Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.07.2011., 12:51   #1
appleI
Registered User

Datum registracije: Jul 2011
Full Hd materijal

Pozdrav,
problem je u tome što kada prenesem usb-om filmove sa kamere na komp,filmićima vidno opada kvaliteta premda su još uvijek u full hd rezoluciji.E sad,dali se to događa zato što filmove prenosim sa usb-om ili je neki drugi uzrok u pitanju?
Hvala
appleI je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2011., 14:40   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Da, prijenos materijala s kamere na komp putem usb-a degradira sam materijal. Ako kamera ima firewire, upotrijebi njega za prijenos pa neće dolaziti do njegove degradacije, a i imati ćeš veću brzinu prijenosa na komp.
Oglas

Oglas
Staro 21.07.2011., 21:11   #3
appleI
Registered User

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Da, prijenos materijala s kamere na komp putem usb-a degradira sam materijal. Ako kamera ima firewire, upotrijebi njega za prijenos pa neće dolaziti do njegove degradacije, a i imati ćeš veću brzinu prijenosa na komp.
nema firewire,postoji li neki adapter za usb? dali kvaliteta snimke opada ako prenosim direktno sa sd kartice na komp(na kompjuteru postoji utor za sd karticu)?
Staro 23.07.2011., 05:37   #4
joolka
music freak

joolka's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
ne mogu vjerovat ??

pa zar nije ovo doba digitale,kako opada ?..ako neki hd materijal ima odredjen broj megabayta i kao takav se prenese na bilo koji medij (dvd,cd ili stick) kako je moguce da kvaliteta moze pasti ili se ovdje odnosi na capture preko usb-a ,to je vec donekle logicnije ?
Staro 23.07.2011., 07:29   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nažalost, tako je. Odavno se zna da se o radi o problemu propusnosti usb-a.
Problem je i to što materijal izgleda izvrsno na ekranu kamere, ali kad ga se rastegne na veliki ekran kompa onda ispadne koma. Dakle, upitna je i sama kamera (nije naveo o kojoj se radi) tj. gledatelju.
Staro 23.07.2011., 11:02   #6
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
to s USB je stara stvar, čak i kada nije HD materijal u pitanju
appleI - ako ideš direktno s kartice kopirati na komp, dobiješ sirovu datoteku takva kakva je. Bez gubitaka na kvaliteti i ostalog. Jedino ne znam u kom formatu ti kamera snima, pa ti jedino ostaje konverzija u neki drugi format, ako ima potrebe za time.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2011., 12:26   #7
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Moram priznati da ovo niti meni nije jasno. Nema mi smisla da se dolazi do promjene u podacima zbog transfera putem USB-a.
morph je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2011., 12:39   #8
bAKa-47
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Apr 2010
ja ovo prvi puta cujem....znam da cesto kamere imaju svoje neke xy formate pa cesto prebacivanjem slika i filmova na kompjuter zna biti pada u kvaliteti. Al ovo za usb prvi put cujem
bAKa-47 je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2011., 13:02   #9
appleI
Registered User

kamera je sony cx 116
Staro 23.07.2011., 16:44   #10
Pawzilla
Premium
Moj komp

Pawzilla's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Decki, netko se tu drogira.. Ajmo ovako:

Kamera je ova:

http://www.sony.hr/product/cam-high-...ick/hdr-cx116e

Filmski format:
Visoka rezolucija, AVCHD (1920 x 1080, 1440 x 1080) / standardna rezolucija, MPEG2

Medij za snimanje:
8 GB interne memorije, Memory Stick PRO Duo Mark II, Memory Stick PRO-HG Duo, SD/SDHC/SDXC memorijska kartica (klasa 4 ili viša)

Ako je u kameri neka flash memorija, vjerojatno kao i memory stick, samo zalemljena, ako ju komp prepoznaje kao prijenosni disk nekog standardnog FS-a, ako je video kodiran u MPEG2 formatu i ima neku veličinu i ekstenziju, po svakoj logici, da je prenesen USB-om, firewire-om ili lopatom, on dalje ima istu veličinu i ekstenziju...

Druga stvar je streaming, gdje je video ograničen bandwidh-om, pa da bi bilo dovoljno FPS-a se koristi niža rezolucija, ali ovdje definitivno ne...
Pawzilla je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.07.2011., 17:21   #11
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Također tvrdim da nikakvog gubitka u kvaliteti ne smije bit čim god se prenosilo.
Vjerojatno mu izgleda bolja slika na ekrančiću od kamere zato što je manje dijagonale i rezolucije od pc monitora.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2011., 17:29   #12
begi
Premium
Moj komp

begi's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Po meni najednostavnije je prebačeni fajl pregledati s nekim programčićem koji će isčitati sve njegove karakteristike. Ja sam davno radio s nekim mislim da se zove Gost, a vjerojatno podržava i full HD formate.
begi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno