|
![]() |
#1 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
IT karijera vezana uz hardver, moguće?
Kad budem vejiki htio bih ce baviti hardverajom ![]() Pa me sada konkretno zanima kakva bi se IT karijera mogla napraviti oko hardvera? Znam da u softveru leži zlato, ali nekako mi je draži hardver. Što bi se moglo tražiti sada ili u budućnosti ili u hardveru nema kruha? Znam za servisera ili tako nešto slično...ali što bi se moglo još?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Serviser i to je to. Mozda neki data recovery ili rjesenja za vece firme. Jer prodaja je itekako zasicena, nema bas mjesta za nove ducancice, osim po selima otocima gradicima i sl. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium moderator
|
I data recovery će izgubiti na smislu kad dođu solid state diskovi ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium moderator
|
A i to što kažeš ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja mislim da na hardware-u nema kruha jer se tehnologija toliko brzo razvija da je hardware sve jeftiniji. Software je lova. Bilo to mreze,odrzavanje sustava,servera itd. Znanje iz hardware-a je obavezno,ali lova se uzima na software-u. Lova=karijera= sreca ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Evo bas idem na praksu u HEP. U nekom uredu sam - lik ima zadatak da po potrebi dovlaci nove kompove (HP) iz skladista, stavlja gore softwer i raznosi po podruznicama u Slavoniji ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
A je, evo mene isto vise zanima HW, ali u software-u je lova. I to doslovno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
A selit se u silicijsku dolinu ko neki inžinjer? samo treba znat znanje... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Mene je isto mučilo to pitanje pa sam malo po malo došao do neke povezanosti, mreža-HW-SW, završit neki tečaj za mreže i eto posla koliko oćeš, a opet moraš malo prčkat po HWu.
![]() |
#12 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
odakle vam to da je u softveru lova? i o kolikoj lovi uopće govorimo? software je rabota. al ozbiljno. to je onak... baš šljakanje i nije nimalo lako. osobno, ne pada mi na pamet 8h dnevno šljakati za nekoga i buljiti u kod bez ikakvog izazova ili šanse za napretkom (jer sve što je izazov zahtijeva više od 1 osobe, a maksimalno što u softveru možeš doseći je "voditelj teama") ... pa sad vi vidite kak je to lova ![]() evo jedna preporuka svima koji žele... ITsec. to je lova. počeo sam se na to orijentirati i onak... to će tek postati traženo. konkretno, auditing koda i procesa unutar organizacija, razna (penetracijska) testiranja, i naravno forenzika. to je onak... izazovno, svaki puta drugačije, treba biti koncentriran, informiran, poznavati i dubinu i širinu, i tak... kewl shit ![]()
![]() |
#13 | ||
Premium moderator
|
Citiraj:
![]() Samo je hrvatska premalo tržište za to, ali tko zna. Skupim nešto početnog kapitala pa da vidimo ![]() Gaymajmo na hrvatskim kompovima! ![]() Citiraj:
Da, jedino bi u silicijskoj dolini bilo nekakve veće nade od hardvera...Volje imam, učim o tomu kad stignem ![]() No u HR nema smisla pokrenuti nekakvu proizvodnju... Možda jedino kad bih se ubacio u redove Končar INEM-a...
__________________ |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Karijera - kod nas teško ... Posao - poznam par ljudi koji su u firmi zaposlili "potrčke" zadužene sa servisiranje compova i instalaciju programa/OS-a gore. Poslek se plača od 4.000 Kn pa na gore - nažalost nerijetko se redovi popunjuju unutar firme pa ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() 1. Da, u RH se da napraviti karijera i u hardveru. No, prvo sto morate izbaciti iz glave je definicija hardvera kao neceg usko vezanog uz PC. PC je samo jako lose optimizirana kanta teoretski izvrsnih performansi, no tu posao tek pocinje. 2. Postoje tone platformi koje zahtijevaju izvrsnu HW podrsku i znanje, a koje su uz to jako dobro placene. 3. Proizvodnja HW-a (tj. slaganje) je potpuno neisplativo, marze su minimalne. 4. Mreze su tehnicki gledano podijeljene u dva dijela: aktiva (iliti Cisco i ostali) i pasiva (kablovinje, ormari itd.). Aktviva je OK, ali s tehnikom nema neke veze. Pasiva je isto OK, ali je vise fizika i ne bi se dalo to povezati kao HW racunala. 5. Silicijska dolina i HW - 0 bodova. Ili, teoretski, ima nesto sitno razvoja HW-a, ali na enterprise nivou i uletiti tamo je skoro kao dobitak na lotu. Bijah, vidjeh, vjerujte na rijec. 6. Rezime - da, moze se napraviti i dobra karijera i zarada i na HW-u (recimo, na nivou od HW-a do OS-a), no treba i orijentacija na vece sustave, picek je samo picek. Osobno sam glavni tehnicki specijalist - produkt specijalist okrenut HW aspektima price i ne bunim se. ![]() Ali, ne bavim se picekima, vec enterprise sustavima koji su bitno kompliciranija prica i traze poznavaoce svega.
![]() |
![]() |
#17 |
Premium moderator
|
![]() BTW molim te hoćeš li pogledati što ne valja sa onim skazijem? Pretty pliz ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() 2. Budem, cim ga nadjem i uhvatim vremena. BTW, ulovi me nekad u prolazu, mozda da navratis do firme i pokazem ti neke stvari. K tome, mozda, ako stignem, dovrsim prezentaciju enterprise storage sustava pa ju puknem negdje ovdje, ako ima interesa. ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Premium moderator
|
Budem navratio jednog dana pa da vidim kako izgleda "the real deal" ![]() Mislim da ima interesa, barem sam ja zaintereisran ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Prezentacija? Kakva prezentacija? Možda bi se i mogli nešto dogovoriti, mislim da bi bilo zainteresiranih ovdje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Osobno težim ka širokom znanju hardware-a i software-a. Ufff težak i spor proces...puno standarda i teorija, ali iz nekog razloga glupo mi je koristit software ako ne znam programirati u nekom višem prog. jeziku, a i onda, glupo je programirati u C++ ako ne znam ništa o assambly-u...a opet je glupo drmati po assamblyu ako ne znam ništa o registrima, logičkim sklopovima, booleanima i struji...to se zove BOLEST ![]() Ponajviše iz razloga jer nije moguće sve pohvatat a stalno prebacivanje samo zbunjuje. Inače što se tiče Hardware-a u HR....ne znam. Odi završi neku školu/fakultet uči procesore dan i noć pa za nekih 10-tak godina počneš raditi kao tehničar u IBM/Intelu...znojeći se da ne kihneš nad waferom ![]() Inače dobro je Old Iggy napisao, nije HW samo računalo ima toga koliko hoćeš i u drugim granama hardveraja. Evo kod nas bi dobro došao jedan koji bi popravljao kartice vrijedne 5000eura koje mijenjamo svako malo. Kartice proizvodi jedna firma tako da mogu nabit takvu visoku cijenu, ali inače nisu one nište napredne da opravdavaju takvu cijenu.Inače služe za upravljanje procesima rada "strojeva". Također se slažem sa horzom u svezi softwarea... Softwarsko tržište se sve više i više zasičuje...nedavno sam čitao o Indiji kako proizvode software za razna poslovanja po daleko jeftinijim cijenama od zapadnjačkih konkurenata. Osobno znam da softwarsko riješenje za HPB banku je napravila upravo jedna Indijska kompanija. Onda, znam da ima dosta programera, administratora koji crnče za jeftine pare...Uglavnom, opet je sve stvar sreće, gdje upadnete, koliko zananje imate, koliko to znanje ste sposobni prezentirati. Nerijetko se događa da ljudi sa daleko manje zanja, a vješti u komunikaciji naprave puno više od geekova iz doba amige koji su sposobni izprogramirati cijeli kernel preko vikenda u assamblyu dok paralelno prate sve epizode StarTrecka. ![]() Treba učiti sve po malo no istovremeno specijalizirati se za određeno područje+opće životno znanje, za onak...među ljudima. No ništa ne dolazi u trenu. Zato svi u Algoritam po "Assambly indepth!" ![]() Ajmo svi mi sa Pcekspert foruma napraviti vlastiti procesor u 4cm tehnolohiji izrade...nešto jednostavno cca tristotinjak logičkih vratašaca... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
To je dosta opsezno, pretpostavka je da ce biti vise PDF-ova, a napravio bi kao IB, a ne kao IB za tu i tu firmu kako mi moglo biti public zbog ugovora koje imam.
![]() |
![]() |
#23 |
Premium moderator
|
@ Striček odličan prijedlog, PcE proc! Predstavljamo vam PcE Ekspert Power procesor radnog takta 5 MHz! (i to takt nategnut do übera ![]() Hahaha 4 cm tehnolgoija izrade, barem se ne grijao previše jer bi površina jezgre bila ogromna ![]() Znojiti se nad wafferom Conroe ili još bolje Colwertown jezgri - neprocjenjivo ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
OK, dogovoreno za naš procesor. Codename: Galeb ili Orao "PCE core uno" 5mhz, 1B cache i "PCE no-core" za one koji se slabije ispeku na waferu (mogu poslužiti kao privjesak za ključeve, naušnice ili omanji radijatorčić) Neka netko kontaktira proizvođaće MB da izlazi novi socket 747 za PCE core liniju procesora... Eeee da..moramo početi u garaži, to nam garantira uspijeh! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Pronaci entuzijaste strojarstva, fine mehanike, hwa i softvera, spojiti ih u jednu uigranu ekipu i onda bi se moglo ciniti cuda. Jer jedan za sebe je sirotinja u danasnjim uvjetima rada i zivota. Kako iggy rece hw je samo kanta, ali spojiti tu kantu (mozak) s nekim mehanickim rjesenjima - tu jos ima prostora i to jako puno.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
Isto tako, nemojte gledati sve iz perspektive ove grupe, tj. iz PC svijeta (i to korisnickog) u globalu. Vec kad se krene prema jacim Intel serverima, a da ne govorim nadalje stvari su kompliciranije, teze, a time i cjenjenije i bolje placene.
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
![]() |
#30 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
|