|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
mjenjanje ventilatora na fortronu 350W
zanima me jeli netko mjenjao onaj 12cm ventilator na Fortron 350W PNF? Trenutno mi je to najglasniji (a time i preglasan) ventilator u kucistu (ustvari sad mi je sve skup izvan kucista jer ga modificiram....), pa bi ga mozda zamjenio necime sporijim? Moze li se to, i smije li se to... mislim ako stavim neki sa manjim rpm-om postoji li mogucnost pregrijavanja...neznam kako stvari stoje kod napajanja sta se toga tice... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
On glasan?! OMG! Jesi 100% siguran da je on?! Lijepo taj izvadiš, kupiš nešto tipa Sharkoon 120mm ili Papst i staviš fino unutra, a vent si spojiš na potenciometar, u iddleu držiš 5-7V, a u loadu isto tako ili po potrebi povečaš ako se grije. Ja sam u Coolermaster 450W stavio Chieftec 120mm (čuju se strašno ležajevi na 5V) i držim ga fiksno na 5V, nemam problema. Bitno je samo da napajanje ne izvlači sav vrući zrak iz kučišta.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Je, je, nije taj PNF tako tih. Dobro je meni Fleks govorio da si ostavim Deltu ![]() Ima i druga strana medalje:ako taj PNF dosta puse, tj. ima dobar protok zraka kzor njega, izbasi ispusni vent. Dobijes na tisini ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
...
Citiraj:
dakle novo napajanje da ne spajam na to na sto je spojeno staro nego da spojim na molex? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Isuse ako je taj PNF glasan ja sam gluh onda...prije nekih tjedan dana kad mi je komp bio u q***u pa idem ja isprobat kolko je glasan,i poiskljucujem sve ventove u kucistu i onak upalim komp,razlike u tisini kao da i nije bilo....
Zadnje izmijenjeno od: mislav_os. 02.03.2007. u 17:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Da, jer ćeš mu moći mijenjati broj okretaja sa potenciometrom ili ga spojiti na molex i birati 5/7/12 V.
![]() |
#7 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
sad mi je sve skup izvan kucista i to napajanje je dosta glasnije od BT-a, i enera koji je na HR-05ici |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
meni isto ne gine novi vent u napajanju, problem je šta je to jedini outtake vent... olakšavajuće je što imam vodenjaču na procesoru pa je to onda dosta hladnije nutra.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
ja nemam nijedan vent koji hice zrak van, a mislim da mi niti netreba... temperature su u redu (CPU ne prelazi 20 u idle-u i 35 u load-u, a chipset je konstantno oko 40...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
da to je ono iz ve-mila... vent nije prozujao al meni je trenutno napajanje izvan kucista pa mi je glasno...inace je to poznato kao jedno tisih napajanja. za tu lovu mislim da nema bolje |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
da stavio sam ruku i dole na BT i na HR-05 i rekao bi da je to to... cak mi se cini ovih 40C na chipsetu puno al zato mi je grafa u idle-u izmedu 50-60C, a u loadu iznad 80C ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Niti jedno niti drugo nije dobro. Prvo jer niti jedan vent neće raditi dobro, onda ti se oboje grije puno više. Imao takav slučaj sa 2 venta i nije bilo dobro - dapače, katastrofalne su temp. bile. A druga slika sucka jer se napajanje neće pošteno hladiti. Neznam dal ti je sada napajanje vruće ili ne (dok vent upuhuje), ali mislim da ti je bolje da zmisliš da vent na napajanju upuhuje u napajanje, a ovaj na ninju staviš sa strane nekako... IMO, takvo što bi ti bilo najbolje riješenje... EDIT: Nema problema, nisam nit ja puno drugačiji. Ponekad neke stvari smetneš sa uma ![]()
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 15.03.2007. u 00:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
joj ma nisam normalan... imam doma Scythe Mine i on moze biti na samo 2 pozicije i to me zbunilo pa sam odma zacrtao u glavi da ninja moze na iste te 2 ali radi se o tome da vent ne ovisi o poziciji ninje... bas sam biser. hvala sto si me podsjetio da opet malo ukljucim klikere |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|