|
![]() |
#1 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
![]() Radim sa starim vodeno već jako dugooooo, uglavno zato šta on nema baš vremena. I zadovoljan sam šta smo napravili, ali fali mi još malo da ga pustim u pogon no nikako to sredit. : bonker2 Blok sam radio sa starim i išli smo labirint metodu.: ![]() ![]() ![]() sa blokom sam ful zadovoljan i mislim da će dobro hladiti...... kao što se sa slika vidi dosta je oksidirao ali to je zato šta ga nisam ispolira ima 2 mjeseca ![]() Ali zapravo je baza jako jako glatka i ravna. To lako opet sredim ![]() Cijevi su promjera 9,5mm i guma je uzimana prema njima. Stari mi je inzistira na armiranoj jer ne želi riskirati da se prilikom promjene temperature slučajno negdje zblesira i onda pusti vodu i ode sve u 3PM : evil : ![]() Pumpu sam kupio od kolege sa foruma.... potopna i s obzirom na snagu radi jako jako dobro. Ima 600l/h protok i može se mjenjat sve do 200l/h. http://img414.imageshack.us/img414/6681/dsc01986gh6.jpg e sad kod nje je jedan mali problem. Promjer cijevčice na koju bi trebalo nataknit gumu je 13mm ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Spiderpig
|
nastavak: I sad najveći problem: killer je isto kupljen od kolege sa foruma i premoćan je. Na njega idu 3 12cm hladnjaka. Detaljnije: http://www.tweaker.de/hop.htm?http:/...360/seite1.htm koja slikica: ![]() ![]() ![]() ![]() i sad problem je kako gumu nataknit na to ![]() ![]() ali ja boga mi neznam kako ću cijev gurnit na to ili u to ![]() pa sam pita starog zna li išta on kaže da ni on nema pojma i da je to zapravo spojnica za zrak ![]() Sljedeći sam tjedan u ZG i uzet ću sve šta treba samo da ovo više spojim ![]() Molim vas za pomoć! Zadnje izmijenjeno od: Smartguy. 02.11.2006. u 21:52. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Spiderpig
|
saznao sam da cijev mora biti promjera kao i ovaj priključak za zrak i onda se ona gurne u njega i tu ostane. Čini mi se malo nesigurno ali neka provjerit ćemo. Znači trebam nać cijev promjera 10/8, ali kako ću onda gurnuti na blok jer tamo je promjer 9? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
a zašto se javljaju ljudi koji nemaju veze sa vodenim nit su radili s time? ovako, na radijatoru su ti automatske uvodnice, 10/8, i trebas imat pripadajuce cijevi, posto nemas, ne valjaju ti uvodnice. zaletite se do neke vodoinstalaterske radnje ili sličnoga i traži uvodnicu koja bi ti pasala, navoj na radijatoru je 1/2". Šta se tiče svega skupa, ok je, samo moraš dobro sredit ove prijelaze sa jedne veličine cijevi na drugu, jer tu rado zna curit... Šta se tiče reduktora, vodoinstalateri/postavljači centralnog su ti prijatelji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Spiderpig
|
Problem je šta nisam baš u velikom gradu pa ne znam di bi moga nać nekoga od tih ljudi ![]() Zato sam i spomenio da sam sljedeći tjedan u ZG pa ako bi neko zna di bi moga nabavit potrebne stvari :-/ Renesis jel problem uslikat kako si ti spojio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Evo malo da pomognem jer sličan problem sa cijevima i veličinama sam imao. Moja pumpa je potopna i promjera 13mm kao tvoja. Na izlaz iz pumpe sam spojio 16/12(vanjski promjer/unutarnji promjer) crijevo. Nakon toga ide radijator koji ima promjer cijevi veći od 10mm a manji od 13mm tj na završecima cijevi iz radijatora su ostali neravni varovi i/ili rezovi te je nastao problem jer ako odrežem te dijelove nemam kamo spojiti crijeva. E sad imal sam dvije mogućnosti: 1: Staviti šire crijevo i šelnu te stegnut 2: Nagurati uže crijevo na završetke cijevi Napravil sam ovo pod 1 ali problem je bil u tim neravninama i šelne nisu jednostavno mogle to stisnuti dobro i to je prokišnjavalo. Zatim sam uzel crijevo 12/10(veći broj vanjski promjer), zagrijal upaljačem vrh crijeva i nagural na cijev. OVO POD 2 JE BILO ZA PET i NE pušta vodu od 7 mjeseca ove godine. Malo sam u dubinu otišel, ali evo jednostavno u 16/12 crijevo gurneš 12/10 svom snagom i to je to. Netreba kupiti nikakve reduktore i to mi isto radi bez kapanja taj sistem od 7 mjeseca. Imal sam još problem kaj mi na blokove idu crijeva 8/6 spojene ali preko uvodnice kao kod tebe onaj komad sa zelenom bojom na vrhu gdi guraš crijevo, a taj komad ti šarafiš u radijator. E sad ja sam u 12/10 crijevo gurnul 10/8, a u 10/8 sam gurnul 8/6 koje ide na uvodnicu u blok. Sve to jako snažno svom snagom uguraš jedno u drugo i sve bu OK. To sa guranjem crijeva u crijevo funkcionira isto od 7 mjeseca bez kapljanja E sad problem je kaj ti imaš oko ili manje od 9,5mm a ja nisam vidio crijeva sa tim unutarnjim promjerom. Znači stavi na blok 12/10 crijevo i stegni šelnom. Zatim to 12/10 gureš u prvo veće crijevo tj ono koje ima unutarnji promjer 12mm a vanjski kakav je(moje crijevo je 16/12 dimenzija) i onda to natakneš na pumpu te ako je potrebno staviš šelnu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Blok izgleda jako dobro valjda ce tako i hladit |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
mogao si postat neke rezultate...
![]() |
#16 |
Spiderpig
|
Pa za 100kn radi svoj posao dobro ali pametnije bi mi bilo uzet protočnu jer ova mi isto malo grije vodu a voda mi je uvijek cca 24C. Kad je upalim na prazno radi moćno ali ovaj killer UBIJE protok i na kraju nešto lagano izlazi iz cijevi ![]() Kad bi naša za 150 uzet neku eheim 1046 ili 1048 spasio bi se ![]() Još neka napravim spremnik i okačit ću na forum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ma o kakvom grijanju vode mi govorimo??? pa pumpa je 5W, a procesor oko 100W+, grafička, NB, ili šta sve ne... to je BEZNAČAJNO... govori čovjek koji je isprobao i jedno i drugo, da ne bi bilo zabune.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|