![]() |
virus ili ?
upalim komp i na osobno zgražanje windows traži lozinku za login, a uopće nije namješteno u user accountu da traži lozinku, i sad se ne mogu logirat jer koju god lozinku upišem ne prihvaća. jel to virus? kako uć i spast podatke pošto je sve na 1 particiji?
|
Imaš programe kojima možeš promijeniti trenutni pass i staviti neki svoj tako da nemaš potrebe za spašavanjem podataka. Na pamet mi pada Active Password Changer. Proguglaj malo pa ćeš ga naći.
|
a pa upisi password, ak prilikom instalacije nisi odabrao, tj apisao password, onda samo ostavi polje passworda prazno i lupi enter :D
To se obicno desi kad instaliras neke programe, koji iz nekog razloga onda promjene user login interface... |
Hajde probaj ući u Windowse bez da išta upišeš. Samo klikni za ulaz.
|
Kod log in screena stisni dva puta CTRL+ALT+DEL, upiši gore Administrator, lozinku ostavi praznu (ako je nisi upisao tijekom instalacije Windowsa), logiraj se, spasi podatke i kasnije se bezbrižno možeš igrati s probijanjem lozinke na svom accountu.
|
nije uspjelo, al zanimljivo da nije nikakav program nedavno instaliran. mogu li se spojit 2 kompa pa da prenesem podatke?
|
Ne možeš zato jer moraš prvo ući u Windowse da bi moga kontrolirati LAN između 2 uređaja!
Znači ako nisi s ovim kompom u Windowsima, ne vidiš taj komp preko drugog kompa:) |
izvadi disk iz prvoga kompa, spoji na neki drugi (ako imaš ili kod frenda) snimi podatke koji su ti važni i onda možeš raditi što te volja.
|
Ili nabavi neku "Live" verziju Windowsa (ili Linuxa, ali ako nisi upoznat s Linuxom bolje Windowsa. "Live" je verzija koju pokrećeš s CD-a - sistem se očita u ram (naravno sistem je pojednostavljen, te su gore instalirani razni korisni programi).
Takvi Windowsi su ful korisni, mene su par puta spasili iz neugodnih situacija. E sad, ne sjećam se može li se iz takvih Windowsa napraviti nova particija - ako može, napravi particiju i prebaci podatke koji su ti važni (npr. mail account, postavke aplikacija iz "Applications" foldera itd.) na tu particiju. I btw. što ti bi da imaš samo jednu particiju na kompu? To samo po sebi priziva nevolje. U svakom slučaju, u ladici s stvarima za komp IMHO obavezno je imati "Live" Windowse, Ultimate Boot CD i Hiren's Boot CD - to su ultra korisni alati. Neophodno. |
to zapravo i nije moj komp al jednostavnije mi je pisat u prvom licu, moram vidt imal di za skinut ta live verzija
|
Citiraj:
EDIT: ooooops, pročitao sam još jednom kaj si napisao :D:care::lol2: ništa, ništa, zaboravi :D |
Na Hiren's Boot CD-u imaš alate za mijenjanje passa BIOS-a, vindoza,... Popis programa http://www.hiren.info/pages/bootcd
|
skino sam live windows, samo da bi se boot-o treba ga spržt s alcoholom a to meni nije jasno
|
Možeš provat sa Ultra ISO ili Power ISO samo otvoris image toga windows live preko Ultra ISO ili Power ISO i stavis burn...
EDIT:Ako hoceš baš preko alcohola onda ides na tragač slika odaberes particiju i kad ti pronađe image fajlove samo desni klik i dodavanje slike |
uspio sam sa iso. e sad, taj live wndws se boota i imam pregled nad fileovima al ne mogu ništa s njima, mislio sam ih spržit al neće da otvori neru premda sam ga ponovo instalirao. otvorim comand prompt i imam raznih opcija među kojima i create,delete,...(partition) al što god upišem prvo mi još nešto izlista al na kraju ništa, al možda ni ja nisam upiso prave naredbe. , mislio sam prenest na usb al ga ne očitava. kako bi spasio fileove?
|
Ultimate Boot CD:
http://www.ultimatebootcd.com/ Hiren's Boot CD: http://www.hiren.info/pages/bootcd Ultimate Boot Cd možeš skinuti s te stranice, a Hiren's ćeš morati potražiti negdje drugdje (npr na nekom od torrent trackera). Oba imaju alate za particioniranje. |
koji sam ja idiot tek maloprije skužim reply od coconuta za password changer, i probam ja s tim, resetiram sve lozinke i ništa,al zanimljivo da mi ne kaže invalid il incorrect password nego korisnik is not available il users domain is not available tako nešto nisam siguran. sad idem skinut hiren-a
|
Ma sam si skini Passware Kit i deri :zdero2:
|
nisam uspio s hirenom jer kako god pokušam napravt particiju uvijk javlja neke errore ili što god. babaloo kažeš da bi mogo izvadt hard i spojit na drugi komp,to bi ja i napravjo al nisam nikad radio, el to komplicirano?
|
ipak sam uspio spast podatke sa hirenom.
fala svima:respekt: |
Ok, a od sad ubuduće uvijek koristi minimalno dvije particije, spasit će te mnogo glavobolja u budućnosti.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:29. |