PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Full Hd materijal (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=217983)

appleI 21.07.2011. 12:51

Full Hd materijal

Pozdrav,
problem je u tome što kada prenesem usb-om filmove sa kamere na komp,filmićima vidno opada kvaliteta premda su još uvijek u full hd rezoluciji.E sad,dali se to događa zato što filmove prenosim sa usb-om ili je neki drugi uzrok u pitanju?
Hvala

coconut 21.07.2011. 14:40

Da, prijenos materijala s kamere na komp putem usb-a degradira sam materijal. Ako kamera ima firewire, upotrijebi njega za prijenos pa neće dolaziti do njegove degradacije, a i imati ćeš veću brzinu prijenosa na komp.

appleI 21.07.2011. 21:11

Citiraj:

Autor coconut (Post 1944650)
Da, prijenos materijala s kamere na komp putem usb-a degradira sam materijal. Ako kamera ima firewire, upotrijebi njega za prijenos pa neće dolaziti do njegove degradacije, a i imati ćeš veću brzinu prijenosa na komp.

nema firewire,postoji li neki adapter za usb? dali kvaliteta snimke opada ako prenosim direktno sa sd kartice na komp(na kompjuteru postoji utor za sd karticu)?

joolka 23.07.2011. 05:37

Citiraj:

Autor coconut (Post 1944650)

ne mogu vjerovat ??

pa zar nije ovo doba digitale,kako opada ?..ako neki hd materijal ima odredjen broj megabayta i kao takav se prenese na bilo koji medij (dvd,cd ili stick) kako je moguce da kvaliteta moze pasti :stoopid: ili se ovdje odnosi na capture preko usb-a ,to je vec donekle logicnije ?

coconut 23.07.2011. 07:29

Nažalost, tako je. Odavno se zna da se o radi o problemu propusnosti usb-a.
Problem je i to što materijal izgleda izvrsno na ekranu kamere, ali kad ga se rastegne na veliki ekran kompa onda ispadne koma. Dakle, upitna je i sama kamera (nije naveo o kojoj se radi) tj. gledatelju.

tor 23.07.2011. 11:02

to s USB je stara stvar, čak i kada nije HD materijal u pitanju ;)
appleI - ako ideš direktno s kartice kopirati na komp, dobiješ sirovu datoteku takva kakva je. Bez gubitaka na kvaliteti i ostalog. Jedino ne znam u kom formatu ti kamera snima, pa ti jedino ostaje konverzija u neki drugi format, ako ima potrebe za time.

morph 23.07.2011. 12:26

Moram priznati da ovo niti meni nije jasno. Nema mi smisla da se dolazi do promjene u podacima zbog transfera putem USB-a.:stoopid:

bAKa-47 23.07.2011. 12:39

ja ovo prvi puta cujem....znam da cesto kamere imaju svoje neke xy formate pa cesto prebacivanjem slika i filmova na kompjuter zna biti pada u kvaliteti. Al ovo za usb prvi put cujem

appleI 23.07.2011. 13:02

kamera je sony cx 116

Pawzilla 23.07.2011. 16:44

Decki, netko se tu drogira.. Ajmo ovako:

Kamera je ova:

http://www.sony.hr/product/cam-high-...ick/hdr-cx116e

Filmski format:
Visoka rezolucija, AVCHD (1920 x 1080, 1440 x 1080) / standardna rezolucija, MPEG2

Medij za snimanje:
8 GB interne memorije, Memory Stick PRO Duo Mark II, Memory Stick PRO-HG Duo, SD/SDHC/SDXC memorijska kartica (klasa 4 ili viša)

Ako je u kameri neka flash memorija, vjerojatno kao i memory stick, samo zalemljena, ako ju komp prepoznaje kao prijenosni disk nekog standardnog FS-a, ako je video kodiran u MPEG2 formatu i ima neku veličinu i ekstenziju, po svakoj logici, da je prenesen USB-om, firewire-om ili lopatom, on dalje ima istu veličinu i ekstenziju...

Druga stvar je streaming, gdje je video ograničen bandwidh-om, pa da bi bilo dovoljno FPS-a se koristi niža rezolucija, ali ovdje definitivno ne...

fanATIk 23.07.2011. 17:21

Također tvrdim da nikakvog gubitka u kvaliteti ne smije bit čim god se prenosilo.
Vjerojatno mu izgleda bolja slika na ekrančiću od kamere zato što je manje dijagonale i rezolucije od pc monitora.

begi 23.07.2011. 17:29

Po meni najednostavnije je prebačeni fajl pregledati s nekim programčićem koji će isčitati sve njegove karakteristike. Ja sam davno radio s nekim mislim da se zove Gost, a vjerojatno podržava i full HD formate.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:08.