|
![]() |
#1 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
Kako maknuti Linux?
Daklem ovako, iz znatizelje sam stavio SuSE na kom i igro se snjim par tjedana, no kad sam napokon skuzio da mi nije bed nauciti raditi u Linux-u shvatio sam d mi nije potreban. Moje pitanje je - kako maknuti Linux sa kompa? Prije instalacije sam imao C: (8gb) D: (16gb) E: (16gb) onda sam instalirano SuSE na E: particiju koja mi sad iznosi nekih 5gb, dakle Linux uzima svojih 10-11gb, kako maknuti linux sa kompa bez da moram brista windowse koje trenutno koristim?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
E ovako u Windowsima formatiraš normalno E: particiju. Uzmeš instalacijski CD od Windowsa (prethodno u BIOSU staviš da ti boota sa CD-a), ubaciš i restartaš komp sbootaš ko normalnu instalaciju. Kad on završi bootanje imat češ opciju press R to repair Windows through Recovery Console, to stisneš. Prvo te pita za administracijsku lozinku (ukucaj ak imaš ak ne samo enter). Onda ti uđe u DOS-like okruženje. Tamo ukucaš fixmbr pa enter pa Y pa onda ukucaš fixboot enter Y. I to ti je to. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
Hvala tutix ![]() Iako sam vec sredio stvar, sjetio sam se kasnije ![]() Moze lock na temu ![]()
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Malo kasnim, al eto, nek se nađe. Kod instalacije Suse radi backup MBR-a tak da se sa par klikova (i jednim passwordom) vrlo lako vrati na staro direktno iz YAST-a. Usput se (zapravo prvo) pobrišu sve linux particije. SUSE uninstall Kad sam Suse 10.2 64-bit micao tutixovom metodom spotrgao se master file table na NTFS-u. Srećom, (dobar) backup radi čuda.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Staviš bootabilni linux CD (obično CD br.1 u distri) i digneš linux normalno s njega, nakon toga instaliraš ponovo liluo ili grub. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|