|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
Cooler ne vrti na CPU fan prikljucku
E6300 + original cooler Gigabyte 965P-DS3 (rev 3.3) Problem je taj da kada spojim cooler koji sam dobio skupa sa procesorom na 4 pinski CPU_fan na maticnoj te ukljucim komp cooler se ne vrti. Naravno nisam cekao da vidim dali ce se on poceti vrtjeti vec sam odmah iskljucio komp. Dali se cooler odmah pocne vrtit ili on ceka da se proc zagrije? Inace kada prikljucim cooler na bilo koji drugi 3 pinski prikljucak na maticnoj cooler radi normalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Šta si odmah isključio, pa neće izgoriti hehe. Ostavi da ti uđe u win pa vidi. Očito je preko biosa naštiman broj rpm, tj. ne rpm.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pričekaj malo, upalit će se kasnije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
![]() stavio sam na cpu_fan ucitavaju se windosi cooler i dalje nemrda ulazim u windose i vidim pomak na cooleru pomaknu se za 1/4 kruga (passivni dio hladnjaka i dalje hladan), temp cpu-a 42 C. Da skratim...... nakon 10 sec u Toast-u poceo cooler da se kontinuirano vrti, temp 47 C. Iskljucio sam opciju za smart fun u biosu i to je to....... nisam znao da se na standardnim brzina Core procesori toliko malo griju. thx svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
jep, lijepo je to riješeno, meni susjed ima freezera, ali mu je odmah iza 120tka. tako da je vent od freezera maknuo, i spojio 120tku na taj cpu header ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BMW ///MPower
|
evo ovako da se i ja nadovezen imam Abit AW9D-MAX i kad sam stavlja procesor nisam ni proba kako radi sa tvornickim hladnjakom nego sam odma stvija pasivni hladnjak bez ventilatora TT sonic tower i comp mi je ispusta ne neke zvukovne signale i nije tija podizat windowse problem san slucajno rijesija tako sta sam isprobao 1000 kombinacija i nakon sta san comp 100 puta rastavija ukljucija sam jedan od ventilator po kocistu na CPUfan i sve je radilo kako triba!!!!! koja im je to fora ovo mi je 5 ploca koju koristim i prije nisan ima iskustva sa takvim stvarima ????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Uf-uf, gumilastika jezik. Koristi interpunkcije, jedva sam shvatio što si rekao ![]() Intel (i Abit) se žele osigurati od pregrijavanja (i uništavanje procesora/matične) pa se zato ne pali računalo dok nema ventilatora na tom priključku. Kasnije se to u BIOS-u isključi. Fora je dobra jer štiti tvoju investiciju. A matična ne može znati da ti imaš Sonic Tower gore ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
|
|