|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Vmware pitanje
Evo treba mi pomoć jer evo neznam spojit printer na virtualnu mašinu. Zanima me jel moram imat na sustavu na kojem je vmware instaliran drivere za printer ili mogu u sustavu koji je u vmware instalirat samo drivere. Sustav koji je primarno instaliran je vista Sustav koji radi pod vmware xp sp2 borg edition Printer lexmark x8350 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ne mozes instalirati printer |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
vmware stvar virtualno racunalo. neke osnovne komponente mozes svakom racunalu odrediti (mrezne kartice, diskovi) ali ne mozes instalirati na virtualni stroj na kojem su win pravi printer koji ti je ukopcan u racunalo |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Nisam ga već dugo koristio ali nekom logikom bi stvar funkcionirala kad bi složio mrežu između virtualnog i pravog sustava te tako djelio printer.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
WTF? Pa ja printam iz wirtualne 98SE jer printer (OKI 400w) ne podržava novije windowse. Sve se vrti na winXP Home. Stvar je u tome da u virtualnom biosu omogućiš odgovarajući port i instaliraš odgovarajući driver. Moj OKI radi preko paralelnog porta i printa sasvim normalno. Dolje su postavke iz konfiguracijskog .vmx fajla koje se odnose na paralelni printer (printer nije bidirekcijski): parallel0.present = "TRUE" parallel0.fileName = LPT1 parallel0.bidirectional = "FALSE"
![]() |
#8 |
Moderator
|
Eh kad Mat daje savjete... instalirao sam vmware i vrlo jednostavno se doda USB, LPT...
![]() |
#10 |
Moderator
|
Čovjek je napisao da ima Vistu.. ne znam zašto si očekivao da je na nju išao stavljati program star najmanje 5 godina. Potrudio sam se naći tu verziju i nekako mi se čini da i ona može.. nemam printer da isprobam: http://img104.imageshack.us/img104/6201/vmware2sk4.png No svejedno ti je bezveze djeliti takve savjete.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Mat, sve OK. Ispričao si se. Načitao sam se bisera na PCE ali rijetko kada imam priliku vidjeti ispriku. Ej, jel mogu čovjek dodati na reputation zbog stava i principa??
![]() |
#14 |
Moderator
|
Čovjek je dobio rješenje.. to je najvažnije ![]()
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Sav se topim...
|
|
Oglas
|
|
![]() |