|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
ta prokleta buka
jednostavno mi smeta i ne mogu si pomoci. a i treba mi tisina u sobi radi snimanja. nazalost, ne mogu si priustiti vodeno hladenje (koje je navodno jako tiho) pa sam dosao na jednu (mozda brutalnu) ideju: preseliti komp u hodnik ispred moje sobe ![]() pozdrav
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
OK....nije ideja toliko brutalna, ali mi nije jasno zašto bi produživao IDE kablove...? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Utišaj malo ventove, potrpaj spužve i ovisno o veličini stola stavi ga u stol ako ima ladice izbaci ili u neki veći pretinac, iza samo izbušiš za napajanje i još stol iznutra malo polijepiš sa spužvom = 0db.
![]() |
#4 |
Premium
|
![]() |
#5 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
ma glupo je to da ti komp bude u drugoj sobi....nego napiši koju konfiguraciju,koje ventilatore i koje kućište imaš sad pa da znamo šta da preporučio šta da zamjeniš da utišaš cijeli komp a to možeš za neke male pare
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
segate hdd super power midi tower (mislim da je codegen) c6218-ca fortron 400w 12cm fan kad sam komp sastavio cini mi se da je bio nekako tisi. mada mi u sobi nije stalna temperatura pa mislim da se cooler mozda "rasklimao" prilikom supljanja kad je hladnije ili sirenja kad je toplije u sobi (ako je to upoce moguce). cini mi se kao di mi kuciste bruji. cak sam iskljucio ventilator na vrhu kucista koji ispuhuje zrak. pomagajte
![]() |
![]() |
#8 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
box kuler zamjeni freezerom 64pro---- http://links.hr/index.php?naziv=Cool...kl=050.903.091 i koja je ploča ak ima zujalicu onda umjesto nje stavi HR-05-- http://links.hr/index.php?naziv=Hlad...kl=050.909.092
![]() |
#9 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
ploca je gigabyte k8 triton - najjeftinija koju sam nasao :-) cak moze i ove nove core 2 procesore graficka je adi rage 9950se - najjeftinija koju sam nasao jerbo mi grafika uopce ne treba. naime htio sam ustekati staru voodoo 3 ali nije isla u tu plocu :-)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
![]() |
#13 |
Premium
|
uh toga sam se i bojao: znaci mjenjati kuciste (jer moje ima samo jedan fan na vrhu i nesto rupica sa bocnih strana).... ipak mi se cini da je ona moja ideja sa kompom u drugoj sobi isplativija. samo da mi je naci dugacke kablove
![]() |
#15 |
Premium
|
![]() |
#16 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
A neka 5.25" USB ladica, pa u nju baciš optiku (DVD pržilicu, što već imaš) i spojiš na USB, samo ne znam koja je maksimalna dopuštena duljina USB kabla. Koliko je daleko to mjesto od stola na koje misliš ostavit komp? Mada opet ti je bolje da investiraš u stišavanje samog kompa, nego ovo. Ova ladica je jako dobra: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.603.035 Imaš naravno i jeftinijih noname ladica |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
koliko bi mi trebalo love za ultra tiho racunalo, tj za utisavanje? danas sam razgovarao sa prijateljem koji je radio na odrzavajnju hladnaca i frizidera i preko njega bi mogao jeftinije nabaviti hladnjak i kompresor za vodu. sta mislite jel se se isplati ulazit u samogradnju vodenog hladenja ako imam povoljenije te dvije komponente? hvala svima na pomoci
![]() |
![]() |
#19 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Mozda da razmislis o laptopu?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
![]()
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
ja sam imao dosta bucan komp, najvise je zujao vent od proca koji je bio (kako ga ja zovem) tvornicki, prdio je na 4300 okretaja i dizao mrtve iz grobova .. kad me puknulo, kupio sam kuciste, ćuftek 400w napajanje, Spire FalconRock VI za proc, ubacio jos jedan da ispuhuje zrak iz kuciste i sad kad ga palim moram provjerit da sam stvarno stisnuo gumb za paljenje koliko je tih .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ima još mjesta za napredak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
znaci ovak: zamijenis hladnjak od proca s tisim, dosta ti je ovaj: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.903.093 onda, onaj vent s vrha kucista stavi naprijed i na 7v (spojis izmedju 12 i 5v na molex), sve bespotrebne rupe zacepis, stavis akusticnu spuzvi uz chipoteke (oko 40kn mislim), ako disk vibrira stavit u neku gumu/spuzvu, ali pazi da mu nebude vruce (preko 40c, mjeris to npr. s everestom). |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
ti si preporucio ovaj cooler http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.903.093 dok lihto preporucuje ovaj: http://links.hr/index.php?naziv=Cool...kl=050.903.091 100kn i nije neka para ali koji je stvarno tisi :-) ? Hd planiram zavezati tako da visi "lebdi" u zraku tj da se nigdje ne doiruje sa kucistem. to sam procitao na http://www.silentpcreview.com sad koliko je to pametno? nemam pojma kako ugraditi ventilator na prednju masku kucista :-) : bonker : tamo nema utora za vent. micem neku ladicu? floppy?
grrr Zadnje izmijenjeno od: ampeg. 12.12.2006. u 16:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
prcknedl
|
tu su negdje, ovaj jeftiniji slabije hladi. ima ga AMD i hvalio ga je... sprijeda imas rupu u kucistu s unutarnje strane, dolje naprijed. ovo s hddom je super, samo nedaj mu da previse sece da nebi odsetao (pri micanju kucista) npr.u ram ili maticnu i ostetio nesto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
Datum registracije: Nov 2006
|
dobra zamisao za hdd ali ako se pocme culjati kad budes mico kučište ili slicno nesto pazi da nesto ne polomis |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
evo jedan lik na kojem se vidi kako je hdd spojen bez sarafa http://www.silentpcreview.com/article237-page2.html
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
daj mi jos recite koje ventilatore za kucista? da nisu predjerano skupi i bucni. ovaj kojeg imam na vrhu kucista podosta je bucan i nekako mi klimavo izgleda
![]() |
#30 |
prcknedl
|
sad, normalno je da rotor ide naprijed nazad par mm kod sleeve bearing ventova, nista cudno ![]() ako ti je ovaj vent na 7v i dalje bucan, mozes uzet neki AC TC (termal control) vent u linksu. ima ih raznih (razliak u broju), svi su dobri. ili uzmi sharkoon system fan, isto ima termanu sondu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|