![]() |
nVidia ForceWare Vista Driver Blunder – Thermal Management?
Da ne bi bilo-nismo znali:)
http://www.tweaktown.com/articles/990/ Ukratko-u driverima ne postoji thermal management control (monitoring and throttling): baad : Pa je dotična 7900GS "prdnula na rosu":p |
LOL nVidia, koji propust : bonker :
Wow, možeš misliti koliko je bilo vruće kad se otisnuo nVidijin logo sa jezgre na blok... I također nisu imali sreće sa drugim stvarima...RAID 0 krepao,a pumpa sa grafom također... Baš sam se danas bavio thermal throttlingom na svojoj grafi, stavio core shutdown temperaturu na 100°C : sweating Ovo me podsjeća na jednu sličnu epizodu koja se zbila također negdje na nekom inozemnom siteu...Crkla pumpa na vodenom, thermal throttling zakazao i Pentium 4 570J izgorio. |
Citiraj:
|
Vidim ja da niste baš pročitali članak-mogao bi i ATI imati problema.
Page 5 [Further Testing and Industry Concerns] http://www.tweaktown.com/articles/990/5 |
:o
Citiraj:
Znači da o tome odlučuju partneri?! Recimo nekom xxxx-u se prohtije uštedjeti par dolara i ne ugraditi senzor na recimo X1900XT grafe. Krene nešto po krivom i samo tako ostaneš bez komada hardvera vrijednog 2k kn. :eek: Pa barem bi taj senzor i throttling trebao biti standard :mad: |
Senzor uglavnom nee ugrađuje Powercolor na svojim mid i low-end grafama, dok mislim da sve high end imaju senzor...
|
Ma svejedno dobijete novu i da vam rikne. Naravno ako je to u garancijskom roku :D
Nvidia, odnosno ATi, su duzni kupcu nadoknadit stetu... |
x1900gt spada po high end? Jel ona ima?
|
Citiraj:
|
A to se vidi di? :D
|
Jelc, fenomenalno štivo. Stvarno već dugo nisam nešta takvo čitao sa zanimanjem :)
Cijela ta ekipa, od Nvidije, ATI-ja i Microsofta je u banani. Nije važno što ti grafa izgori, hebeš ti to, kada ti postoji mogućnost da tebi cijela kuća/stan izgori (iako su izgledi minimalni, ali opet postoje), samo zato što je jedan "židov" htio ušparati 1$ na diodi za kontrolu temperature.... Nemrem vjerovati... |
Citiraj:
Pitanje je di se ne vidi :D Pocevsi od CCC-a, preko ATT-a, Everesta itd, itd.... |
Malko sam neispavan, pa sam pobrkao neke riječi :D
Cod učini svoje. |
dobro stivo Jelc...interesantno je sto je grafa ucinila bloku za hladenje...
inace ogroman propust by nVidia/Microsoft...a za Ati nemam komentara...kupis npr Powercolorovu X1600XT karticu za 1000kn i nema senzora...slucajno zakaze ventilator i imas veselje... |
Ko zna, možda i jesu u nekim ducanima te 7900gs na popustu jer nemaju senzor
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:03. |