|
![]() |
#1 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Registry editing iz DOS-a
Ovo mi je zadnja nada. Naime, imam jedan dio u registriju koji mi izaziva BSOD-ove. Pri svakom skeniranju registrija, izbaci BSOD. I to znam gdje se nalazi. U dijelu gdje mi je bio instaliran Paintshop pro. Najgore je što to iz Windowsa ne mogu pobrisati. Čim pristupim pod regeditom tom dijelu, BSOD-ira me glatko. Ne mogu ga pobrisat, preimenovat, ništa. Odma BSOD. Tu se ne nalaze nikakvi bitni podaci, obzirom da sam PSP pobrisao, pa me zanima, postoji li način da to iz DOS-a uklonim. Jer, gnjavi me šta svaki sken moram radit restart.
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
u kojim su fileovima zapisane postavke registryja? ak se radi o necem tekstualnom kao system.ini, mozes uredit to bilo s cim... mozda je i greska na disku, tko zna? ja bi napravil format c ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
|
Ma da, radit ću format disk radi toga. Greška je u nekim ključevima u registriju. Do njih ne mogu doć nego s regedit. Ne mogu uredit ničim (čime sam do sad pokušao), jer samo označavanje tog ključa mi izbacuje BSOD. E da, disk nema bad sectora, nemam virusa, spajvera, ovoga, onoga...
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Jan 2004
|
nabavi si onaj CDbootXP...ima nekoliko sistema na jednom CD-u...i lako se radi s njima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Jesi probao napraviti registry file u kojem odrediš što želiš izbrisati? Za brisanje čitavog djela staviš minus na početak... npr: [-HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Internet Explorer] Brisanje određene vrijednosti: [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Internet Explorer] "Version"=- Ukoliko ti to ne uspije nabavi ovaj program: http://www.winternals.com/Products/A...k/Default.aspx
![]() |
#10 |
|
Costa, ima bit da ja negdje griješim. Napravio sam file.reg s tim što si ti gore napisao. Našao sam točnu kraticu, međutim, kad idem importat to, kaže mi da "specified file is not the registry script". A ovaj Winternals mi ne može pomoć nikako. Probao.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Jesi napravio pravilan file? Na početku treba stajati: npr. (za micanje naziva "shortcut to" na novim shortcutima): REGEDIT 4 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer] "link"=hex:00,00,00,00
![]() |
#14 | |
|
Citiraj:
[-HKEY_USERS\S-1-5-21-725345543-583907252-839522115-1003\Software\JASC] Jel ovaj "minus" na početku uopće dobar?? I onda file snimi kao "nešto.reg"?
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]() |
#17 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Za ovakve situacije pravi alat je LiveCD, bilo baziran na Linuxu ili BartPE/Reatogo. Fino digneš sistem, učitaš privremeno zločesti registry, urediš šta treba i normalni reset - blem rješen. Jedino je potrebno potrošiti određeno vrijeme i naučiti napraviti takav cd. Osobno imam live cd baziran na Reatogo paketu i nema tog virusa/crva kojeg se nemože potamaniti (na raspolaganju imam četri AV/AntiWorm programa) i mala gomila alata. I za nadopunu, za DOS editiranje registry - ja postoji REG.EXE |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|