|
![]() |
#1 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Pucketanje plastike monitora
Ovak nešt me počelo za***avat,u biti dosta je iritantno.Imam 3 monitora(iz siga) na velikom stolu(mogu kasnije i sliku bacit) i problem je u tome što mi sva 3 monitora pucketaju skoro svakih 10-15min.Baš se čuje zvuk ko ono kad okrećete monitore lijevo ili desno pa se čuje pucketanje plastike.E tak je meni al ja ništ ne diram.E sad jel ja imam neke duhove ![]() ![]()
![]() |
#2 |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
e vidis i mene to zanima. samo nije nista od kompa, ali zato xbox kada upali na pocetku svako malo, a poslije se smiri, TV par puta dnevno. Zasto uopce dolazi do toga? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Zbog zagrijavanja/hlađenja plastike je normalno da pucketa kojih 1-2 h nakon uključivanja/isključivanja monitora/TV-a, ali Lihto kaže da pucketa stalno...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Uslijed zagrijavanja plastike dolazi do rastezanja pa pucketa na spojevima. Dogadja se i uslijed hladjenja, kao npr. kad ugasis televizor i jos neko vrijeme zna zapucketat plastika... normalna pojava, ako te zivcira, ***iga, nema lijeka ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Pa pucketa svakih sat vremena naprimjer. Imas 3 znaci u satu tri puta. To ti je ugrubo svakih 15-20min jedan. Ne vidim mjesta panici. Do tog ti dolazi, ako se ne varam, zbog relativnog produljenja materijala (plastike) izazvanog silom ili nekim utjecajem (temperatura) koje pak daje omjer produljenja i površine presjeka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
The Dark Side of Moon
|
Ma sad mi je žao što nisam uzeo Appleov monitor,full je od aluminija to nemože pucketat...Što se temp. tiče u sobi mi je oko 18°C,gledam da zovem jednog legu pa nek istestira struju ili da probam ubost UPS....
![]() |
#8 | |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
i mene je to jednom nerviralo, pa sam riješio problem tako da sam skinuo zadnji poklopac monitora i sve rubove na kojima se dodiruje prednji dio sa poklopcem poljepio sa tankom samoljepljivom platnenom trakom, mislim da se koristi u vodoinstalacijama. malo teže je poklopac išao na mjesto, ali kada sam ga sklopio, pucketanje je nestalo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Meni je stari commodore 64 i njegov crno-zeleni monitor pucketao usred noći kada bi bio dugo vremena ugašen ![]() Standardna pojava, ali nije normalna svakih 10-15 min
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
The Dark Side of Moon
|
Ajd da je neko smeće od monitora al ono Dell pa da on pucketa a šta mogu jedino se mogu naviknit na to.
![]() |
#12 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
to da ti pucketa svakih 15 min je skroz čudno. Recimo ja svoga ujutro upalim i on obično radi cijeli dan. i navečer kad idem spavat normalno ugasim komp i kako mi treba malo vremena da zaspim čujem kako malo pukne i to je to. Nikako više. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
The Dark Side of Moon
|
Citiraj:
Dobro sad sam ugasio ostale monitore i ostavio samo della da radi i ajmo reći pukne par puta na dan zavisno,ah možda mu treba malo da se razgradi ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas