PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Ugasi me nježno (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5443)

Ivan Tartar 02.08.2003. 07:35

Ugasi me nježno

Zanima me što mislite u UPS-u? Tom, tvz. "neprekidnom napajanju"...
Ima li to netko? Ima li netko iskustva s njima? Ako da, koje firme preporučuje i što je bitno, tj. koje "brojeve" treba gledati:confused: ?

:rolleyes:

miki 05.08.2003. 19:04

Re: Ugasi me nježno

Citiraj:

Originally posted by Ivan Tartar
Zanima me što mislite u UPS-u? Tom, tvz. "neprekidnom napajanju"...
Ima li to netko? Ima li netko iskustva s njima? Ako da, koje firme preporučuje i što je bitno, tj. koje "brojeve" treba gledati:confused: ?

:rolleyes:

Imam ja Mustek 600VA Plus - dobra stvar šuti i radi (dok ne nestane struje, onda vrišti). Vjerujem da je prilično svejedno koji je proizvođač, ako nemaš neku hiperosjetljivu opremu (osvjetljivač i sl.). Za "piceka" nema frke. 600 je oznaka za snagu i mislim da ih i nema ispod 400, tako da ne možeš fulat (naravno što više to bolje).
Upavo skidam software za njega, pa da vidimo kakve su "napredne" mogućnosti. Javim.;)

gospar 05.08.2003. 20:52

ako zivis u dalmaciji UPS je obavezna stvar za svako racunalo bez imalo price, ima ih od 300 , savrsena stvar koja odrzava kompjuter uvijek pod istim tokom struje bez toga bi izgubio mnogo zivaca i mnogo vremena jedina stvar na svijetu za koju se isplati dati nekoliko stotina kuna.

Ivan Tartar 07.08.2003. 18:12

Citiraj:

ako zivis u dalmaciji....
Živim u slavoniji... isti q;) mreža je jako loša, imam jednog frenda dj-a i on isto ima ispravljač za pojačalo u disku s mjernim uređajima i kaže da stalno varira između 200 i nešto do 230 V, a ni nestanci struje nisu baš rijetki:fuming: !

Tako da sam spreman uzeti tu "kutiju" samo me zanimalo na šta moram "paziti" koje su karakteristike bitne: wati, voltamperi ili šta god:confused: ....

miki 07.08.2003. 20:47

Citiraj:

Originally posted by Ivan Tartar
Živim u slavoniji... isti q;) mreža je jako loša, imam jednog frenda dj-a i on isto ima ispravljač za pojačalo u disku s mjernim uređajima i kaže da stalno varira između 200 i nešto do 230 V, a ni nestanci struje nisu baš rijetki:fuming: !

Tako da sam spreman uzeti tu "kutiju" samo me zanimalo na šta moram "paziti" koje su karakteristike bitne: wati, voltamperi ili šta god:confused: ....

Samo uzmi, a ako ne možeš uzeti - kupi;) . Ja sam instalirao commander pro za svog Musteka i oduševio sam se - mjeri napon (ulazni i izlazni), hertze, opterećenje (u %), kapacitet baterije (u %) - i sve to možeš pogledati na grafu - mrak stvar. Ima pun klinac mogućnosti za podešavanje. Nisam ni znao koliko u toku dana (sata) ima padova napona dok nisam pogledao graf (Istra=koma). U svakom slučaju komp će ti biti zahvalan.
Ja imam skopčan komp (2×HDD + 1×DVD + 1×CDRW + 17'' monitor + rezač folije) i sve to intenzivno koristim, a to je 30-40% kapaciteta (max što sam vidio je 38). U normali mi je na 32%.
Moje preporuke svima i ne samo njima...

Ivan Tartar 07.08.2003. 21:52

Citiraj:

Samo uzmi, a ako ne možeš uzeti - kupi . Ja sam instalirao commander pro za svog Musteka i oduševio sam se - mjeri napon (ulazni i izlazni), hertze, opterećenje (u %), kapacitet baterije (u %) - i sve to možeš pogledati na grafu - mrak stvar. Ima pun klinac mogućnosti za podešavanje. Nisam ni znao koliko u toku dana (sata) ima padova napona dok nisam pogledao graf (Istra=koma). U svakom slučaju komp će ti biti zahvalan.
Vidio sam slike Musteka i sviđa mi se:) još samo kad bi mi neko rekao gdje da ga najpovoljnije kupim:cool: .... bio bi mu jako zahvalan:beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:28.