijelu stvar. Ako imas ADSL parica od T-com izvoda (prikljucak na objektu-tavan ili fasada) ne smije biti dijeljena paralelno prije splitera. Znači moras napraviti povrat sa drugom paricom od splitera do mjesta razvoda ostale tel. instalacije.

coconut 13.04.2007. 19:00

Na mjestu gdje ti dolazi tf linija u kuću stavi neku kutiju. Nek ti majstor koji dođe stavljati ADSL stavi splitter u nju (dotični je veličine kutije šibica), a onda iza njega napraviš kako je Darth rekao.

zlatko 13.04.2007. 20:30

http://forum.pcekspert.com/showthrea...light=splitter

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:31.