|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2011
|
Full Hd materijal
Pozdrav, problem je u tome što kada prenesem usb-om filmove sa kamere na komp,filmićima vidno opada kvaliteta premda su još uvijek u full hd rezoluciji.E sad,dali se to događa zato što filmove prenosim sa usb-om ili je neki drugi uzrok u pitanju? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Da, prijenos materijala s kamere na komp putem usb-a degradira sam materijal. Ako kamera ima firewire, upotrijebi njega za prijenos pa neće dolaziti do njegove degradacije, a i imati ćeš veću brzinu prijenosa na komp.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
nema firewire,postoji li neki adapter za usb? dali kvaliteta snimke opada ako prenosim direktno sa sd kartice na komp(na kompjuteru postoji utor za sd karticu)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
pa zar nije ovo doba digitale,kako opada ?..ako neki hd materijal ima odredjen broj megabayta i kao takav se prenese na bilo koji medij (dvd,cd ili stick) kako je moguce da kvaliteta moze pasti ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nažalost, tako je. Odavno se zna da se o radi o problemu propusnosti usb-a. Problem je i to što materijal izgleda izvrsno na ekranu kamere, ali kad ga se rastegne na veliki ekran kompa onda ispadne koma. Dakle, upitna je i sama kamera (nije naveo o kojoj se radi) tj. gledatelju.
![]() |
#6 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
to s USB je stara stvar, čak i kada nije HD materijal u pitanju ![]() appleI - ako ideš direktno s kartice kopirati na komp, dobiješ sirovu datoteku takva kakva je. Bez gubitaka na kvaliteti i ostalog. Jedino ne znam u kom formatu ti kamera snima, pa ti jedino ostaje konverzija u neki drugi format, ako ima potrebe za time. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Moram priznati da ovo niti meni nije jasno. Nema mi smisla da se dolazi do promjene u podacima zbog transfera putem USB-a. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
kamera je sony cx 116 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Decki, netko se tu drogira.. Ajmo ovako: Kamera je ova: http://www.sony.hr/product/cam-high-...ick/hdr-cx116e Filmski format: Visoka rezolucija, AVCHD (1920 x 1080, 1440 x 1080) / standardna rezolucija, MPEG2 Medij za snimanje: 8 GB interne memorije, Memory Stick PRO Duo Mark II, Memory Stick PRO-HG Duo, SD/SDHC/SDXC memorijska kartica (klasa 4 ili viša) Ako je u kameri neka flash memorija, vjerojatno kao i memory stick, samo zalemljena, ako ju komp prepoznaje kao prijenosni disk nekog standardnog FS-a, ako je video kodiran u MPEG2 formatu i ima neku veličinu i ekstenziju, po svakoj logici, da je prenesen USB-om, firewire-om ili lopatom, on dalje ima istu veličinu i ekstenziju... Druga stvar je streaming, gdje je video ograničen bandwidh-om, pa da bi bilo dovoljno FPS-a se koristi niža rezolucija, ali ovdje definitivno ne... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Također tvrdim da nikakvog gubitka u kvaliteti ne smije bit čim god se prenosilo. Vjerojatno mu izgleda bolja slika na ekrančiću od kamere zato što je manje dijagonale i rezolucije od pc monitora.
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Po meni najednostavnije je prebačeni fajl pregledati s nekim programčićem koji će isčitati sve njegove karakteristike. Ja sam davno radio s nekim mislim da se zove Gost, a vjerojatno podržava i full HD formate. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|