![]() |
nesinkronizirani zvuk i video pri kodiranju
evo pokušavao sam milijun načina. S kojim programom i kako napraviti da su zvuk i video sinkronizirani pri kodiranju u xvid/divx? Probao s VDm-om, AGK-om(tu je još najbolje, zvuk zna kasniti do 0.5s). Kad kodiram video kasete u divx onda je još zadovoljavajuće jer stavim u virtal dub, video kompresija u divx, audio kompresija ACM192 kb/s, i kašnjenje slike za zvukom nije toliko uočljivo, al ako kodiram neki stari crtani film, onda dolazi do kašnjenja(čak mi se čini da je na početku normalno, a pri kraju je kašnjenje veće)
S kojim programom se može napraviti da nedolazi do desinkronizacije i koja je ključna opcija? /*molim bez interleaving funkcije u virtual dubu, ako je ikako moguće*/ |
Odakle je dobiveni video? Sa TV kartice ili...? Ako je, snimaj sve u MPEG-2, kasnije provuci kroz PVAStrumento i demuxaj u M2V i MP2, to ubaci u MPEG Video Wizard, odreži što ti ne treba, snimi i kodiraj u DivX/XviD pomoću AutoGK-a. To bi bilo ono na brzinu...
|
o hvala, hvala, al smo brzi
gle već sam pokušavao s PVASom, al nisu mi jasne ove M2V i MP2 fore, to sam nešt isprobavao s MPG2CUTom, ajd mi to malo pojasni šta trebam s tim radit(zašto trebaju biti ta dva, jel jedno ide pod zvuk, a drugo pod video u autogk-u : hitthewa : bonker : ovo demuxaj to mi malo pojasni to nekontam ) da to je snimano s tv-kartice, nešto je snimano kao MPEG, a nešto kao DVD jel DVD isto MPEG : bonker : ? |
Citiraj:
Također ako imaš dovoljno mjesta na disku ne prebacuj s videa a disk u MPEG2 format već u avi s HuffYuv codecom. |
Citiraj:
|
@domy_os: zašto mi zvuk pojuri(dosta je ubrzan zvuk, PVAS mi izbaci dva filea; jedan je M2V i taj stavim u Uleadu kao video i izbaci mi još jedan to bi trebao biti MP2 i njega stavim u audio traku, no niuopće se zvuk nepoklapa, zvuk bude gotov prije polovice filma) kada napravim taj demux(jel trebam kliknuti u PVASu na demux, pa zatim
upišem da mi je video file M2V, a audio file MP2, a audio codec AC3) jel treba možda nešto drugo, jel ja nešto krivo radim? |
Otvori ga u nekom playeru pa vidi...
|
Citiraj:
jel možda treba prvo napraviti PS pa onda taj PS demuxat, ajd idem sad to probat |
Ma samo taj dobiveni MPEG ubaci u PVAStrumento, klikni demux, start i pričekaj.
|
Citiraj:
|
hmmmm, bajdvej, aj pogledaj propertiese od tog audio fajla da nije kojim slučajem kodiran u 22050 hz. malo vjerojatno, al sumnjivo mi je to što kažeš da zvuk završi prije polovice filma
|
Citiraj:
@mrga: jel mi možeš pojasnit taj DVD authoring, za šta to služi? |
pa kodiraj ga u xvid s GordianKnotom.
dvd authoring ti je izrada dvd-a kakve posuđuješ u videoteci - meniji i te šeme. nije bitno, zaboravio sam da bacaš u xvid |
Citiraj:
e da, kad podesim onak kak je tor objasnio(xvid codec), nakon kodiranja file bude oko 40MB ali ga nijedan player ne može čitati, zašto je to tako? |
otvoriš ga s gspotom i on ti bu rekel jel fajl ok i kaj ti fali.
radi s gordianknotom, on samo izgleda komplicirano, al ak radiš po doom9 tutorijalu zbilja je super jednostavan. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:14. |