Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.08.2003., 07:35   #1
Ivan Tartar
Premium

Ivan Tartar's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Ugasi me nježno

Zanima me što mislite u UPS-u? Tom, tvz. "neprekidnom napajanju"...
Ima li to netko? Ima li netko iskustva s njima? Ako da, koje firme preporučuje i što je bitno, tj. koje "brojeve" treba gledati:confused: ?

Ivan Tartar je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2003., 19:04   #2
miki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2003
Re: Ugasi me nježno

Citiraj:
Originally posted by Ivan Tartar
Zanima me što mislite u UPS-u? Tom, tvz. "neprekidnom napajanju"...
Ima li to netko? Ima li netko iskustva s njima? Ako da, koje firme preporučuje i što je bitno, tj. koje "brojeve" treba gledati:confused: ?

Imam ja Mustek 600VA Plus - dobra stvar šuti i radi (dok ne nestane struje, onda vrišti). Vjerujem da je prilično svejedno koji je proizvođač, ako nemaš neku hiperosjetljivu opremu (osvjetljivač i sl.). Za "piceka" nema frke. 600 je oznaka za snagu i mislim da ih i nema ispod 400, tako da ne možeš fulat (naravno što više to bolje).
Upavo skidam software za njega, pa da vidimo kakve su "napredne" mogućnosti. Javim.
miki je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 05.08.2003., 20:52   #3
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
ako zivis u dalmaciji UPS je obavezna stvar za svako racunalo bez imalo price, ima ih od 300 , savrsena stvar koja odrzava kompjuter uvijek pod istim tokom struje bez toga bi izgubio mnogo zivaca i mnogo vremena jedina stvar na svijetu za koju se isplati dati nekoliko stotina kuna.
Staro 07.08.2003., 18:12   #4
Ivan Tartar
Premium

Ivan Tartar's Avatar

Citiraj:
ako zivis u dalmaciji....
Živim u slavoniji... isti q mreža je jako loša, imam jednog frenda dj-a i on isto ima ispravljač za pojačalo u disku s mjernim uređajima i kaže da stalno varira između 200 i nešto do 230 V, a ni nestanci struje nisu baš rijetki !

Tako da sam spreman uzeti tu "kutiju" samo me zanimalo na šta moram "paziti" koje su karakteristike bitne: wati, voltamperi ili šta god:confused: ....
Staro 07.08.2003., 20:47   #5
miki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Originally posted by Ivan Tartar
Živim u slavoniji... isti q mreža je jako loša, imam jednog frenda dj-a i on isto ima ispravljač za pojačalo u disku s mjernim uređajima i kaže da stalno varira između 200 i nešto do 230 V, a ni nestanci struje nisu baš rijetki !

Tako da sam spreman uzeti tu "kutiju" samo me zanimalo na šta moram "paziti" koje su karakteristike bitne: wati, voltamperi ili šta god:confused: ....
Samo uzmi, a ako ne možeš uzeti - kupi . Ja sam instalirao commander pro za svog Musteka i oduševio sam se - mjeri napon (ulazni i izlazni), hertze, opterećenje (u %), kapacitet baterije (u %) - i sve to možeš pogledati na grafu - mrak stvar. Ima pun klinac mogućnosti za podešavanje. Nisam ni znao koliko u toku dana (sata) ima padova napona dok nisam pogledao graf (Istra=koma). U svakom slučaju komp će ti biti zahvalan.
Ja imam skopčan komp (2×HDD + 1×DVD + 1×CDRW + 17'' monitor + rezač folije) i sve to intenzivno koristim, a to je 30-40% kapaciteta (max što sam vidio je 38). U normali mi je na 32%.
Moje preporuke svima i ne samo njima...
miki je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2003., 21:52   #6
Ivan Tartar
Premium

Ivan Tartar's Avatar

Citiraj:
Samo uzmi, a ako ne možeš uzeti - kupi . Ja sam instalirao commander pro za svog Musteka i oduševio sam se - mjeri napon (ulazni i izlazni), hertze, opterećenje (u %), kapacitet baterije (u %) - i sve to možeš pogledati na grafu - mrak stvar. Ima pun klinac mogućnosti za podešavanje. Nisam ni znao koliko u toku dana (sata) ima padova napona dok nisam pogledao graf (Istra=koma). U svakom slučaju komp će ti biti zahvalan.
Vidio sam slike Musteka i sviđa mi se još samo kad bi mi neko rekao gdje da ga najpovoljnije kupim .... bio bi mu jako zahvalan
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno