|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
nesinkronizirani zvuk i video pri kodiranju
evo pokušavao sam milijun načina. S kojim programom i kako napraviti da su zvuk i video sinkronizirani pri kodiranju u xvid/divx? Probao s VDm-om, AGK-om(tu je još najbolje, zvuk zna kasniti do 0.5s). Kad kodiram video kasete u divx onda je još zadovoljavajuće jer stavim u virtal dub, video kompresija u divx, audio kompresija ACM192 kb/s, i kašnjenje slike za zvukom nije toliko uočljivo, al ako kodiram neki stari crtani film, onda dolazi do kašnjenja(čak mi se čini da je na početku normalno, a pri kraju je kašnjenje veće) S kojim programom se može napraviti da nedolazi do desinkronizacije i koja je ključna opcija? /*molim bez interleaving funkcije u virtual dubu, ako je ikako moguće*/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Odakle je dobiveni video? Sa TV kartice ili...? Ako je, snimaj sve u MPEG-2, kasnije provuci kroz PVAStrumento i demuxaj u M2V i MP2, to ubaci u MPEG Video Wizard, odreži što ti ne treba, snimi i kodiraj u DivX/XviD pomoću AutoGK-a. To bi bilo ono na brzinu...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
o hvala, hvala, al smo brzi gle već sam pokušavao s PVASom, al nisu mi jasne ove M2V i MP2 fore, to sam nešt isprobavao s MPG2CUTom, ajd mi to malo pojasni šta trebam s tim radit(zašto trebaju biti ta dva, jel jedno ide pod zvuk, a drugo pod video u autogk-u : hitthewa : bonker : ovo demuxaj to mi malo pojasni to nekontam ) da to je snimano s tv-kartice, nešto je snimano kao MPEG, a nešto kao DVD jel DVD isto MPEG : bonker : ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
all you need is freeware
Datum registracije: Dec 2006
|
DVD video ti je u principu MPEG-2 zapis plus titlovi sve muxano u vobove plus još neke informacijske datoteke. daklem, u principu isto. Ako ne uspiješ s ovim kaj je domy rekel možeš još probati demuxati i s ProjectX-om. Caka ti je u tome da dosta programa zna krivo odraditi posao muxanja pa naizgled audio i video nisu sinkronizirani, a kad se demuxa ispada da jesu. Da si olakšaš posao, demuxani video pregledavaj s Media Player Classicom jer automatski loada audio i video istog imena. Nije bogzna kakva pomoć al meni je to poprilično kul opcija. Ako ništa od toga ne uspije, jednostavno ubaci video u Vegas ili Premiere i poštelaj u njemu i izbaci samo zvuk te ga muxaj s originalnim videom da ga ne moraš rekompresirati. Također ako imaš dovoljno mjesta na disku ne prebacuj s videa a disk u MPEG2 format već u avi s HuffYuv codecom.
![]() |
#5 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
@domy_os: zašto mi zvuk pojuri(dosta je ubrzan zvuk, PVAS mi izbaci dva filea; jedan je M2V i taj stavim u Uleadu kao video i izbaci mi još jedan to bi trebao biti MP2 i njega stavim u audio traku, no niuopće se zvuk nepoklapa, zvuk bude gotov prije polovice filma) kada napravim taj demux(jel trebam kliknuti u PVASu na demux, pa zatim upišem da mi je video file M2V, a audio file MP2, a audio codec AC3) jel treba možda nešto drugo, jel ja nešto krivo radim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
Otvori ga u nekom playeru pa vidi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
Ma samo taj dobiveni MPEG ubaci u PVAStrumento, klikni demux, start i pričekaj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
all you need is freeware
|
aj probaj s ProjectX demuxati a dvd authoring napraviti s DVDLab PRo : goood :
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
all you need is freeware
|
hmmmm, bajdvej, aj pogledaj propertiese od tog audio fajla da nije kojim slučajem kodiran u 22050 hz. malo vjerojatno, al sumnjivo mi je to što kažeš da zvuk završi prije polovice filma
![]() |
#12 |
Premium
|
evo ProjectX riješio stvar, dakle demuxao u dva filea, oba ubacio u Ulead VS, zvuk, slika, sve lijepo radi i poklapa se, stavim od toga napraviti video file(s UVS-om) i postavim settings(same as project settings), napravim video file 2.8GB, preko Virtual Duba ga kodiram u XVID (AS@L5), isto sve fino zvuk i slika se poklapaju, ali onda hladan tuš....2.09 GB za 45min video materijala a materijal se smanjio samo za 800MB?!?!, jel to inače tako normalno, jer kada sam prije kodirao s interleaving đendarenjem fileovi su bili 40-350MB, a sad 2GB, pa onda mi se i neisplati kodirati, sigurno imate neka caka što sam krivo napravio @mrga: jel mi možeš pojasnit taj DVD authoring, za šta to služi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
all you need is freeware
|
pa kodiraj ga u xvid s GordianKnotom. dvd authoring ti je izrada dvd-a kakve posuđuješ u videoteci - meniji i te šeme. nije bitno, zaboravio sam da bacaš u xvid
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
e da, kad podesim onak kak je tor objasnio(xvid codec), nakon kodiranja file bude oko 40MB ali ga nijedan player ne može čitati, zašto je to tako? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
all you need is freeware
|
otvoriš ga s gspotom i on ti bu rekel jel fajl ok i kaj ti fali. radi s gordianknotom, on samo izgleda komplicirano, al ak radiš po doom9 tutorijalu zbilja je super jednostavan.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|