PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   nesinkronizirani zvuk i video pri kodiranju (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=61178)

Buger 20.02.2007. 22:03

nesinkronizirani zvuk i video pri kodiranju

evo pokušavao sam milijun načina. S kojim programom i kako napraviti da su zvuk i video sinkronizirani pri kodiranju u xvid/divx? Probao s VDm-om, AGK-om(tu je još najbolje, zvuk zna kasniti do 0.5s). Kad kodiram video kasete u divx onda je još zadovoljavajuće jer stavim u virtal dub, video kompresija u divx, audio kompresija ACM192 kb/s, i kašnjenje slike za zvukom nije toliko uočljivo, al ako kodiram neki stari crtani film, onda dolazi do kašnjenja(čak mi se čini da je na početku normalno, a pri kraju je kašnjenje veće)

S kojim programom se može napraviti da nedolazi do desinkronizacije i koja je ključna opcija?

/*molim bez interleaving funkcije u virtual dubu, ako je ikako moguće*/

domy_os 20.02.2007. 22:07

Odakle je dobiveni video? Sa TV kartice ili...? Ako je, snimaj sve u MPEG-2, kasnije provuci kroz PVAStrumento i demuxaj u M2V i MP2, to ubaci u MPEG Video Wizard, odreži što ti ne treba, snimi i kodiraj u DivX/XviD pomoću AutoGK-a. To bi bilo ono na brzinu...

Buger 20.02.2007. 22:13

o hvala, hvala, al smo brzi

gle već sam pokušavao s PVASom, al nisu mi jasne ove M2V i MP2 fore, to sam nešt isprobavao s MPG2CUTom, ajd mi to malo pojasni šta trebam s tim radit(zašto trebaju biti ta dva, jel jedno ide pod zvuk, a drugo pod video u autogk-u : hitthewa : bonker : ovo demuxaj to mi malo pojasni to nekontam )

da to je snimano s tv-kartice, nešto je snimano kao MPEG, a nešto kao DVD

jel DVD isto MPEG : bonker : ?

mrga 21.02.2007. 07:40

Citiraj:

Autor blablu (Post 652390)

DVD video ti je u principu MPEG-2 zapis plus titlovi sve muxano u vobove plus još neke informacijske datoteke. daklem, u principu isto. Ako ne uspiješ s ovim kaj je domy rekel možeš još probati demuxati i s ProjectX-om. Caka ti je u tome da dosta programa zna krivo odraditi posao muxanja pa naizgled audio i video nisu sinkronizirani, a kad se demuxa ispada da jesu. Da si olakšaš posao, demuxani video pregledavaj s Media Player Classicom jer automatski loada audio i video istog imena. Nije bogzna kakva pomoć al meni je to poprilično kul opcija. Ako ništa od toga ne uspije, jednostavno ubaci video u Vegas ili Premiere i poštelaj u njemu i izbaci samo zvuk te ga muxaj s originalnim videom da ga ne moraš rekompresirati.

Također ako imaš dovoljno mjesta na disku ne prebacuj s videa a disk u MPEG2 format već u avi s HuffYuv codecom.

domy_os 21.02.2007. 08:44

Citiraj:

Autor blablu (Post 652390)
o hvala, hvala, al smo brzi

gle već sam pokušavao s PVASom, al nisu mi jasne ove M2V i MP2 fore, to sam nešt isprobavao s MPG2CUTom, ajd mi to malo pojasni šta trebam s tim radit(zašto trebaju biti ta dva, jel jedno ide pod zvuk, a drugo pod video u autogk-u : hitthewa : bonker : ovo demuxaj to mi malo pojasni to nekontam )

da to je snimano s tv-kartice, nešto je snimano kao MPEG, a nešto kao DVD

Kad neki MPEG provučeš kroz PVAStrumento, on će neispravne GOP kodove popraviti i demuxati ga u M2V (video) te MP2 (audio). Budući da do sad nisam radio u MPG2CUT-u, ne znam kakva je shema s njim. Za MPEG obradu koristim MPEG Video Wizard u koji možeš bez problema učitati obje dobivene datoteke. Video datoteku pukneš u video traku, a audio datoteku u audio traku. Obje naravno pomakneš skroz na početak. Pogledaš da li je sinkronizacija OK i dalje radiš što te volja. Možeš odrezati nepotrebne dijelove (recimo reklame prije, poslije i tijekom filma), dodavati efekte (tu moraš pripaziti jer kod nekih efekata se opet desinkronizira) itd. Kad si gotov, spremiš kao jedan MPEG file i onda ga učitaš u AutoGK, odabereš kvalitetu i kodiraš u DivX/XviD.

Buger 21.02.2007. 17:11

@domy_os: zašto mi zvuk pojuri(dosta je ubrzan zvuk, PVAS mi izbaci dva filea; jedan je M2V i taj stavim u Uleadu kao video i izbaci mi još jedan to bi trebao biti MP2 i njega stavim u audio traku, no niuopće se zvuk nepoklapa, zvuk bude gotov prije polovice filma) kada napravim taj demux(jel trebam kliknuti u PVASu na demux, pa zatim
upišem da mi je video file M2V, a audio file MP2, a audio codec AC3)

jel treba možda nešto drugo, jel ja nešto krivo radim?

domy_os 21.02.2007. 17:16

Otvori ga u nekom playeru pa vidi...

Buger 21.02.2007. 19:25

Citiraj:

Autor domy_os (Post 653147)
Otvori ga u nekom playeru pa vidi...

ma isto

jel možda treba prvo napraviti PS pa onda taj PS demuxat, ajd idem sad to probat

domy_os 21.02.2007. 19:36

Ma samo taj dobiveni MPEG ubaci u PVAStrumento, klikni demux, start i pričekaj.

mrga 22.02.2007. 07:16

Citiraj:

Autor blablu (Post 653139)
(dosta je ubrzan zvuk, PVAS mi izbaci dva filea; jedan je M2V i taj stavim u Uleadu kao video i izbaci mi još jedan to bi trebao biti MP2 i njega stavim u audio traku, no niuopće se zvuk nepoklapa, zvuk bude gotov prije polovice filma)

aj probaj s ProjectX demuxati a dvd authoring napraviti s DVDLab PRo : goood :

mrga 22.02.2007. 07:20

hmmmm, bajdvej, aj pogledaj propertiese od tog audio fajla da nije kojim slučajem kodiran u 22050 hz. malo vjerojatno, al sumnjivo mi je to što kažeš da zvuk završi prije polovice filma

Buger 22.02.2007. 18:10

Citiraj:

Autor mrga (Post 653733)
aj probaj s ProjectX demuxati a dvd authoring napraviti s DVDLab PRo : goood :

evo ProjectX riješio stvar, dakle demuxao u dva filea, oba ubacio u Ulead VS, zvuk, slika, sve lijepo radi i poklapa se, stavim od toga napraviti video file(s UVS-om) i postavim settings(same as project settings), napravim video file 2.8GB, preko Virtual Duba ga kodiram u XVID (AS@L5), isto sve fino zvuk i slika se poklapaju, ali onda hladan tuš....2.09 GB za 45min video materijala a materijal se smanjio samo za 800MB?!?!, jel to inače tako normalno, jer kada sam prije kodirao s interleaving đendarenjem fileovi su bili 40-350MB, a sad 2GB, pa onda mi se i neisplati kodirati, sigurno imate neka caka što sam krivo napravio

@mrga: jel mi možeš pojasnit taj DVD authoring, za šta to služi?

mrga 23.02.2007. 07:12

pa kodiraj ga u xvid s GordianKnotom.

dvd authoring ti je izrada dvd-a kakve posuđuješ u videoteci - meniji i te šeme. nije bitno, zaboravio sam da bacaš u xvid

Buger 23.02.2007. 13:17

Citiraj:

Autor mrga (Post 655013)
pa kodiraj ga u xvid s GordianKnotom.

dvd authoring ti je izrada dvd-a kakve posuđuješ u videoteci - meniji i te šeme. nije bitno, zaboravio sam da bacaš u xvid

probao i s AutoGordian Knotom(jel smeta ako je Agk) i VDubom, ali previše mi je to nešt

e da, kad podesim onak kak je tor objasnio(xvid codec), nakon kodiranja file bude oko 40MB ali ga nijedan player ne može čitati, zašto je to tako?

mrga 23.02.2007. 13:23

otvoriš ga s gspotom i on ti bu rekel jel fajl ok i kaj ti fali.

radi s gordianknotom, on samo izgleda komplicirano, al ak radiš po doom9 tutorijalu zbilja je super jednostavan.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:14.