PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Pucketanje plastike monitora (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=57596)

Lihto 17.01.2007. 12:08

Pucketanje plastike monitora

Ovak nešt me počelo za***avat,u biti dosta je iritantno.Imam 3 monitora(iz siga) na velikom stolu(mogu kasnije i sliku bacit) i problem je u tome što mi sva 3 monitora pucketaju skoro svakih 10-15min.Baš se čuje zvuk ko ono kad okrećete monitore lijevo ili desno pa se čuje pucketanje plastike.E tak je meni al ja ništ ne diram.E sad jel ja imam neke duhove:D u sobi ili šta al to me totalno iritira da nije za vjerovat.Ajd ono da pukcne 1 na dan,al svakih 10-15min je previše garant.E sad ak ima netko riješenje tog problema ili objašnjenje zašto to pucketa nek javi:beer:

raf 17.01.2007. 12:37

e vidis i mene to zanima. samo nije nista od kompa, ali zato xbox kada upali na pocetku svako malo, a poslije se smiri, TV par puta dnevno.
Zasto uopce dolazi do toga?

domy_os 17.01.2007. 12:48

Zbog zagrijavanja/hlađenja plastike je normalno da pucketa kojih 1-2 h nakon uključivanja/isključivanja monitora/TV-a, ali Lihto kaže da pucketa stalno...

^SuperUnknown^ 17.01.2007. 13:02

Uslijed zagrijavanja plastike dolazi do rastezanja pa pucketa na spojevima. Dogadja se i uslijed hladjenja, kao npr. kad ugasis televizor i jos neko vrijeme zna zapucketat plastika... normalna pojava, ako te zivcira, ***iga, nema lijeka :) Mozda bolje ucvrstit/polijepit spojeve, ali cini mi se kao neisplativa za*ebancija...

Fleks 17.01.2007. 13:07

Pa pucketa svakih sat vremena naprimjer. Imas 3 znaci u satu tri puta. To ti je ugrubo svakih 15-20min jedan. Ne vidim mjesta panici.

Do tog ti dolazi, ako se ne varam, zbog relativnog produljenja materijala (plastike) izazvanog silom ili nekim utjecajem (temperatura) koje pak daje omjer produljenja i površine presjeka :D . Uglavnom, normalno je.

Lihto 17.01.2007. 13:24

Ma sad mi je žao što nisam uzeo Appleov monitor,full je od aluminija to nemože pucketat...Što se temp. tiče u sobi mi je oko 18°C,gledam da zovem jednog legu pa nek istestira struju ili da probam ubost UPS....

bad::cat 17.01.2007. 13:24

to je sasvim normalna pojava. pokušaj držati temperaturu u sobi konstantnom, odnosno probaj da ti temperaturne razlike u sobi ne budu jako velike.

mymoon 17.01.2007. 13:36

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 621419)
...Mozda bolje ucvrstit/polijepit spojeve, ali cini mi se kao neisplativa za*ebancija...

i mene je to jednom nerviralo, pa sam riješio problem tako da sam skinuo zadnji poklopac monitora i sve rubove na kojima se dodiruje prednji dio sa poklopcem poljepio sa tankom samoljepljivom platnenom trakom, mislim da se koristi u vodoinstalacijama.

malo teže je poklopac išao na mjesto, ali kada sam ga sklopio, pucketanje je nestalo.

Mortal 18.01.2007. 11:42

I moj stari LG F900p je pucketo i onda sam mu ja reko: "još jednom pukni i ja ću tebe puknut! "

I onda sam ga prodao :)

LorD ClockaN 23.01.2007. 17:19

Meni je stari commodore 64 i njegov crno-zeleni monitor pucketao usred noći kada bi bio dugo vremena ugašen :D

Standardna pojava, ali nije normalna svakih 10-15 min

Lihto 31.01.2007. 14:21

Ajd da je neko smeće od monitora al ono Dell pa da on pucketa a šta mogu jedino se mogu naviknit na to.

Smartguy 31.01.2007. 14:47

to da ti pucketa svakih 15 min je skroz čudno. Recimo ja svoga ujutro upalim i on obično radi cijeli dan. i navečer kad idem spavat normalno ugasim komp i kako mi treba malo vremena da zaspim čujem kako malo pukne i to je to. Nikako više.

Tuna 31.01.2007. 15:21

meni pucketa tv cijelo jutro!
zato što taman sunce ujutro udari u njega pa pucketa dok se grije a kasnije i dok se hladi.
lijen sam ga maknit neku drugdje

Lihto 31.01.2007. 15:34

Citiraj:

Autor Smartguy (Post 632910)
to da ti pucketa svakih 15 min je skroz čudno. Recimo ja svoga ujutro upalim i on obično radi cijeli dan. i navečer kad idem spavat normalno ugasim komp i kako mi treba malo vremena da zaspim čujem kako malo pukne i to je to. Nikako više.

Dobro sad sam ugasio ostale monitore i ostavio samo della da radi i ajmo reći pukne par puta na dan zavisno,ah možda mu treba malo da se razgradi:D

G0RKI 01.02.2007. 19:42

Citiraj:

Autor Lihto (Post 632887)
Ajd da je neko smeće od monitora al ono Dell pa da on pucketa a šta mogu jedino se mogu naviknit na to.

Ni Dell nije savršen :p

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:27.