Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.11.2006., 22:29   #1
fairy
daysleeper
Moj komp

fairy's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Exclamation Čudan problem s konekcijom

dakle, u zadnje vrijeme mi se događa da nakon nekog vremena jednostavno ne mogu više surfati. oni ekrančići mi ostanu u trayu ali više ne blinkaju…ne mogu se niti konektati niti diskonektati…pali jedino to da restartam komp...

ono što je meni posebno čudno-jer nemam pojma zašto se to događa-je to da se prije svakog gubitka veze taskbar promijeni na sekundu dvije u win classic style…i nakon toga mi je veza mrtva… : stoopid

i ako sam dobro primijetila, dok stavim u svojstva mrežne da se ip adresa određuje automatski, veza se dosta brže izgubi nego kad ja upišem postavke… e da-i ekrančići ostaju u trayu u tom slučaju (automatsko dodjeljivanje ip adr.)
a kad ja upišem adrese, a veza krepa, nema monitora, znači status 'nepovezano', ali se ipak ne mogu ponovo spojiti… tj. pojavi mi se onaj prozorčić za spajanje i sve ok, prođe sve ono 'provjera korisničkog imena' itd., ali je i dalje nepovezano…
nemam uopće ideju što bi moglo bit razlog tome… da napomenem samo, lampice na modemu (zyxel) uredno svijetle… :confused:

nadam se da ovo nije bilo skroz nerazumljivo i zbrda-zdola… jer trenutno sam prilično iziritirana pa ne mogu ni misliti kak spada : hitthewa
Staro 08.11.2006., 22:38   #2
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=51078

evo pogledaj taj link...isti sam problem imao prije par dana...probaj vratiti sistem...to je meni uspjelo i sad radi dobro...
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.11.2006., 16:05   #3
fairy
daysleeper
Moj komp

fairy's Avatar

koliko ja vidim, nije baš 'isti' problem...meni se nikakva poruka ne javlja...i ne pomaže ištekavanje/gašenje modema...samo restart kompa...
sistem ionako ne mogu vratiti jer nemam točaka za vraćanje prije nego što se to počelo događati... što da probam? repair? a nema nitko ideju zašto se to događa?
Staro 09.11.2006., 18:59   #4
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
pa probaj još malo proskenirati sa ad-awarom i s&B i sličnim alatima..pa vidi kaj bude...ak ništa ne pomaže onda, po meni, bi trebalo repaire win..
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2006., 20:32   #5
7carlos6
Premium
Moj komp

7carlos6's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor fairy Pregled postova
dakle, u zadnje vrijeme mi se događa da nakon nekog vremena jednostavno ne mogu više surfati. oni ekrančići mi ostanu u trayu ali više ne blinkaju…ne mogu se niti konektati niti diskonektati…pali jedino to da restartam komp...

ono što je meni posebno čudno-jer nemam pojma zašto se to događa-je to da se prije svakog gubitka veze taskbar promijeni na sekundu dvije u win classic style…i nakon toga mi je veza mrtva… : stoopid

i ako sam dobro primijetila, dok stavim u svojstva mrežne da se ip adresa određuje automatski, veza se dosta brže izgubi nego kad ja upišem postavke… e da-i ekrančići ostaju u trayu u tom slučaju (automatsko dodjeljivanje ip adr.)
a kad ja upišem adrese, a veza krepa, nema monitora, znači status 'nepovezano', ali se ipak ne mogu ponovo spojiti… tj. pojavi mi se onaj prozorčić za spajanje i sve ok, prođe sve ono 'provjera korisničkog imena' itd., ali je i dalje nepovezano…
nemam uopće ideju što bi moglo bit razlog tome… da napomenem samo, lampice na modemu (zyxel) uredno svijetle… :confused:

nadam se da ovo nije bilo skroz nerazumljivo i zbrda-zdola… jer trenutno sam prilično iziritirana pa ne mogu ni misliti kak spada : hitthewa
Prije jedno 2 mjeseca sam imao isti takav problem,Nod32,addaware spyboot nisu pronalazili nista..U to vrijeme se ista stvar događala i dvojici frendova pa sam nekoliko puta zvao t-com,jednom mi se to čak dogodilo u vrijeme razgovora sa sluzbom za korisnike.Tip mi je rekao da je vjerojatno problem kod njih,nesto su poprckali po centrali i dali mi drugi modem i sve proradilo.Ja sam bio uvjeren da je problem bio u windowsima bas zbog promjene u windows clasic ali opet čudno mi je da trojici odjedamput bude ista greška.Probaj posuditi drugi modem od nekoga pa vidi.
poz
7carlos6 je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2006., 23:32   #6
fairy
daysleeper
Moj komp

fairy's Avatar

tek idući tjedan ću moć probat s drugim modemom
nego, tek sam jučer skužila da mi nakon krepavanja veze i zvuk nestane... jel i tebi tak bilo? : stoopid
Staro 12.11.2006., 23:43   #7
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Zadnje vrijeme T-com dosta prčka po mreži pa se zna dogoditi da lampica na ZyXELu pozeleni, ali to nije razlog da ti se događaju ovakvi problemi.
Za početak probaj otiči u postavke routera i napraviti samo konfiguraciju na Wizard Setup, next, next i potvrdi za kraj.
Jako je osjetljiv na pad napona ili kratkotrajni nestanak struje i hoče se blesirati sa nekim sitnim greškicama. Malo radi malo ne. Kao recimo kod tebe. Imao sam sličan problem. Nakon nekog vremena pukne veza.
Ako to ne upali probaj sa nekim drugim modemom da vidiš u čemu je greška.
ZyXEL ili komp.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2006., 01:01   #8
7carlos6
Premium
Moj komp

7carlos6's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor fairy Pregled postova
tek idući tjedan ću moć probat s drugim modemom
nego, tek sam jučer skužila da mi nakon krepavanja veze i zvuk nestane... jel i tebi tak bilo? : stoopid
Nisam primjetio da mi je nestajalo zvuka,drugi su svi simptomi bili isti ko i kod tebe,sve lampice uredno svijetle,ekrančići pocrne,win clasic i pomaze samo restart.Pokušavao sam i praviti novu konekciju i sve moguće ali ništa mi nije pomoglo dok nisam zamijenio siemensa za kasdu.Od onda sve radi kako treba.

Pozdrav
7carlos6 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno