|
![]() |
#1 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
nVidia ForceWare Vista Driver Blunder – Thermal Management?
Da ne bi bilo-nismo znali ![]() http://www.tweaktown.com/articles/990/ Ukratko-u driverima ne postoji thermal management control (monitoring and throttling): baad : Pa je dotična 7900GS "prdnula na rosu" ![]()
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
LOL nVidia, koji propust : bonker : Wow, možeš misliti koliko je bilo vruće kad se otisnuo nVidijin logo sa jezgre na blok... I također nisu imali sreće sa drugim stvarima...RAID 0 krepao,a pumpa sa grafom također... Baš sam se danas bavio thermal throttlingom na svojoj grafi, stavio core shutdown temperaturu na 100°C : sweating Ovo me podsjeća na jednu sličnu epizodu koja se zbila također negdje na nekom inozemnom siteu...Crkla pumpa na vodenom, thermal throttling zakazao i Pentium 4 570J izgorio.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Vidim ja da niste baš pročitali članak-mogao bi i ATI imati problema. Page 5 [Further Testing and Industry Concerns] http://www.tweaktown.com/articles/990/5
![]() |
#5 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() Citiraj:
Znači da o tome odlučuju partneri?! Recimo nekom xxxx-u se prohtije uštedjeti par dolara i ne ugraditi senzor na recimo X1900XT grafe. Krene nešto po krivom i samo tako ostaneš bez komada hardvera vrijednog 2k kn. ![]() Pa barem bi taj senzor i throttling trebao biti standard :mad:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Senzor uglavnom nee ugrađuje Powercolor na svojim mid i low-end grafama, dok mislim da sve high end imaju senzor... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A to se vidi di? ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Jelc, fenomenalno štivo. Stvarno već dugo nisam nešta takvo čitao sa zanimanjem ![]() Cijela ta ekipa, od Nvidije, ATI-ja i Microsofta je u banani. Nije važno što ti grafa izgori, hebeš ti to, kada ti postoji mogućnost da tebi cijela kuća/stan izgori (iako su izgledi minimalni, ali opet postoje), samo zato što je jedan "židov" htio ušparati 1$ na diodi za kontrolu temperature.... Nemrem vjerovati...
![]() |
#12 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
dobro stivo Jelc...interesantno je sto je grafa ucinila bloku za hladenje... inace ogroman propust by nVidia/Microsoft...a za Ati nemam komentara...kupis npr Powercolorovu X1600XT karticu za 1000kn i nema senzora...slucajno zakaze ventilator i imas veselje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
Datum registracije: Mar 2005
|
Ko zna, možda i jesu u nekim ducanima te 7900gs na popustu jer nemaju senzor |
![]() |
![]() |
|
|