|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
virus ili ?
upalim komp i na osobno zgražanje windows traži lozinku za login, a uopće nije namješteno u user accountu da traži lozinku, i sad se ne mogu logirat jer koju god lozinku upišem ne prihvaća. jel to virus? kako uć i spast podatke pošto je sve na 1 particiji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imaš programe kojima možeš promijeniti trenutni pass i staviti neki svoj tako da nemaš potrebe za spašavanjem podataka. Na pamet mi pada Active Password Changer. Proguglaj malo pa ćeš ga naći.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
a pa upisi password, ak prilikom instalacije nisi odabrao, tj apisao password, onda samo ostavi polje passworda prazno i lupi enter ![]() To se obicno desi kad instaliras neke programe, koji iz nekog razloga onda promjene user login interface...
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Hajde probaj ući u Windowse bez da išta upišeš. Samo klikni za ulaz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kod log in screena stisni dva puta CTRL+ALT+DEL, upiši gore Administrator, lozinku ostavi praznu (ako je nisi upisao tijekom instalacije Windowsa), logiraj se, spasi podatke i kasnije se bezbrižno možeš igrati s probijanjem lozinke na svom accountu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
nije uspjelo, al zanimljivo da nije nikakav program nedavno instaliran. mogu li se spojit 2 kompa pa da prenesem podatke? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
In the lab...
Datum registracije: Feb 2006
|
izvadi disk iz prvoga kompa, spoji na neki drugi (ako imaš ili kod frenda) snimi podatke koji su ti važni i onda možeš raditi što te volja.
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Čovjek
|
Ili nabavi neku "Live" verziju Windowsa (ili Linuxa, ali ako nisi upoznat s Linuxom bolje Windowsa. "Live" je verzija koju pokrećeš s CD-a - sistem se očita u ram (naravno sistem je pojednostavljen, te su gore instalirani razni korisni programi). Takvi Windowsi su ful korisni, mene su par puta spasili iz neugodnih situacija. E sad, ne sjećam se može li se iz takvih Windowsa napraviti nova particija - ako može, napravi particiju i prebaci podatke koji su ti važni (npr. mail account, postavke aplikacija iz "Applications" foldera itd.) na tu particiju. I btw. što ti bi da imaš samo jednu particiju na kompu? To samo po sebi priziva nevolje. U svakom slučaju, u ladici s stvarima za komp IMHO obavezno je imati "Live" Windowse, Ultimate Boot CD i Hiren's Boot CD - to su ultra korisni alati. Neophodno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
to zapravo i nije moj komp al jednostavnije mi je pisat u prvom licu, moram vidt imal di za skinut ta live verzija |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
all you need is freeware
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
![]() EDIT: ooooops, pročitao sam još jednom kaj si napisao ![]() ![]() ![]() ništa, ništa, zaboravi ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Na Hiren's Boot CD-u imaš alate za mijenjanje passa BIOS-a, vindoza,... Popis programa http://www.hiren.info/pages/bootcd
![]() |
#13 |
Registered User
|
skino sam live windows, samo da bi se boot-o treba ga spržt s alcoholom a to meni nije jasno |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
N00B
|
Možeš provat sa Ultra ISO ili Power ISO samo otvoris image toga windows live preko Ultra ISO ili Power ISO i stavis burn... EDIT:Ako hoceš baš preko alcohola onda ides na tragač slika odaberes particiju i kad ti pronađe image fajlove samo desni klik i dodavanje slike |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
uspio sam sa iso. e sad, taj live wndws se boota i imam pregled nad fileovima al ne mogu ništa s njima, mislio sam ih spržit al neće da otvori neru premda sam ga ponovo instalirao. otvorim comand prompt i imam raznih opcija među kojima i create,delete,...(partition) al što god upišem prvo mi još nešto izlista al na kraju ništa, al možda ni ja nisam upiso prave naredbe. , mislio sam prenest na usb al ga ne očitava. kako bi spasio fileove? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Čovjek
|
Ultimate Boot CD: http://www.ultimatebootcd.com/ Hiren's Boot CD: http://www.hiren.info/pages/bootcd Ultimate Boot Cd možeš skinuti s te stranice, a Hiren's ćeš morati potražiti negdje drugdje (npr na nekom od torrent trackera). Oba imaju alate za particioniranje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
koji sam ja idiot tek maloprije skužim reply od coconuta za password changer, i probam ja s tim, resetiram sve lozinke i ništa,al zanimljivo da mi ne kaže invalid il incorrect password nego korisnik is not available il users domain is not available tako nešto nisam siguran. sad idem skinut hiren-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
nisam uspio s hirenom jer kako god pokušam napravt particiju uvijk javlja neke errore ili što god. babaloo kažeš da bi mogo izvadt hard i spojit na drugi komp,to bi ja i napravjo al nisam nikad radio, el to komplicirano? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
ipak sam uspio spast podatke sa hirenom. fala svima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Čovjek
|
Ok, a od sad ubuduće uvijek koristi minimalno dvije particije, spasit će te mnogo glavobolja u budućnosti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|