|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Max. stvarcica na 1 napajanje
Koliko maximalno ide stvari, znaci ventilatora, cd-romova, HHD-ova na 1 napajanje Dali se to gleda po teoriji, ak možeš kopčat, kopčaj, ak ne, onda je previše. Imam napajanje 115/230V, 1/0.5 A i imam 2 cd roma, 2 HDD-a, 2 ventilatora(na matičnu spojene) dali može doći do nekog preopterečenja zbog previše hardwarea ili ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Samo ću ti kratko odgovorit. Možeš spojit 100 CD romova, ako nećeš "zavrtit" ni jednog. Izvaži koliko ti komponenti u kućištu radi istovremeno, pa ćeš onda znat potrošnju. Ali, neko temeljno kvalitetno napajanje (ne isključivo i jako) moraš imat, bez obzira šta na njega spajao.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Najprije reci kakvo napajanje imaš |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
ja bi to ovako izracunao: kolko trosi maticna, proc i to. onda bi pogledal kolko mi je amperaze ostalo i prikljucival do neke granice (na svakom uredjaju pise kolko vuce). sad, na fortrone iz siga bi ja prikljucil da napajanje radi na max opterecenju, dok na JNC iz siga bash i ne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
hmmm, 230V*0,5A=115VA, to je na izlazu stotinjak W u najboljem slučaju, nije mi baš jasno kakvo je to napajanje, pretpostavljam da se radi o nekoj starijoj pentium konfi, ako sam u pravu, mislim da možeš spojit toliko komponenti, iako bi mu to bila neka granica, no još nisam siguran o kakvom se napajanju radi
![]() |
#6 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
pogledaj na naljepnici na boku što piše što se tiće koliko stvari gore možeš spojit to ovisi o jakosti pojedinog raila i o tome koliko struje vuče potrošać obično možeš pokopčat onoliko stvari koliko imaš konektora ali to nije pravilo jer kao što sam rekao to ovisi o potrošaću kojeg kopčaš
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
nemam pojma kolko šta troši, kak bi to mogo znat, pročitat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]() |
#9 |
Registered User
|
moje napajanje je 300W, a po ovome ispada da mi treba 313W sad neznam dal sam dobro upiso sve stvari jer baš nisam siguran... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
daj nabroji što toćno imaš za spojit i koje toćno napajanje imaš pa će bit puno lakše ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ovako odma da ti kazem netrebas 313 wata jer 1. svi kalkulatori tu uzmu da sve radi nostop a neradi 2. svi uzmu 10% vise tako da imas "soka" ako zatreba i da ako imas noname napajanje bolje je da imas cim vise wata ako nista imat ce bar upola toliko ![]()
![]() |
#12 |
Registered User
|
a neznam tocno koje je napajanje, budem procito, nije neko bolesno to sam sigura, a nije ni neki noname za 50 kn: goood : |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
koliko je pametno spojit 2 ventilatora preko splitera: ![]() dal to ko ima, i koliko mi je to sigurno sa ovakvim napajanjem (300w) i opremom (2 cd-roma, 2 HDD-a, 2 ventilatora(na matičnu spojeni))?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Nema opasnosti od spajanja preko splittera. A što se tiče napajanja, 2 ventilatora su ti onak, ~4W. Tako da nemaš brige, trebalo bi sve raditi tip-top.
![]() |
#15 |
Registered User
|
jel zna ko gdje to mogu nabavit? Ima ve-mil na popisu al nemaju navadno u trgovini, a HG i Links nemaju to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Links ima splittere (ja kupio tamo). Samo kaj imaju od Sharkoon-a one žute kaj svijetle u mraku, a obične ne. Jedino ako ih nemaju na lageru, ali i to sumnjam.
![]() |
#18 |
Registered User
|
Cjelo vrijeme sam mislio da je napajenje od 300W al sad sam skužio da je 400W, mislim da nema problema za spajanje svih stvari na napajanje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
napajanje je MS.ovo, 400w, kupljeno prije 3 god... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
prcknedl
|
mijenjaj to!! ne zato kaj je mozda preslabo, nego zbog nekvalitete. dakle, ova (i slicna, npr. Everpower, linkworld, jnc, ma ima ih ko blata) napajanja jako rado crknu, ponekad s njima odu i druge komponente, uvijek im je stvarna snaga dosta niza od deklarirane, a jos su i k tome naponi prilicno nestabilni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
|
Šta preporučuješ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
prcknedl
|
Fortron 350W s 12cm ventom, imas u ve-milu. bas sam bio jucer i vidio sam da imaju PNF seriju tih napajanja, koja je posebno nahvaljena ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Registered User
|
nisam bas pri parama al imat cu to na umu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rocker
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() ps, oni molex splitera ima i hg spot, ja kupio za 14 kn
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
da ne otvaram novi thread. zanima me koliko mogu spojiti sata diskova na napajanje? recimo na s12 500w ili corsair hx 520w. maticna bi bila najvjerojatnije dq6 ili p5b deluxe, znaci podrzava 8 sata uredaja. napajanje bi jos moralo gurati jednu optiku, i 6 venta od 120mm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
e, bas zbog kablova me i zanima koliko i kako mogu spojiti sve te hardove 6-8 komada bi islo na plocu. da li ima neki razdjeljnik sata napajanja, da se na jedan sata spoje dva diska? konkretno, isla bi ova konfa: maticna dq6 ili p5b deluxe proc e6400 + tt bt grafa x1950pro memorija 2x1024mb 800mhz hard 6-8 kom seagate barica.10 320gb optika 1kom dvd prza cca 6 venta glavno pitanje je da li su napajanja s12 500w ili hx 520w dovoljno opremljena kablovima za sve to spojit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
možeš koristiti molex razdjelnik, SATA diskovi obično imaju i molex konektor |
![]() |
![]() |
|
|